Brisk - NGK - Denso
Moderátor: Colommbo
-
modelář
-
modelář
-
Návštěvník
Děláš v Brisku jo?Durex píše:Nemyslím si, že by Cinol byl nekvalitní,nebo že by to nebyla značka,jako kterákoliv jiná. To že tady v ČR jsme zaujatí proti svým výrobkům (Paramo, Brisk apod) ještě neznamená, že nejsou srovnatelné se „světovými“ značkami. Rozhodně radši Cinol než Castrol! Tak jako Brisk než NGK!
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak v autech, ale na moto jsou Brisky dobrý. Někde lepší než NGK,který jsou náchylný na ulití. A i ve světě má Brisk zvuk. Ale to odbíháme od tématu oleje. Už bude opravdu problém sehnat olej v 5W40 bez API SM. A to jsem na ten Cinol spoléhal …Anonymous píše:Děláš v Brisku jo?Durex píše:Nemyslím si, že by Cinol byl nekvalitní,nebo že by to nebyla značka,jako kterákoliv jiná. To že tady v ČR jsme zaujatí proti svým výrobkům (Paramo, Brisk apod) ještě neznamená, že nejsou srovnatelné se „světovými“ značkami. Rozhodně radši Cinol než Castrol! Tak jako Brisk než NGK!(Ne, já netvrdím, že Brisky jsou nějaké špatné, ale Mišáci, Hondy, Lexusy, Toyoty používají Densa alternativně NGK svíčky - tak to prostě hochu je a zkus si tam dát brisky, tak si o volant rozbiješ zuby, když to trochu přišlápneš
) jinak je hezké, že se zastáváš českých věcí
-
modelář
Hele, nejseš Ty náhodou já?Anonymous píše:Děláš v Brisku jo?Durex píše:Nemyslím si, že by Cinol byl nekvalitní,nebo že by to nebyla značka,jako kterákoliv jiná. To že tady v ČR jsme zaujatí proti svým výrobkům (Paramo, Brisk apod) ještě neznamená, že nejsou srovnatelné se „světovými“ značkami. Rozhodně radši Cinol než Castrol! Tak jako Brisk než NGK!(Ne, já netvrdím, že Brisky jsou nějaké špatné, ale Mišáci, Hondy, Lexusy, Toyoty používají Densa alternativně NGK svíčky - tak to prostě hochu je a zkus si tam dát brisky, tak si o volant rozbiješ zuby, když to trochu přišlápneš
) jinak je hezké, že se zastáváš českých věcí
-
modelář
A tohle konstatování opíráš oč? Pokud je mi známo, tak "ve světě" lze Brisky koupit pouze do zahradní techniky, "tuzerské" obchody v SRN s rádoby "iridiovými" Brisky raději pomíjím, neboť jde o vyložené klamání automobilových nadšenců, kteří mají příliš hluboko do kapsy na to, aby si pořídili skutečné iridium od Denso či NGK. A jestli narážíš na kdysi široce medializovaný úspěch Brisků v italských motorech do závodních člunů, tak tam šlo o velmi specifickou záležitost postavenou výhradně na širokém rozpětí tepelné hodnoty těch vyloženě na kusovou zakázku dělaných speciálů.Durex píše: A i ve světě má Brisk zvuk.
-
modelář
Tak to jsi fakt dost riskoval! Brisky jsem dal do motoru Mitsubishi pouze jednou a vícekrát tuhle fatální chybu neudělám!!! Naštěstí to přestalo jet dříve, než se stačil úplně rozpadnout izolátor na všech 4 svíčkách, což by zřejmě znamenalo konec motoru.Durex píše: A i moje Mazda na to jezdila úplně stejně jako na NGK!!!
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
Opírám to o zkušenosti ze zahraničních fór ohledně moto. I na ebay toho je dost. Nechci tady nikoho přesvědčovat ani se hádat. Jsou to jen moje zkušenosti a do moto je bůdu dávat pořád. I když teď mám v moto momentálně irid. Densa tak tam na příští rok půjde Brisk.modelář píše:A tohle konstatování opíráš oč? Pokud je mi známo, tak "ve světě" lze Brisky koupit pouze do zahradní techniky, "tuzerské" obchody v SRN s rádoby "iridiovými" Brisky raději pomíjím, neboť jde o vyložené klamání automobilových nadšenců, kteří mají příliš hluboko do kapsy na to, aby si pořídili skutečné iridium od Denso či NGK. A jestli narážíš na kdysi široce medializovaný úspěch Brisků v italských motorech do závodních člunů, tak tam šlo o velmi specifickou záležitost postavenou výhradně na širokém rozpětí tepelné hodnoty těch vyloženě na kusovou zakázku dělaných speciálů.Durex píše: A i ve světě má Brisk zvuk.
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
V motorce dostávaj trvale 9 - 10 t. ot a pořád drží. Špatná šarže se může vyskytnout kdekoliv a u čehokoliv. Slyšel a viděl jsem takovejch vad na NGK že jsem tomu nechtěl až věřit.modelář píše:Tak to jsi fakt dost riskoval! Brisky jsem dal do motoru Mitsubishi pouze jednou a vícekrát tuhle fatální chybu neudělám!!! Naštěstí to přestalo jet dříve, než se stačil úplně rozpadnout izolátor na všech 4 svíčkách, což by zřejmě znamenalo konec motoru.Durex píše: A i moje Mazda na to jezdila úplně stejně jako na NGK!!!Svíčky jsem reklamoval a reklamace mi byla uznána - čest Brisku!
-
modelář
Moje zkušenost s motocykly se zužuje na skůtr mé dcery, kde měla náhrada origo tchajwanské svíčky odpovídajícím ekvivalentem do Denso za následek zvýšení maximálky o 5 km/h a schopnosti vyjet slušný kopec se mnou na hřbetě dokonce o 10 km/h: sice se bavíme jen o 40 km/h vs. 30 km/h, ale přesto...
A jak už jsem napsal dříve: poté, co jsem veškerou svou zahradní techniku (a že jí není málo) zbavil všech Championů, Boschů, Brisků a kdo ví, čeho ještě, a nahradil je svíčkami od Denso, nevím, co jsou to problémy se startovatelností a výkonem při vysokém zatížení!
A jak už jsem napsal dříve: poté, co jsem veškerou svou zahradní techniku (a že jí není málo) zbavil všech Championů, Boschů, Brisků a kdo ví, čeho ještě, a nahradil je svíčkami od Denso, nevím, co jsou to problémy se startovatelností a výkonem při vysokém zatížení!
-
modelář
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
Ale mě je jedno kde se co vyrábí! Jak poznám, kdo to kde vyráběl a jakou měl při tom náladu? To že to takhle jen schazuje značku NGK! Takže co je lepší? Dle někoho nejistej brisk a nebo NGK? Vždyť je to stejný!!!modelář píše:Tady máš vysvětlení: většina standardních NGK svíček se pro Evropu dnes vyrábí ve Francii!Durex píše: Slyšel a viděl jsem takovejch vad na NGK že jsem tomu nechtěl až věřit.