Lze mísit?

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
pavproch

Re: Lze mísit?

Příspěvek od pavproch »

Nějakou tu stokorunu za Cimrmanovu slepou uličku sem ochoten vydat, statisíce za (marnou) GO ne.
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

Proč marnou? Když se to udělá pořádně, tak to nemůže být marný. A to že posledně to nic nevydrželo... byla klika a ojnice ok? To že se hned nikasil vydře nemusí být jeho problém. U moto je to dost běžné. Mám problém s válcem a tak se řeší vršek. Ale nikoho nenapadne zkouknout kliku. A když ji mám pak vyosenou a nebo je ještě jiný problém, tak pak mi ta go vršku vydrží strašně málo a sem zase tam, kde posledně. Ale není to chyba nového dílu, že by vydržel tak málo.
Ale rozumím,ž e kolikrát ta oprava nemá finanční smysl.
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD

Moto-Emergency motoservis
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Prosím ťa a mas vobec nejak konkretne zistene kadial to ide?
Filozofujeme tu o nicom.
Ak to myslis vazne treba urcit pricinu. Mozu to byt kruzky ale aj nie. Alebo viac pricin sucasne. Mozno to neuzdravis uplne ale aspon by si to mohol stiahnut na akceptovatelnu uroven.
Co teda pari medzi top dovody spotreby oleja?
Kruzky, ventily, pcv.
Tak skus krok po kroku normalne diagnostikovat problem a potom zvolis cielenu "liecbu".
Toto tu mi pripada ako nicit housenku v kapustovej zahrade napalmom :mrgreen:
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
pavproch

Příspěvek od pavproch »

Už sem to tu psal:
Má to úniky skrz těsnění, možná taky něco skrz původní separátor a zřejmě už je ten motor na konci své životnosti (vydřený Nikasil ve válcích).
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Ake tesnenie? Celkom nechapem. Taka vec je predsa pomerne lahko opravitelna. Resp. nie fatálna.
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Myslím, že kolega nemá žádnou velkou chuť spotřebu oleje radikálně řešit, vznesl jen dotaz na mísitelnost olejů. Dle mého soudu není nutno navrhovat mu cesty, po nichž se mu prostě jet nechce. :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

Tomu já rozumim. Ale litr na 500 km je taky masakr. Při spotřebě 5l na sto je to poměr 1:25. To sme v dobách m2t ...

Pokud to teče někde na zem,tak bych to řešil. Pokud to bere motor,tak nepomůže ani žádná přísada do oleje.
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD

jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Presne to som myslel...ak sa bavime " len" o tesneni.
Mne tiez pred casom par krat rozsvietilo oranzovu olejnicku medzi vymenami. A tiez som hned zacal rozmyslat o vselicom.
Ale...chce to proste chladnu hlavu a rozum do hrsti.
Skratim to - jedno tesnienie pod vtec ventil plus 2 gumove o kruzky v cene par eur a co sa tyka prace , urobene samodomo za relativne chvilu.
Motor suchy, odvtedy olej "nezerie".
Ako sa vravi najhorsia smrt je z oplašenia :mrgreen:
A ok - chapem, ze mozno nema chut to ( skutocne) riesit a chce pouzit iba najjednoduchsiu vec a to iny olej. Jasne. Ale ani zmiesanim takychto olejov ( resp. zmenou oleja) sa obavam , ze si velmi nepomoze.
Shell HX7 10w40
Obrázek
Obrázek
BigBang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BigBang »

Taky si myslím, že mísením olejů se toho zas tolik nestane, když tam stejně vydrží jen pár kilometrů. Myslím, že zvýšenou spotřebu oleje tu kdysi na N52(?) řešil Bavorak3 a nakonec to byl separátor. Možná k tomu obligátně gufera ventilů? Nicméně oprava vlastně nebyla tak hrozná. Přístup k (ne)řešení problému jako aplikuje tazatel by mi dával smysl leda tak u auta, u kterého dojezdím rok technický, a pak ho pošlu do hutí/na díly...
A2 1.4TDI + T5 2.5TDI, 1.9TDI - Rav VMO
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
pavproch

Příspěvek od pavproch »

Tak znova: Těsnění mezi spodkem a prsama = motor ven a komplet rozebrat = to není samodomo a za pár peněz.
Vydřený Nikasil (kilometry tomu odpovídají) je NEŘEŠITELNÝ, proto statisíce za velké/generální opravy (navíc zbytečné, když Nikasil) nedám.
Louže pod tím nejsou/nekape to, ale je to celé od toho těsnění dolů potečené = proto ten Millers a hustší wolej (ten taky quli tomu Nikasilu).
Separátor tam pude nový (už ho mám, OEM) při další řádném servisu.
Gufera ventilů sem chtěl fčíl udělat (bez motoru /hlavy ven) - ale znamenalo by to hrabat do Vanosů (původní, fungujou = riziko, že fungovat přestanou) - proto se nedělalo, navíc dle názoru mého mechanika ty gufera můžou mít vliv tak 2 deci, ne litr .
pavproch

Příspěvek od pavproch »

Ha, fpodstatě potvrzení mého přesvědčení, že NEŘEŠITELNÉ:
Zcela náhodou zrovna vyšel článek na auto.cz
Po zhruba 200.000 kilometrech většinou začínají i N52 spotřebovávat olej. A na rozdíl od starších motorů se v jejich případě situace rychle zhoršuje. Spotřeba oleje většinou už znamená poškození povrchu válců a rychlý vznik hluboké rýhy. To většinou znamená konec celého motoru, protože oprava je velmi drahá a často přesáhne hodnotu celého auta.
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

Nechci aby to vypadalo,že se chytám každého slovíčka a že sem rejpavej kokot.
pavproch píše: stř pro 17, 2025 11:25 Ha, fpodstatě potvrzení mého přesvědčení, že NEŘEŠITELNÉ:

protože oprava je velmi drahá a často přesáhne hodnotu celého auta[/color].
[/quote]

To není neřešitelné,jen nerentabilní. Řešitelné to je normální opravou. To bych pak nemohl podnikat. Opravuji motorky převážně z 90 let a tam u každé druhé oprava přesáhne pořizovací hodnotu. Ale zákazník to chce a tak je to řešitelné.

To je ale jedno. Pryč od slovíčkaření. Oleje klidně smíchej,ale v podstatě do takového auta nemá cenu cokoliv dávat. Navíc je smutný,když výrobce postaví motor,který po 200 000 km zahubí sám sebe. To dnes civilní auta najezdáí za 4 roky a nebo dodávky za rok.

Na jednu stranu pokrok,který je pak draze vykoupen. Být to litina,tak výbrus,nové písty a šup,další pulmilion před námi. Na druhou stranu,kdo si koupí auto za milion,dva nebo tři, tak nemůže čekat,že po 20 letech ty opravy budou stát adekvátně pořizovací současné ceně auta ... Co tak vím,tak servis nebo oprava,která je za 10 - 20% ceny nového je vlastně standard. Takže když si koupím auto za 2 mega,tak mě 200 000 kč nijak nerozhází. Jenže když to koupím za 40 000 kč a měl bych dát 200 000 kč,tak koukám jak vejr,jestli se ten servisák nezbláznil ...

Ale já chápu obě 2 strany,protože stojím nohama na obou stranách.

pavproch

Příspěvek od pavproch »

Jaxem psal výše. Moje zkušenost (2017-8) s OEM repasem Nikasilu by přímo BMW je katastrofální (N53), proto sem přesvědčen že i u N52 je to neřešitelné. Ale nemám patent na rozum. A s tou rentabilitou máš obecně (=pro normálně uvažujícího) pravdu, já bych - dyby ch to považoval za schůdné - do toho klidně i ty statisíce dal, N52 mi totiž přináší takovou řidičskou nirvánu, že by mi to zato stálo. ale bohužeĺ... naščestí jaxem psal, mám ještě jeden N52 (prozatím jen 100tis km) v záloze. Turbítko, automat, asistenty, elektrika atd. = aktuální nabídka díky zasraté EU je totiž pro mě ABSOLUTNÍ nogo.
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

Kdyby si chtěl,znam člověka,co dělá jen bmw a je to fakt démon. Tak kdyby si někdy ohledně servisu nebo náhradním motoru potřeboval,tak stačí říct.

pavproch

Příspěvek od pavproch »

Díky, ale ne. Prostě nevěřím, že to je technicky možné (opravit Nikasil). Doyezdím 3er do "kaput" (doufám teda, že to nějak na jaře protlačím skrz STK) a pak bude už jen m4Zlik.
Odpovědět