Pneumatiky, co setria benzin o 1/3
Moderátor: Colommbo
-
Itall
Re: Pneumatiky, co setria benzin o 1/3
skodovkar: Jinak souhlas s tím, že nekazící se zboží je (z ekonomického hlediska) lepší kupovat kupovat tehdy, když je levné a ne až tehdy, kdy ho člověk potřebuje. Také to někdy dělám, ovšem předsezonní akce (pokud jsou), pak trochu naštvou
. Zajímavá cena byla např. u nemrznoucí směsi (5 L) do ostřikovače v Tescu. Před zimou stála 99,90 Kč, pak 84,90 Kč, pak 119,90 Kč a na jaře 17,90 Kč.
škodovkáři,ty jezdíš na té haťapce 195-50/15 
Letos ne, jinak tam jsou přes léto.
Jelikož jsem za pár posezení poznal,že nejsi trumpeta,předpokládám,že disky i gumy byly k vozidlu již dříve a nemáš prsty v jejich pořízení. Vyjma situace v extrémní ceně,která za cenu nižšího komfortu a zvýšené spotřeby vše vyváží. Nebo snad,nedej bože,bere Tě fabiotůnink ?
-
Itall
PePe: Máš opět úplně stejný názor, jako já, ale skodovkar už to tady psal
. Mě to neva, že si je koupil
, jezdí na nich přece on, ne já
.
..kamarat ma RS-u a na nej kola s pneou 205/40R17 a nikde nevidim problem, tak neviem co sa vam nepaci na 15kach..????

chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw
Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
-
Itall
Já také problém na pohled nevidím, ale když se svezu, tak mi vadí to drncání. I když u RS je to prý nějak ošetřeno podvozkem, že to není tak zlé (nepsal to tu někde modelář?). Já bych tomu moc nevěřil (tedy ne modelářovi, ten se mýlí jen občas
, ale tomu komfortu u RS).
..ja som na tej fabii jazdil a nebol to taky prolem jasne ze to citit bolo, no nezastavam sa ja koncern nemam rad a fabiu detto,auta s tuhou napravou mi nic nehovoria
...mě by vadila hlavně šíře pneu,na takovym vozidle...
-
Itall
Jaká tuhá náprava?, to je jen zkrutná příčka.bjukemen píše:..ja som na tej fabii jazdil a nebol to taky prolem jasne ze to citit bolo, no nezastavam sa ja koncern nemam rad a fabiu detto,auta s tuhou napravou mi nic nehovoria
-
Itall
Což, šířka mi nevadí (i když v některých případech je i ta nepohodlná - vyjeté koleje, pak vliv na spotřebu), ale ta výška je malá. Nebo že bychom probrali profilové číslo?, svého času to tu bylo velmi populární témaPePe píše:...mě by vadila hlavně šíře pneu,na takovym vozidle...
Itall píše:Jaká tuhá náprava?, to je jen zkrutná příčka.bjukemen píše:..ja som na tej fabii jazdil a nebol to taky prolem jasne ze to citit bolo, no nezastavam sa ja koncern nemam rad a fabiu detto,auta s tuhou napravou mi nic nehovoria
..je to tuha naprava cize bordel kopec negativ a minimum pozitiv
Pro mě taky, a plnohodnotná - ne "kočárkové kolo", ale i dnes, kdy legislativa povoluje jezdit bez rezervy, je potřeba si uvědomit, že ve vozech, kde je rezervní kolo součástí deformační zóny, tak být MUSÍ stále i teď.....Itall píše:Rezerva je sice pro mě důležitá, ale legislativně už ne, vždyť není povinná....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Jak jsem tu psal dělám v gumárně. Byl jsem nedávno na školení, kde mluvil šef nejmenované zkušebny plášťů, která bude měřit i valivý odpor. Zatím je celá věc v plenkách, není stanovena jednotná metoda měření, takže klidně deset zkušeben může dát deset různých výsledků.
Zejména se jedná o to, že není stanoveno, jestli do valivého odporu bude zahrnut i aerodynamický odpor nebo ne. Prostě sjetý plášť má zdánlivě mnohem lepší valivý odpor, i když je to ve skutečnosti způsobeno redukcí aerodynamického odporu.
Jinak u levnějších pneu (barum, matador, levné conti), prostě výrobci řeší jen výrobní cenu - vyrábí se z toho, co je zrovna na trhu surovin levnější... a pak ty gumy můžou mít různou kvalitu (jednou dobrou, jindy horší), jen špičkovým Hi-tec plášťům je věnována péče.
Zejména se jedná o to, že není stanoveno, jestli do valivého odporu bude zahrnut i aerodynamický odpor nebo ne. Prostě sjetý plášť má zdánlivě mnohem lepší valivý odpor, i když je to ve skutečnosti způsobeno redukcí aerodynamického odporu.
Jinak u levnějších pneu (barum, matador, levné conti), prostě výrobci řeší jen výrobní cenu - vyrábí se z toho, co je zrovna na trhu surovin levnější... a pak ty gumy můžou mít různou kvalitu (jednou dobrou, jindy horší), jen špičkovým Hi-tec plášťům je věnována péče.
Re: hanzs
Máš aj informácie o testovaní pre údaje na nových EU klasifikačných štítkoch?
Prečo je hodnotenie na štítkoch často iné, ako sú výsledky v testoch?
Máš aj informácie o testovaní pre údaje na nových EU klasifikačných štítkoch?
Prečo je hodnotenie na štítkoch často iné, ako sú výsledky v testoch?