Seat Toledo 1M, 1.6i 74kW
Moderátor: Colommbo
-
modelář
No to snad ne
proboha, co pomůže, když vyměním brzdovku jen v nádržce?
A co kapalina v trubkách, a v brzdičích / prasátkách?
A chudák spojkový válec......
A co kapalina v trubkách, a v brzdičích / prasátkách?
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
-
Res
-
modelář
Takže nejspíše nikdy nic neuděláno! A takhle hystericky to píšu proto, že jsem to na vlastní kůži zažil, přestože všichni v tom servisu věděli, jaká jsem bestie a že si všechno vždy zkontroluji. Jelikož byl zrovna pátek odpoledne a já jsem svoje "servisně ošizené" auto odmítl převzít, vynutil jsem si poskytnutí náhradního a "za trest" jsem jim na něm o víkendu natočil přes 1500 km...Res píše:Chlapci hysterie dobrá,ale já to doteď dělal tak že jsem to dal do servisu takže nevím.
Pokud se do toho opravdu chceš pustit sám, určitě by nebylo od věci si kolem toho napřed něco nastudovat. Poněvadž pak bys takovouhle otázku ani nemohl položit: Přinejmenším proto, že odpověď na ni už máš v jednom z mých předchozích příspěvků!Res píše:Jen se prostě ptám jestli je to propojený s brzdným okruhem. Mám v plánu si tyhle věci dělat sám,tak se ptám
Ano, tak jak je odvzdušňovák na brzdiči, tak je i na spojkovém válci u spojky. Dělá se to stejně jako brzdy, jen se při sešlápnutí pedálu, a následném povolení odvzdušňováku pedál většinou sám nevrátí - musíš mu "pomoct" zpět, a pak teprve odvzdušňovák utáhnout / a tak pořád, až poteče čistá / nová brzdovka.
-
modelář
Samozřejmě - na válci u ovládací páky spojky. Problém je pouze v tom, že třeba Audi svého času (a teď nevím, zda to ještě platí, resp. zda to platí pro celý koncern) používalo nikoli systém "výtlaková pumpa" (u pedálu spojky), ale "píst v okruhu", takže bez vakuové pumpy to nešlo ani naplnit, ani odvzdušnit... 
-
modelář
To by bylo to nejmíň vhodný řešení. Když to nepůjde "samodomo" (jak tu někdo použil termín pro domácí údržbu), tak si to nechej udělat - ale tam, kde Ti to opravdu udělají, a kde třeba budeš moci být u toho. Ono u spojky nejde zas až tak o bod varu brzdovky, ale spíš o to, že ta kapalina tím, že váže vlhkost, má nižší a nižší odolnost proti vnitřní korozi systému, ve kterém se nachází. A "rozežraný" spojkový válec - no, nic ideálního....
To je fakt - sice nevím, jak to má přesně tento typ Golfu, ale snad tak "blbě", že potřebuješ vakuovku, to mají jen prémiové vozy koncernu.....modelář píše:To Pitris: Bacha, to, co popisuješ, sice platí pro starou českou a veškerou japonskou školu (nejspíše to okopčili od nás), nemusí to však platit pro nesmyslnou německou školu - viz můj předchozí příspěvek!
možná je to jen překlep, ale když stojí pomocník na spojce, povolím odzvdušňovák, odteče kapalina, dotáhnu odzvdušňovák a až pak pomůžu pedálu spojky nahoru ne? (aby si okruh cucl kapaliny jen z nádobky a ne zpět část "staré" kapaliny z trubičky na odvzušňováku...)Pitris píše:...následném povolení odvzdušňováku pedál většinou sám nevrátí - musíš mu "pomoct" zpět, a pak teprve odvzdušňovák utáhnout / a tak pořád, až poteče čistá / nová brzdovka.
-
modelář