Elektromobil-ita

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Colommbo

Re: Elektromobil-ita

Příspěvek od Colommbo »

Aspoň v tom máš jasno, Toníku. :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Jejich Ctihodnosti za Velkou louží občas vymyslí taky něco prospěšného... :) https://www.e15.cz/byznys/prumysl-a-ene ... et-1428858
Valvoline ML 10W40,
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Že by se zablesklo na lepší časy...? https://www.autojournal.cz/evropa-radi- ... .sznhp.box
Valvoline ML 10W40,
pavproch

Re: Jaké auto?

Příspěvek od pavproch »

To sem zvjedaff, jaký bude tady názor - na mne...
A i nadále lezeme EU do prtele.... Chjo no.

Na AF.cz mě ohodnotili takto:
Ty jsi vážně starej nepoučitelnej vůl.
....
Vyšinutý geront z hor v pohraničí
Budu tady taky za udiota?
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Osobně bych volil zcela něco jiného, a už vůbec ne elektromr*ku.....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Ač se osobně neznáme, názor na tebe jsem si udělal. Z obsahu tvých příspěvků a hlavně ze způsobu používání českého jazyka, kterýžto považuju za prznění a lezeš mi s tím čím dál víc na nervy... Sám občas nějaké slovíčko trochu jinak nebo v jiném kontextu použiju taky, ale co je moc, to je příliš. Možná tě to před sebou samým činí zajímavým nebo máš touhu odlišit se, což by mohla být jen tvoje věc nebýt toho, že píšeš na veřejné fórum. :?
Jinak chraň tě ruka Páně tahat sem politiku...
Valvoline ML 10W40,
pavproch

Příspěvek od pavproch »

Poblitika ne, nemusíš sa bát.
Ale krom křitiky mého češtyna ses nevyňadřil.... je u Tebe e-mobil opravdu objektivně nejlepčím brmbrmbrm na trhu?
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

On uz hlavne nie je " brmbrmbrm..." :mrgreen:
Mozno tak " bzzzz" 8)
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
Volfi

Příspěvek od Volfi »

Největší problém EV je ta jejich masivní propagace a snaha násilného tlačení do trhu. Jinak když bych to měl sám za sebe nezávisle shrnout, tak pokud se budeme bavit o běžných novějších spalovacích autech, která stejně skoro zvuk nemají a dost často jsou extrémně složitá, tak tady se může být EV logičtější volba. Oba světy mají svoje výhody a nevýhody. Dneska už se nesmrtelný spalovák nevyrábí nebo o něm nevím. A upřímně v mé kalkulačce vychází, že 1km v novějším spalováku je minimálně 1kč na servis. Pokud bych si musel koupit nové auto a bavme se o nějaké nižší střední třídě, tak bych si opravdu musel na papír vypsat plusy a mínusy a odhadovanou finanční náročnost na výhledových 10 let.
Škoda Octavia III, 16', 1.4TSI CZDA
Ravenol SSO; N98 + VIF
VW Transporter T4, 91', 2.4D AAB
Shell HX-7 + Ekolube +; D + VIF
Škoda Felicia, 98', 1.9D AEF
Ravenol VDL; HVO + VIF
pavproch

Příspěvek od pavproch »

Radši ten včerejší výkřik upřesním:

Je to opravdu NATOLIK OBJEKTIVNĚ DOBRÉ auto NATO, aby vyhrálo ten titul?

IMHO ho vyhrálo na společenskou objednávku od Uršuly.
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

Tady se shodnu s Volfim. Já proti elektrice nic nemám a vlastně ve spoustě připadů je to i lepší volba,než trápit spalovák. Typycké dojiždění do práce do 20 km, vození dětí do školky a školy,nákupy, Jízda v zimě cukačkama kamkoliv. Dnes je trend mít 2 a více aut v rodině,takže jedno el by tam mělo určitě smysluplné využití a smysl a vlastně i ten eko přínos.

Jinak ekologičnost elektro aut,tak je to dnes není vůbec zelená. Pokud se započítá opravdu vše od výroby,provoz a konec životního cyklu,tak za mě to nemůže být zelenější než spalovák. Krásný příklad mi teď dal známý,který koupil svému synovi elektrickou krosku za cca 80 000 kč a k tomu ještě za 40 000 centrálu,aby mohl během toho odpoledne tu aku nabíjet. V některých případech je ta elektrika prostě úplně mimo ... Větší efektivitu by mělo spálit ten benzín napřímo ve spalovacím motoru ...

Myslím,že budoucnost v čistě elektrickém voze s akumulátorem,tak jak je to dnes není. On to nebude ani ten vodík,který reálně má na klimatický dopad daleko a daleko horší vliv než teď démonizovaný oxid uhličitý. A to se nebavím o technických problémech s výrobou a skladováním vodíku a natož zeleného...

Současné motory jsou už opravdu tak komplikované a citlivé,že se vlastně divím,že to vše tak funguje. Mám rád spalovací motory,ale ty současné se mi už taky moc nelíbí. A když půjdeme po té ekologičnosti,tak už ani nejsou tak eko,i když dosahují tak krásných spotřeb. Protože třeba životnost různých nástřiků válců spalovacího prostoru není neomezená a není ani velká a dnes to auta najedou za 5 let ...

Ačkoliv se třeba někdy ekologicky moc nechovám (jezdím si na motorce jen tak pro zábavu,jezdím na lyžích,chodím si zabruslit - to jsou všechno věci vlastně zbytečné a ekologicky náročné a jednou je taky zakážou),tak se snažím chovat eko. Do bývalé práce sem jezdil 15 km na kole, třídím,než jet kousek autem,tak jdu pěšky a nebo na kole, takže si svoji uhlíkovou stopu zlepšuju.

Teď v zimě sem se třeba zamyslel nad tím,kolik je benzinek. Kolik se jich vytápí. Kolik je to kubíků plynu a elektriky jen kvůli tankování paliv,když by to šlo vyřešit jako nabíječky elektriky samoobsluhou, kde jsou stojany na mrazu a kde je i často levnější palivo a kde tankuji nejen já,ale i štrudl dalších řidičů. Kolik by se tím třeba ušetřilo. Nebo optimalizací teploty na úřadech. Nebo obecně optimalizací teploty. Ale to už se hodně odvracím od tématu a jsem off,takže sorry za dlouhé čtení.
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD

Moto-Emergency motoservis
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

abych se vrátil k tématu,tak pokud bude kvalitní elektroauto autem roku a bude to tím,že je opravdu kvalitní,užitečné,fungující a je to hezkej kus strojařiny,tak s tím nemám problém. Jenže takhle ta anketa nefunguje a už dlouhou řadu let (to ještě elektrika nebyla v kurzu) nevyhrávala taková auta. Kvalitní vozidlo ukáže čas a rozhodně to ani nemusí být to nejprodávanější.
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD

Moto-Emergency motoservis
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Volfi píše: stř úno 11, 2026 8:07Dneska už se nesmrtelný spalovák nevyrábí nebo o něm nevím....
Třeba Mazda Skyactiv
(i když nevím jestli doteď i jen čistě spalovák).

Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

pavproch píše: úte úno 10, 2026 18:32 ...je u Tebe e-mobil opravdu objektivně nejlepčím brmbrmbrm na trhu?
Není. Už jsem tu několikráte zmínil, že proti elektromobilům či elektromobilitě jako takové apriori nic nemám, za jistých okolností a při určitém způsobu provozu své opodstatnění má a ve (větších, velkých) městech obzvlášť. Mám na mysli nákupy, rozvoz dětí do škol(k)y, cesty do zaměstnání (i mimo aglomeraci, kupř. do 50km), prostě takové to ježdění kolem komína, tam ano. Co mi však hodně vadí je masírování zákaznictva a prosazování e-mobility za každou cenu jako nejlepší řešení, tedy že ve výsledku by měla tato auta zcela nahradit spalovací motory. Nejsou na to přenosové sítě, nabíječky, většina lidí nemá možnost nabíjet v domácích podmínkách apod. Notabene asi všichni víme, že e-mobily mají výfuky v elektrárnách. V tomto případě se zelená politika pokouší zvítězit nad zdravým rozumem a to není dobře.
Příspěvky jsem přesunul.
Valvoline ML 10W40,
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Durex píše: stř úno 11, 2026 10:41 Tady se shodnu s Volfim. Já proti elektrice nic nemám a vlastně ve spoustě připadů je to i lepší volba,než trápit spalovák. Typycké dojiždění do práce do 20 km, vození dětí do školky a školy,nákupy, Jízda v zimě cukačkama kamkoliv. Dnes je trend mít 2 a více aut v rodině,takže jedno el by tam mělo určitě smysluplné využití a smysl a vlastně i ten eko přínos....
Ano. V rodině co nebydlí na sídlišti. Ta spousta lidí z paneláků a bytovek nemá moc možností jak si nabít auto :?
1 vchod do domu - např. 32 bytů, 30? aut co budou potřebovat přes noc nabít :cry:

Odpovědět