Nazdar, mám dotaz k téhle chladící kapalině http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=187 jde mi o to čím se má ředit jestli vodou pitnou tzv.kohoutkovou nebo destilkou k návodu od vozidla o tom není zmínka Peu.206 1.4HDI a názory na to se liší.Za vaše znalosti předem díky.
Ohledně peugeotu a té G12 jak to tu někoho překvapilo jsem nabyl dojmu že se jedná o kapalinu pro všechny druhy motorů včetně celohliníku jak je psáno u tohoto produktu, proto jsem tuto zvolil.
Anonymous píše:Moderní chladící kapaliny není třeba ředit destilovanou vodou ale plně stačí "kohoutková" voda.
Záleží na tom, jak je "tvrdá", kdybych tam nalil tu, co pouštějí vodovody do našich kohoutků, tak bych snad v noci ani nespal, u nás ani mýdlo pomalu nefunguje
Mirek1:ano to máš sice pravdu ale tvrdost vody lze odtranit jejím převařením http://cs.wikipedia.org/wiki/Tvrdost_vody takže tím je problém vyřešen.Ale když se použije voda destilovaná jako radí škodovkář samozřejmě se nic nestane a je to taky správně.
Co se týče samotné té nemrzky, její použití by ani v Peugeotu nemělo znamenat žádný problém. Ale je vhodné motor při výměně pořádně propláchnout. A já bych ředil destilkou.
Jedna vec k destilce je to nejhorší co muzete do auta dát způsobuje to nejvíc korozi chladícího systému nejlepší je tam dát tzv odplyněnou vodu. Mám to v knize o korozi automobilu.
Anonymous píše:...tvrdost vody lze odtranit jejím převařením...
...a nie je to nezmysel? Veď tvrdosť vody spôsobujú minerály v nej obsiahnuté a prevarením odparíme akurát ďalšiu časť čistej H2O (teda to, čo sa volá destilovaná voda) z nej a tým samotný obsah minerálov ešte viac skoncentrujeme a teda tvrdosť ešte zvýšime...
pavkocz píše:Jedna vec k destilce je to nejhorší co muzete do auta dát způsobuje to nejvíc korozi chladícího systému nejlepší je tam dát tzv odplyněnou vodu. Mám to v knize o korozi automobilu.
...hádaj na čo sú v nemrznúcej zmesi inhibítory korózie... ...a netvrdil by som, že destilovaná voda spôsobuje koróziu viac ako vodovodná - akurát z destilovanej vody sa nám v sústave nebude ukladať vodný kameň a to je o čo tu ide!