Lze mísit?
Moderátor: Colommbo
Re: Lze mísit?
Možná zbytečná otázka, ale zeptám se: Jaxem spal výše, pro průzkumu webu (viz odkaz) nebudu ty dva oleje míchat dohromady, ten hustší tam (esli sa teho brambor2 dožije) dám až při příštím servisu. V jiném vlkně tady dneska kdosyk zmínil "proplach" - až/jestli i to teda budu měnit (10w50 Total místo 5w40Shell) - udělat rači taky přitom i proplach? A pokud ano, čím?
- BigBang
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že nad tím moc špekuluješ. Obzvláště, vzhledem k tomu, že sám přiznáváš, že možná báwo nedostane další technickou, olej bere po litrech atd...
A2 1.4TDI + T5 2.5TDI, 1.9TDI - Rav VMO
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
Při proplachu taky smícháš jiné SAE. Krom toho si psal že si použil BG. A Ty dolíváš oleje pomalu jak do 2T motoru, tak bych se na nějaký proplach vybodnul....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Dík, esli/až to nastane, tak teda změna bez proplachu.
K samotnej "problematike" miešania olejov z hľadiska tých tribo zákonitosti.. som tu už na fóre niečo uviedol a vysvetlil.
Kuju, ale ...
pavproch právě fčíl na AF.cz píše:Tak. Můj geront mě už vycvičil = mít radost z naprosto obyčejných všedních, pro mladší normálních vjecí = právě sem zase objevil Emeriku, tudíž mám ze sebe radost = brambor2 a žraní woleje a moje zdllouhavé tápání kolem mísení wolejů různých značek a viskozit s výsledkem NE, bojím sa.
Fčíl sem jentak cvičně zkusil najít ten Total Quarz ne 10w50 (už mám) ale 5w40 a JO, dělá sa taky a dokonce je na litr levnější než ten Shell a značka to taky je. Takkže až mi dojed Shell, kupim ho a tímpádem úplně eliminuju rizika mísení různých značek (a aditiv) = to už asi v sobě najdu odvahu je míchat.
Prostě geront měl zase záchvat běžného negeronta.... HURÁ!
tak udělej prostě zkrácenou výměnu, když si myslíš že 5w40 po kontaktu s 10w50 přestane mazat
ten leak stop si stejně myslím nic nezachrání.
Kamarád měl m54 a ta žrala asi tak podobně, lil tam cokoliv co bylo mastné a přibližovalo se to motorovému oleju, pokaždé něco jiného, co bylo po ruce
vč. 20w50 do sekaček, jezdilo to normálně a motoru to chutnalo stejně jako jiný olej
a auto jezdí dál...
po poslední stk (2028?) to už bude nástupce E46 (kdysi E36, dávno E30) jakožto levné zadokolky na drifty a zimu.. nemuselo by to nutně do šrotu, vsadím se že to jezdit bude, někde mimo pozemní komunikaci bokem po asfaltu..
Kamarád měl m54 a ta žrala asi tak podobně, lil tam cokoliv co bylo mastné a přibližovalo se to motorovému oleju, pokaždé něco jiného, co bylo po ruce
po poslední stk (2028?) to už bude nástupce E46 (kdysi E36, dávno E30) jakožto levné zadokolky na drifty a zimu.. nemuselo by to nutně do šrotu, vsadím se že to jezdit bude, někde mimo pozemní komunikaci bokem po asfaltu..
'99 polo 1.0 mpi LPG
Total Quartz 5w40 + MCE
'98 106 1.0i: mannol classic 10w40
'07 city 1.34 i-DSI
'98 106 1.0i: mannol classic 10w40
'07 city 1.34 i-DSI
Malé update a další dotaz na mísení (na který sem doposud nevygůglil odpověď):
Tak, najeto necelý JEDEN tisíc km s tím LeakStopem a zdá se, že N52 už nežere víc než litr Shell Helix Ultra 5w40 na 500 ale snad/doufám se to vrátilo na ten "standardní" litr na tisíc cca. Musím toho najet víc, abych si byl jistý.
Dotaz na mísení PŘÍMĚSÍ/ADITIV do woleje:
Když tam mám fčíl ten Millers Leak Stop (na "opravu" PTFA tekoucích tesnění), můžu tam zkusit přidat i Metabond Old Spezial do motorů konzumujících olej (na snížení spotřeby oleje vydřeným Alusilem s nano-keramikou) ?
"Nepohádají" sa ta dvě aditiva (= na těsnění a keramika) dyž tam budou dlouhodobě najednou/smíchaná?
Tak, najeto necelý JEDEN tisíc km s tím LeakStopem a zdá se, že N52 už nežere víc než litr Shell Helix Ultra 5w40 na 500 ale snad/doufám se to vrátilo na ten "standardní" litr na tisíc cca. Musím toho najet víc, abych si byl jistý.
Dotaz na mísení PŘÍMĚSÍ/ADITIV do woleje:
Když tam mám fčíl ten Millers Leak Stop (na "opravu" PTFA tekoucích tesnění), můžu tam zkusit přidat i Metabond Old Spezial do motorů konzumujících olej (na snížení spotřeby oleje vydřeným Alusilem s nano-keramikou) ?
"Nepohádají" sa ta dvě aditiva (= na těsnění a keramika) dyž tam budou dlouhodobě najednou/smíchaná?
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
jestli jsou ty aditiva rodu ženského,tak se asi pohádají,pokud můžského,tak to bude v klidu
tohle ti nikdo neřekne,ale dej to tam,za mě se nic nestane
tohle ti nikdo neřekne,ale dej to tam,za mě se nic nestane
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD
Moto-Emergency motoservis
- Colommbo
Pohádají - nepohádají... Pokoušíme se tu řešit, zda budou mít nějaké spory samotné oleje, tam snad, doufám, se lze něčeho dobrat, ale v případě aditiv už to budou jen čisté spekulace. Nejen proto z mého soukromého pohledu Metabond Old Special do motoru NE a neptej se, proč.
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Ideálne by asi bolo vypustiť všetok olej a v tom množstve tam naliať rôzne aditíva. Možno bude kľud
Fuuu... ešte že mám Hondu a nemusím riešiť takéto prasačiny
Fuuu... ešte že mám Hondu a nemusím riešiť takéto prasačiny
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
Dík. Mezitím sem dostal i jasnou odpověď z Metabondu, bohužel ale s všelijakýma varováníma:
Asi jo, chrstnu to tam, přinejhorším N52 def umře ešče o něco dříf.METABOND Old Spezial se s aditivem Millers Oil Leak Stop chemicky „nepohádá“. Jedná se o odlišné typy přípravků Oil Leak Stop pracuje primárně s úpravou elastomerů (těsnění, gufera), METABOND Old Spezial působí na kovové třecí plochy (písty, válce, vačky), kde vytváří ochrannou tribologickou vrstvu a díky zvýšení tloušťky olejového filmu dokáže motor utěsnit (toto lze jen díky zvýšení lubrikace a vyhlazení povrchů). Old také vyživuje gufera a gumová těsněné (vrací jim těsnost).
Upozornění
Neznáme přesné chemické složení Millers Oil Leak Stop, a proto nemůžeme garantovat 100% kompatibilitu s Metabondem.
Zodpovědnost za společné použití nese uživatel, doporučujeme sledovat chování motoru po aplikaci (spotřeba oleje, hlučnost, těsnost).
Pokud si přejete být maximálně opatrní, doporučujeme nejprve aplikovat jedno aditivum, vyhodnotit účinek, a případně později přidat druhé.
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
pokud chceš ještě jednu radu,tak jelikož je ten motor hotovej a když už experimentuješ,tak zkus toto:
https://www.rvs-tec.cz/auto-benzinovy-motor
a teď to nemyslím ironicky. Podle mého kamaráda,to funguje - zkoušel to do vyběhaného motoru na svém autě
https://www.rvs-tec.cz/auto-benzinovy-motor
a teď to nemyslím ironicky. Podle mého kamaráda,to funguje - zkoušel to do vyběhaného motoru na svém autě
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD
- Colommbo
Experiment za šestku - to by mě mohli milovat... 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",