Brisk - NGK - Denso

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

Nemyslím si, že by Cinol byl nekvalitní,nebo že by to nebyla značka,jako kterákoliv jiná. To že tady v ČR jsme zaujatí proti svým výrobkům (Paramo, Brisk apod) ještě neznamená, že nejsou srovnatelné se „světovými“ značkami. Rozhodně radši Cinol než Castrol! Tak jako Brisk než NGK!
modelář

Příspěvek od modelář »

Jenže on používá ten Lexus hlavně na pojížďky po městě, tedy by tím spíše měl v případě aplikace API SM zkrátit interval výměny.
modelář

Příspěvek od modelář »

Durex píše:Tak jako Brisk než NGK!
V tomhle se neshodneme! Ale možná se shodneme na tom, že když už, tak Denso. :lol:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Durex píše:Nemyslím si, že by Cinol byl nekvalitní,nebo že by to nebyla značka,jako kterákoliv jiná. To že tady v ČR jsme zaujatí proti svým výrobkům (Paramo, Brisk apod) ještě neznamená, že nejsou srovnatelné se „světovými“ značkami. Rozhodně radši Cinol než Castrol! Tak jako Brisk než NGK!
Děláš v Brisku jo? :lol: (Ne, já netvrdím, že Brisky jsou nějaké špatné, ale Mišáci, Hondy, Lexusy, Toyoty používají Densa alternativně NGK svíčky - tak to prostě hochu je a zkus si tam dát brisky, tak si o volant rozbiješ zuby, když to trochu přišlápneš ;) ) jinak je hezké, že se zastáváš českých věcí :wink:
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

Anonymous píše:
Durex píše:Nemyslím si, že by Cinol byl nekvalitní,nebo že by to nebyla značka,jako kterákoliv jiná. To že tady v ČR jsme zaujatí proti svým výrobkům (Paramo, Brisk apod) ještě neznamená, že nejsou srovnatelné se „světovými“ značkami. Rozhodně radši Cinol než Castrol! Tak jako Brisk než NGK!
Děláš v Brisku jo? :lol: (Ne, já netvrdím, že Brisky jsou nějaké špatné, ale Mišáci, Hondy, Lexusy, Toyoty používají Densa alternativně NGK svíčky - tak to prostě hochu je a zkus si tam dát brisky, tak si o volant rozbiješ zuby, když to trochu přišlápneš ;) ) jinak je hezké, že se zastáváš českých věcí :wink:
Nevím jak v autech, ale na moto jsou Brisky dobrý. Někde lepší než NGK,který jsou náchylný na ulití. A i ve světě má Brisk zvuk. Ale to odbíháme od tématu oleje. Už bude opravdu problém sehnat olej v 5W40 bez API SM. A to jsem na ten Cinol spoléhal …
modelář

Příspěvek od modelář »

Anonymous píše:
Hele, nejseš Ty náhodou já? :lol:
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

No vzhledem k tomu,že v motorkách to dostává 2x víc zabrat než v autech a vrčí to. Takže věřte, že vím jak to je! A i moje Mazda na to jezdila úplně stejně jako na NGK!!! A v Brisku opravdu nedělám.
modelář

Příspěvek od modelář »

Durex píše: A i ve světě má Brisk zvuk.
A tohle konstatování opíráš oč? Pokud je mi známo, tak "ve světě" lze Brisky koupit pouze do zahradní techniky, "tuzerské" obchody v SRN s rádoby "iridiovými" Brisky raději pomíjím, neboť jde o vyložené klamání automobilových nadšenců, kteří mají příliš hluboko do kapsy na to, aby si pořídili skutečné iridium od Denso či NGK. A jestli narážíš na kdysi široce medializovaný úspěch Brisků v italských motorech do závodních člunů, tak tam šlo o velmi specifickou záležitost postavenou výhradně na širokém rozpětí tepelné hodnoty těch vyloženě na kusovou zakázku dělaných speciálů.
modelář

Příspěvek od modelář »

Durex píše: A i moje Mazda na to jezdila úplně stejně jako na NGK!!!
Tak to jsi fakt dost riskoval! Brisky jsem dal do motoru Mitsubishi pouze jednou a vícekrát tuhle fatální chybu neudělám!!! Naštěstí to přestalo jet dříve, než se stačil úplně rozpadnout izolátor na všech 4 svíčkách, což by zřejmě znamenalo konec motoru. :evil: Svíčky jsem reklamoval a reklamace mi byla uznána - čest Brisku!
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

modelář píše:
Durex píše: A i ve světě má Brisk zvuk.
A tohle konstatování opíráš oč? Pokud je mi známo, tak "ve světě" lze Brisky koupit pouze do zahradní techniky, "tuzerské" obchody v SRN s rádoby "iridiovými" Brisky raději pomíjím, neboť jde o vyložené klamání automobilových nadšenců, kteří mají příliš hluboko do kapsy na to, aby si pořídili skutečné iridium od Denso či NGK. A jestli narážíš na kdysi široce medializovaný úspěch Brisků v italských motorech do závodních člunů, tak tam šlo o velmi specifickou záležitost postavenou výhradně na širokém rozpětí tepelné hodnoty těch vyloženě na kusovou zakázku dělaných speciálů.
Opírám to o zkušenosti ze zahraničních fór ohledně moto. I na ebay toho je dost. Nechci tady nikoho přesvědčovat ani se hádat. Jsou to jen moje zkušenosti a do moto je bůdu dávat pořád. I když teď mám v moto momentálně irid. Densa tak tam na příští rok půjde Brisk.
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

modelář píše:
Durex píše: A i moje Mazda na to jezdila úplně stejně jako na NGK!!!
Tak to jsi fakt dost riskoval! Brisky jsem dal do motoru Mitsubishi pouze jednou a vícekrát tuhle fatální chybu neudělám!!! Naštěstí to přestalo jet dříve, než se stačil úplně rozpadnout izolátor na všech 4 svíčkách, což by zřejmě znamenalo konec motoru. :evil: Svíčky jsem reklamoval a reklamace mi byla uznána - čest Brisku!
V motorce dostávaj trvale 9 - 10 t. ot a pořád drží. Špatná šarže se může vyskytnout kdekoliv a u čehokoliv. Slyšel a viděl jsem takovejch vad na NGK že jsem tomu nechtěl až věřit.
modelář

Příspěvek od modelář »

Moje zkušenost s motocykly se zužuje na skůtr mé dcery, kde měla náhrada origo tchajwanské svíčky odpovídajícím ekvivalentem do Denso za následek zvýšení maximálky o 5 km/h a schopnosti vyjet slušný kopec se mnou na hřbetě dokonce o 10 km/h: sice se bavíme jen o 40 km/h vs. 30 km/h, ale přesto... :D

A jak už jsem napsal dříve: poté, co jsem veškerou svou zahradní techniku (a že jí není málo) zbavil všech Championů, Boschů, Brisků a kdo ví, čeho ještě, a nahradil je svíčkami od Denso, nevím, co jsou to problémy se startovatelností a výkonem při vysokém zatížení! :wink:
modelář

Příspěvek od modelář »

Durex píše: Slyšel a viděl jsem takovejch vad na NGK že jsem tomu nechtěl až věřit.
Tady máš vysvětlení: většina standardních NGK svíček se pro Evropu dnes vyrábí ve Francii! :twisted:
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

No a já mám i v mondeu brisky a taky neznám problém. Jinak skůtry a už vůbec čínu neberu jako motorky. To jsou přibližovadla. V babettě taky Brisk a taky spokojenost. 15 km do práce a zpět celou cestu pod plným. Polo synt. od elfu, modrý výfukový koleno. rychlost 50 km/h. 4000 km a pořád pálí :wink:
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

modelář píše:
Durex píše: Slyšel a viděl jsem takovejch vad na NGK že jsem tomu nechtěl až věřit.
Tady máš vysvětlení: většina standardních NGK svíček se pro Evropu dnes vyrábí ve Francii! :twisted:
Ale mě je jedno kde se co vyrábí! Jak poznám, kdo to kde vyráběl a jakou měl při tom náladu? To že to takhle jen schazuje značku NGK! Takže co je lepší? Dle někoho nejistej brisk a nebo NGK? Vždyť je to stejný!!!
Odpovědět