Teplotní odolnost Total Quarz 5w40 - ví někdo?

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

pavproch

Re: Teplotní odolnost Total Quarz 5w40 - ví někdo?

Příspěvek od pavproch »

Kuju za názory.
@PUO: Ne potřebuju, jen zvažuju/uvažuju (spíš teda uvažoval sem). Proto sem se tady zeptal. Dělám si z toho závěr, že pro moje m4Zlikování (zahřát a redline, pokud to provoz a PaCh dovolí) bude asi lepší zůstat u toho CFS (sic je drahý jak šlak).
Volfi

Příspěvek od Volfi »

Upřímně se divím, že vám nevadí ztrácet čas s odpověďmi člověku, který očividně trollí a dá se i z úrovně otázek předpokládat, že mu nejde o radu, ale pouze o vyvolání rozruchu a zájmu mezi ostatními debatujícími. Z volně dostupných informací se můžete každý podívat jakým stylem dlouhodobě debatuje na jiných fórech. Každý má nějakou svojí vadu, včetně mě. Ale tohle není zdaleka ani trochu normální a vůbec bych se nedivil kdyby se jednalo o nemoc. Já tohoto uživatele hodlám ignorovat, protože to je tak jediné, co s tím zmůžu. A pravděpodobně budu nějakým způsobem označen za "zlého", ale měl jsem potřebu tohle napsat.
Škoda Octavia III, 16', 1.4TSI CZDA
Ravenol SSO; N98 + VIF
VW Transporter T4, 91', 2.4D AAB
Shell HX-7 + Ekolube +; D + VIF
Škoda Felicia, 98', 1.9D AEF
Ravenol VDL; HVO + VIF
kornel

Příspěvek od kornel »

Ja sa ti vôbec nedivím a rozumiem tomu... Ja už celkovo skôr odpovedám tak, že daný dotaz ( aj taký ktorý nesie znaky trollenia, alebo "hlúpe" otázky) použijem skôr ako zámienku/popud pre mňa rozviesť celkovo tému hlbšie - proste nech z toho má niečo širšie osadenstvo na fóre hlavne.
Volfi

Příspěvek od Volfi »

Pokud to máš takto nastaveno, tak je to chvályhodné. :)
Škoda Octavia III, 16', 1.4TSI CZDA
Ravenol SSO; N98 + VIF
VW Transporter T4, 91', 2.4D AAB
Shell HX-7 + Ekolube +; D + VIF
Škoda Felicia, 98', 1.9D AEF
Ravenol VDL; HVO + VIF
pavproch

Příspěvek od pavproch »

Volfi: nemáš pravdu, netrollím, jen se slušně ptám nATO co sem nevygůglil. A protože si sice byl odmítavý, ale slušný ve své odpovědi, nejsi u mně narozdíl od jiných (gl) za "zlého".
Shi

Příspěvek od Shi »

Mě spíš zaráží to od "zdi ke zdi" a nic mezi - 600 Kč za 5L za Total vs 2000 Kč za 5l za Millerse.
Ten Total nebude, vzhledem k normám, které plní, žádné ořezávátko, ale u Totalu bych si pohlídal jestli ty normy jsou opravdu napsané na obale. Já si takto s Totalem, kdysi naběhl - změnil se základový olej, ze seznamu norem jen nenápadně zmizela ta Ranaultí RN7xx a většina prodejců si toho nevšimla, původní (lepší a dražší) receptura se dál prodávala pod značkou Elf. Já jsem si ale na zvuku motoru všiml, že ten olej není stejný jako býval - měl jsem ho v autě několikrát za sebou, po výměnách s původní recepturou jsem nikdy na zvuku nepoznal, že se měnil olej a najednou tam ta změna byla.

Jinak já bych zkusil za cca 1500 Kč/5L Ravenol VST - tam údaje k dizpozici jsou :lol:
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Mě to přijde že Total je jako Castrol. Dnes žije ze staré slávy :cry: Aspoň co jde o oleje do motoru....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Odpovědět