Olej Selenia poradite??

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Itall

Příspěvek od Itall »

modelář píše:
Itall píše:... Tady i směšná Fabia Junior a P107 jednoznačně vedou. ...
Že by šálení gyroskopické precese? :twisted:
Vyzkoušej a poznáš. :twisted:
alfi166silver

Příspěvek od alfi166silver »

mfence píše:Tak objednavam Selenia 20k 10w-40
a Filtr Tutela 60

jen bych rad jeste pravomocne pozehnani odborniku Amen :)
Kupuješ dobře a nemusí tě hlodat pochyby.
modelář

Příspěvek od modelář »

Itall píše:
modelář píše:
Itall píše:... Tady i směšná Fabia Junior a P107 jednoznačně vedou. ...
Že by šálení gyroskopické precese? :twisted:
Vyzkoušej a poznáš. :twisted:
Překvapuje mne, že jsi tentokrát nezpochybnil přítomnost mnou zmíněného pojmu v učebních osnovách středních škol. :P

P.S.: Mrdku Fabii znám, byť ne ve verzi Junior. Ledaže by těžší čtyřválec umocňoval efekt gyroskopické precese! :twisted:
mfence

Příspěvek od mfence »

O Fabce me ani nemluvte vcera jsem v tom celej den jezdil 3valec hnus velebnosti chtel jsem predjet Getze do kopecka a byl to zavod dvou sneku ale vyhral jsem :lol:
Itall

Příspěvek od Itall »

Překvapuje mne, že jsi tentokrát nezpochybnil přítomnost mnou zmíněného pojmu v učebních osnovách středních škol. :P

Páč jsi nepsal, že to musí znát každý, kdo má NĚJAKOU střední školu :lol: . I když - precese se učí už na základní, ovšem nikoliv gyroskopická :P . Souvislost s gyroskopickou precesí mi sice není jasná, ale pak jsem se svezl s Bravem (dokonce v naftě), a mohu tě ujistit, že to se už chová "normálně", takže těžký motor na vině nebude. Bravo má dokonce i v pořádku posilovač řízení :wink: . Jen ten motor, je sice tichý, ale funguje způsobem - nejdřív nic a potom ryc. Asi to tak má být, ale nějaký logický nárůst výkonu bych ocenil spíše :? .
Shi

Příspěvek od Shi »

Itall píše: Ještě přípodotek k tomuto, modeláři. V učebnici statistiky pro gymnázia (kombinatorika, pravděpodobnost, STATISTIKA), se slovo extrapolace nevyskytuje. Takže nevím, na které "alespoň nějaké" střední škole se to vyučuje, když na gymnáziu nikoliv.
Nemusí se jednat o PORG, aby studenti SŠ měli extrapolaci v učivu:
http://gymjbc.cz/SVP/SVP_VG4G.pdf
Strana 258 - učivo pro třetí ročník
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Jestli jsem to pochopil, tak se jedná o pouhé vynesení a spojení bodů v grafu u elementárních funkcí. To má s interpolací a aproximací pramálo solečného, protože by se nemělo jednat o výpočet. Interpolace a aproximace formou výpočtu jsem měl až nyní ve 4. semestru VŠ.
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

..urobil si dobre že si sa rozhodol pre olej aj filter taky aky si kupil no už to vymen a som zvedavy ako sa to bude spravať :)
Itall

Příspěvek od Itall »

Shi píše:
Itall píše: Ještě přípodotek k tomuto, modeláři. V učebnici statistiky pro gymnázia (kombinatorika, pravděpodobnost, STATISTIKA), se slovo extrapolace nevyskytuje. Takže nevím, na které "alespoň nějaké" střední škole se to vyučuje, když na gymnáziu nikoliv.
Nemusí se jednat o PORG, aby studenti SŠ měli extrapolaci v učivu:
http://gymjbc.cz/SVP/SVP_VG4G.pdf
Strana 258 - učivo pro třetí ročník
:wink: Pojem je tam zmíněn. Já jsem vycházel, jak bylo psáno, "především ve statistice", a tam to v gymnaziální učebnici není. Ovšem - dnes se učí podle tzv. školních vzdělávacích programů ŠVP (alespoň dokud to zas nebude zrušeno, nynější státní maturita jaksi upozornila na některé nesrovnalosti), a ty se liší nebo mohou lišit. Tímhle "moderním" typem výuky jsem samozřejmě neprošel a učebnici mám sice už "porevoluční", ale ještě "centrální" 8) . Tady v konkrétním ŠVP je to zmíněno u grafického znázorňování funkcí, jestli tomu tak bylo kdysi vždy a na všech např. gymnáziích, nevím :? . A už je to celkem jedno :roll: .
Itall

Příspěvek od Itall »

Takového bjukemena musí nepochybně těšit, že mu pořád motáme extrapolaci do Tutely. Ten už z toho musí být v Tutely, myslím :lol: .
mfence

Příspěvek od mfence »

tema jsem zalozil ja .) ale me je to jedno rad se tu bavim tema prenicema tady :lol:
Itall

Příspěvek od Itall »

mfence píše:tema jsem zalozil ja .) ale me je to jedno rad se tu bavim tema prenicema tady :lol:
Spíš o těch autech: musím uznat, že návštěva na akci Fiat byla VELMI poučná.
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

..už užívam guajacuran inak by ma davno kleplo,neviem prečo stale riešite extrapolaciu,ked tomu niekto nerozumie nech si to naštuduje každa tema je zasrata nejakým bordelom preto sem už nejako nechodím...
Itall

Příspěvek od Itall »

bjukemen píše:..už užívam guajacuran inak by ma dvano kleplo,neviem prečo stale riešite extrapolaciu,ked tomu niekto nerozumie nech si to naštuduje každa tema je zasrata nejakým bordelom preto sem už nejako nechodím...
Hlavně klid a rozvahu, bjukemene. NENECH SE VYTOČIT :D .
modelář

Příspěvek od modelář »

skodovkar píše:Jestli jsem to pochopil, tak se jedná o pouhé vynesení a spojení bodů v grafu u elementárních funkcí. To má s interpolací a aproximací pramálo solečného, protože by se nemělo jednat o výpočet. ...
Přesně tak!
Odpovědět