Seat Toledo 1M, 1.6i 74kW

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Res

Příspěvek od Res »

No jestli je to propojený tak není co řešit ne? Prostě se to vymění s brzdovkou ...
modelář

Příspěvek od modelář »

Ano, myslel jsem si to! Prostě další, co mění brzdovku pouze v nádobce, pracovní okruh/okruhy nezájem! :x :evil:
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

No to snad ne :x proboha, co pomůže, když vyměním brzdovku jen v nádržce? :evil:
A co kapalina v trubkách, a v brzdičích / prasátkách? :evil: A chudák spojkový válec......
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Res

Příspěvek od Res »

Chlapci hysterie dobrá,ale já to doteď dělal tak že jsem to dal do servisu takže nevím.Jen se prostě ptám jestli je to propojený s brzdným okruhem. Mám v plánu si tyhle věci dělat sám,tak se ptám :D
modelář

Příspěvek od modelář »

Res píše:Chlapci hysterie dobrá,ale já to doteď dělal tak že jsem to dal do servisu takže nevím.
Takže nejspíše nikdy nic neuděláno! A takhle hystericky to píšu proto, že jsem to na vlastní kůži zažil, přestože všichni v tom servisu věděli, jaká jsem bestie a že si všechno vždy zkontroluji. Jelikož byl zrovna pátek odpoledne a já jsem svoje "servisně ošizené" auto odmítl převzít, vynutil jsem si poskytnutí náhradního a "za trest" jsem jim na něm o víkendu natočil přes 1500 km... :twisted:

Res píše:Jen se prostě ptám jestli je to propojený s brzdným okruhem. Mám v plánu si tyhle věci dělat sám,tak se ptám :D
Pokud se do toho opravdu chceš pustit sám, určitě by nebylo od věci si kolem toho napřed něco nastudovat. Poněvadž pak bys takovouhle otázku ani nemohl položit: Přinejmenším proto, že odpověď na ni už máš v jednom z mých předchozích příspěvků! :idea:
Res

Příspěvek od Res »

Dobře tak jinak.Třmeny mají odvzdušňováky.Spojka má něco podobného?
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Ano, tak jak je odvzdušňovák na brzdiči, tak je i na spojkovém válci u spojky. Dělá se to stejně jako brzdy, jen se při sešlápnutí pedálu, a následném povolení odvzdušňováku pedál většinou sám nevrátí - musíš mu "pomoct" zpět, a pak teprve odvzdušňovák utáhnout / a tak pořád, až poteče čistá / nová brzdovka.

Res

Příspěvek od Res »

Díky
modelář

Příspěvek od modelář »

Samozřejmě - na válci u ovládací páky spojky. Problém je pouze v tom, že třeba Audi svého času (a teď nevím, zda to ještě platí, resp. zda to platí pro celý koncern) používalo nikoli systém "výtlaková pumpa" (u pedálu spojky), ale "píst v okruhu", takže bez vakuové pumpy to nešlo ani naplnit, ani odvzdušnit... :evil:
modelář

Příspěvek od modelář »

To Pitris: Bacha, to, co popisuješ, sice platí pro starou českou a veškerou japonskou školu (nejspíše to okopčili od nás :twisted: ), nemusí to však platit pro nesmyslnou německou školu - viz můj předchozí příspěvek!
Res

Příspěvek od Res »

Taky dobrý asi tu spojku raději nechám být
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

To by bylo to nejmíň vhodný řešení. Když to nepůjde "samodomo" (jak tu někdo použil termín pro domácí údržbu), tak si to nechej udělat - ale tam, kde Ti to opravdu udělají, a kde třeba budeš moci být u toho. Ono u spojky nejde zas až tak o bod varu brzdovky, ale spíš o to, že ta kapalina tím, že váže vlhkost, má nižší a nižší odolnost proti vnitřní korozi systému, ve kterém se nachází. A "rozežraný" spojkový válec - no, nic ideálního....

Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

modelář píše:To Pitris: Bacha, to, co popisuješ, sice platí pro starou českou a veškerou japonskou školu (nejspíše to okopčili od nás :twisted: ), nemusí to však platit pro nesmyslnou německou školu - viz můj předchozí příspěvek!
To je fakt - sice nevím, jak to má přesně tento typ Golfu, ale snad tak "blbě", že potřebuješ vakuovku, to mají jen prémiové vozy koncernu.....

nem

Příspěvek od nem »

Pitris píše:...následném povolení odvzdušňováku pedál většinou sám nevrátí - musíš mu "pomoct" zpět, a pak teprve odvzdušňovák utáhnout / a tak pořád, až poteče čistá / nová brzdovka.
možná je to jen překlep, ale když stojí pomocník na spojce, povolím odzvdušňovák, odteče kapalina, dotáhnu odzvdušňovák a až pak pomůžu pedálu spojky nahoru ne? (aby si okruh cucl kapaliny jen z nádobky a ne zpět část "staré" kapaliny z trubičky na odvzušňováku...)
modelář

Příspěvek od modelář »

Jenže když to necháš být, tak Ti přiměřeně délce časového období nevýměny kapaliny odejde jeden a/nebo druhý válec, takže to pak bude o to dražší. :idea:
Odpovědět