Opel Dex-Cool vs G12+

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Brembo

Re: Opel Dex-Cool vs G12+

Příspěvek od Brembo »

chlapi neviete čím najlepšie odstránit chladiacu kvapalinu pred lepením plastu? Mám v sacom potrubí drobnu dierku,cez ktoru uniká chladiaca kvapalina-nejaký uchylný konštruktér sa na tom blbom plastovom sacom potrubí naplno vybláznil a napadlo ho vyhrievat sacie potrubie chladiacou kvapalinou-iné vysvetlenie nemám,prečo zapojit sacie potrubie do chladiaceho okruhu. :shock:
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

ja som umyval saponatom a odmastoval cisticim brzd, ale casom bakelitove sanie i tak prasklo
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Ak je to dierka, nebolo by mozne ju "upchat" proste skrutkou pomaznutou troškou niečoho...napr. silikon na veko ventilov ?
Alebo takto- aka velka je ta dierka? Alebo kde vlastne je ? Je tam tlak nejaky?
Ak je uplne " mini", nestacilo by klasicky kusok dratenej sietky a zatavit? Pripadne bezny recept - soda bikarbona a sek.lepidlo.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
Brembo

Příspěvek od Brembo »

to asi nepojde. Je na tak fantastickom mieste,že to prekrýva hrana hlavy valca. Takže som to našiel vdaka usb kamere a budem to musiet zalepit tiež prostredníctvom kamery. Skusim nejaké lepidlo-tekutý kov alebo lepidlo na nárazníky.Prístup náradia takmer nemožný,naviše je takmer uplne pri okraji,kde na sa napája na hlavu valcov. Tlak je tam,ako v chladiacom okruhu cca do 1,2 bar. Dierka zdrejme nie je velká.
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Aha...no, ak by si sa nebal, mozno by slo pouzit niektory z tych "utesňovačov" chladičov. Ale osobne nie som toho fanusik, ak ked neexistuju podlozene pripady skôd sposobenych tymito pripravkami. Vseobecne vsak panuje nazor , ze obcas mozu sposobit upchatie aj tam kde nechces. Na druhej strane , nikto s kym som sa o tom bavil a prejavil tento nazor , tak okrem toho ze " si to mysli" ziadny dalsi argument nemal. Osobne poznam jedneho cloveka co to pouzil - nejaky prasok v mini sáčku - a to ako nudzovku na cestach ked chladic praskol. Problem s tesnostou odstraneny bez problemu, ci to vsak malo pozdejsie neziaduce ucinky ( kurenie a podobne...) to neviem. Uz nie sme v kontakte a vtedy bolo pravdaze leto.
Takze ako napad ok, zodpovedne vsak odporucit neviem. Okrem toho tych pripravkov je viac a este je tu otazka ako to tesni kov a ako plast.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
Brembo

Příspěvek od Brembo »

jarson1 píše: stř srp 20, 2025 17:06 Aha...no, ak by si sa nebal, mozno by slo pouzit niektory z tych "utesňovačov" chladičov. Ale osobne nie som toho fanusik, ak ked neexistuju podlozene pripady skôd sposobenych tymito pripravkami. Vseobecne vsak panuje nazor , ze obcas mozu sposobit upchatie aj tam kde nechces. Na druhej strane , nikto s kym som sa o tom bavil a prejavil tento nazor , tak okrem toho ze " si to mysli" ziadny dalsi argument nemal. Osobne poznam jedneho cloveka co to pouzil - nejaky prasok v mini sáčku - a to ako nudzovku na cestach ked chladic praskol. Problem s tesnostou odstraneny bez problemu, ci to vsak malo pozdejsie neziaduce ucinky ( kurenie a podobne...) to neviem. Uz nie sme v kontakte a vtedy bolo pravdaze leto.
Takze ako napad ok, zodpovedne vsak odporucit neviem. Okrem toho tych pripravkov je viac a este je tu otazka ako to tesni kov a ako plast.
Použil som ho,od Protec,ale žial tu nezabral. Vytvoril akusi škrupinu na povrchu chladiacej kvapaliny,kde sa zdržiavala,ale ten otvor neupchal. Zrejme učinkuje len za prítomnosti vzduchu. Ale napríklad pri chladiči na moto,kde chladič originál stojí neuveritelných 1000 eur,tak tam funguje.
Odpovědět