Oleje do novodobých Hond a vše kolem
Moderátor: Colommbo
Re: Oleje do novodobých Hond a vše kolem
To je fakt divne. Diesel netoci tolko ako benzin a HR je ( aspon od nas) tak trochu dole kopcom. Teda muselo to mat cas sa aj obcas schladit/ oddychnut si/ z pohladu zátaze. Myslim, ze 300 km a stupanie nebolo myslene tak ako to tu pre niektorych vyznieva. Obvykle tie kopce zacnu po zideni z dialnice na miesto urcenia . Kolony to je ine, to vie byt v horucave neprijemne jak pre posadku, tak pre auto. A zvlast v kopci. To je na porazenie. Ja ak sa ocitnem v podobnej situacii a je to aspon trochu mozne, radsej odstavim a pockam kym sa premavka uvolni. Nemas naporove chladenie s ventilatory nie su vsemocne.
Na druhej strane po dlhsej jazde clovek subjektivne moze mat iste " pocity" ...tvrdší chod , iny zvuk a podobne. Ovsem aspon ja osobne som zistil u seba , ze toto byva skor spojene s mojou kondiciou ( unava a tak).
Ak nie, potom by som sa zamyslel ci nie je problem inde. Ten olej moze byt dost nariedený naftou a v takychto podmienkach sa to prejavi. Benzinovy motor sa paliva v oleji dlhsou jazdou ked je motor spravne zohriaty vie pekne zbavit. U nafty toto zial nefunguje . Inak mi to totiz pride dost nepravdepodobne za danych popisovanych okolnosti. Alebo...Stiha to chladit? Mozno by som skontroloval ako je na tom chladic a kvapalina . Iste honda to ma pri coolant type2 ( co je asi aj v tomto ) na 5 rokov /250tkm , ale preventivka nikdy nezaskodi.
Alebo si mal aj ten karavan? To som celkom nepochopil ci ano alebo len solo auto.
Na druhej strane po dlhsej jazde clovek subjektivne moze mat iste " pocity" ...tvrdší chod , iny zvuk a podobne. Ovsem aspon ja osobne som zistil u seba , ze toto byva skor spojene s mojou kondiciou ( unava a tak).
Ak nie, potom by som sa zamyslel ci nie je problem inde. Ten olej moze byt dost nariedený naftou a v takychto podmienkach sa to prejavi. Benzinovy motor sa paliva v oleji dlhsou jazdou ked je motor spravne zohriaty vie pekne zbavit. U nafty toto zial nefunguje . Inak mi to totiz pride dost nepravdepodobne za danych popisovanych okolnosti. Alebo...Stiha to chladit? Mozno by som skontroloval ako je na tom chladic a kvapalina . Iste honda to ma pri coolant type2 ( co je asi aj v tomto ) na 5 rokov /250tkm , ale preventivka nikdy nezaskodi.
Alebo si mal aj ten karavan? To som celkom nepochopil ci ano alebo len solo auto.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Shell HX7 10w40

V Chorvátsku som bol hádam 15 krát a aj v grécku autom dokonca.. hýbal som sa nie raz v kolónach aj takmer v 40 st. horúčavách a nikdy som nemal pocit že by toho mal už olej dosť
a to teda môžem podotknúť že sluch a vnímanie zvukov vibrácií a chovania motora mám na dosť vysokej úrovni... otec mimochodom bývalý vojenský letecký technik (drak-motorár) na vrtuľníkoch a mimochodom aj veľmi slušný muzikant, sa na taketo čosi nikdy nestazoval a nezmienil ( o autách a technike sa bavíme prakticky vždy) a to bol k svojim autám pedant a vnímavý minimálne tak ako ja.
Nevadí sú tu majstri, ktori dokážu zrejme určiť aj priamo aktuálnu viskozitu oleja v tom ktorom čase a zaťažení motora a v tej ktorej časti motora a stupeň degradácie

Nevadí sú tu majstri, ktori dokážu zrejme určiť aj priamo aktuálnu viskozitu oleja v tom ktorom čase a zaťažení motora a v tej ktorej časti motora a stupeň degradácie
Tak ja tolkokrat nie, ale tiez som nemal ziadne podobne skusenosti. Je teda pravda ze ( neviem preco) kolony sa mi vyhybaju. Takze vacsinou pekne kľudne svištim a uzivam si cesty.
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Pozdravuj tatínka.... Ses díval do zrcadla že
Píšeš že CTR je dělané na 0w20, že na to ty motory mají najeto megamoc, obhajuješ tady tyto ekožbrďoly, a sám v CTR jezdíš 0w30
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Otec sa na takého vola ako ty pitris ( už keď si ho berieš do úst) ,môže z vysoka vys*ať .. maximálne by sa z teba chechtal aky si pribrzdeny inteligent , ktorý nedokáže ani chápať text ktorý číta 

Takže bodnúť sa bež ty a neotravuj.. tvoje názory sú mi vieš kde
P.S dôvody pre ktoré mám v CTR mimochodom nizkoviskozny 0w-30 s HTHS 3,0.. som tu na fóre už viac než dostatočne objasnil.. takže špeciálne pre teba to určite opakovať nebudem
Takže bodnúť sa bež ty a neotravuj.. tvoje názory sú mi vieš kde
P.S dôvody pre ktoré mám v CTR mimochodom nizkoviskozny 0w-30 s HTHS 3,0.. som tu na fóre už viac než dostatočne objasnil.. takže špeciálne pre teba to určite opakovať nebudem
A víš že jinou reakci jsem od tebe ani nečekal
Užívej života 
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Ako sa do hory volá, tak sa z nej ozýva
..reagujes neustále ty na mňa a máš potrebu sa navážať.. ako zakomplexovanec. Ja teba neriešim vôbec, ak si si to nevšimol.
Užívaj si aj ty a neotravuj viac. Dik
Užívaj si aj ty a neotravuj viac. Dik
Pitris: Spomínam si keď si založil vlákno - " Jakou Sae používate? Od začiatku my bolo jasné,za akým účelom !
Asi si pozabudol, že Kornel má komplet prestavaný motor.
Navýšený výkon o cca 130Ps - oproti seriovke! To veľmi dobre vieš.
Nie,Ja tu urážať nikoho nebudem.!! Takto sa neznizim.
A zaútočiť na rodinu!? Tak to je sila!
Asi si pozabudol, že Kornel má komplet prestavaný motor.
Navýšený výkon o cca 130Ps - oproti seriovke! To veľmi dobre vieš.
Nie,Ja tu urážať nikoho nebudem.!! Takto sa neznizim.
A zaútočiť na rodinu!? Tak to je sila!
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
Ja som to myslel vo všeobecnosti. Písal som to tých čo nosia ružové okuliare. To že zase nejaké trafene husy zagagaju ma nenapadlo
Áno budúce leto skúsim 5W40 bez debaty o tom to je
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
A skor nez zase zacne " ohňostroj"....40-ka je pre tento motor tiez v zozname povolenych 
Osobne ju nepreferujem tam kde sa " povolená" SAE zacina 20-kou, ale vzhladom na zamyslane pouzitie je to za mna bez vyhrad. A nejde ani tak o HTHS ako o KV.
Osobne ju nepreferujem tam kde sa " povolená" SAE zacina 20-kou, ale vzhladom na zamyslane pouzitie je to za mna bez vyhrad. A nejde ani tak o HTHS ako o KV.
Naposledy upravil(a) jarson1 dne úte srp 12, 2025 11:05, celkem upraveno 2 x.
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Isteže si to myslel ako vždy vo všeobecnosti ty gunár ..lebo nikto z miestnych tu nepozná miestne pomery a "vzťahy"

Pišta Gunár sa tiez uz registroval? 
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Jasné že je 40 povolená a práveže nič s ňou v lete nepokazíš práve naopak
aj keď kopec ľudí už má komplex z takéhoto čísla niekto dokonca už aj z 30 
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Bolo by to tu tak super....preco vzdy musite zakoncovat vetu , ktora na začiatku vyzera mudro ...
Slovami klasika "...a komu tím prospějete?"
Kto sa chce hadat , nech sa ožení.
Slovami klasika "...a komu tím prospějete?"
Kto sa chce hadat , nech sa ožení.
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40