Oleje do novodobých Hond a vše kolem
Moderátor: Colommbo
Re: Oleje do novodobých Hond a vše kolem
a prečo to nekonkretizujes v akých motoroch ? .. sotva tu niekto niekde tvrdil a tvrdí
ako všeobecnú zásadu , že 0w-20 zvládne vše
..zvládne , tam kde je na to motor poctivo dizajnovaný.. a to je proste fakt , či sa to tebe páči alebo nepáči 
Jasně. Ty víš kdy se ozvat 
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Jj a ty vieš kedy sa vrátiť

Motor, který má povolen xW20 i xW30/40, tak dám rozhodně druhou/třetí volbu. Nejsem sic tribotechnik, ale vše, co se tváří eko zeleně, jde mimo mne.
a teraz keď si niektorí uvedomia že prvé xxw-20 oleje boli používane v motoroch už v 50-tych rokoch minulého storočia.. tak záhy tie "eko barličky" dosť výrazne trpia na relevancii ...
Snaha príčetného konštruktéra (JAP to dokážu, dokonca aj tie zatracované VAG "hnoje" točia státisíce km/míľ po celom svete na WV508 omastených vodách a ložiskám honovaniu vačkám nič nie je - pokiaľ majiteľ olej mení pravidelne a adekvátne k prevádzke) je čo najvyššia účinnosť/efektívnosť pri zabezpečení plnej a dostatočnej ochrany... znova opakujem, tu nejde len o to že sa celý svet chce zavďačiť všemohúcemu bruselu
Ak si niekto myslí, že on dokáže nasimulovať v premávke náročnejšie podmienky pre motor a olej, než to urobil výrobca motora pri dlhodobých tvrdých motorových skúškach a testoch (s každým olejom ktorý pre daný motor schválil..) tak sa môžem skutočne len pousmiať tejto naivite
Snaha príčetného konštruktéra (JAP to dokážu, dokonca aj tie zatracované VAG "hnoje" točia státisíce km/míľ po celom svete na WV508 omastených vodách a ložiskám honovaniu vačkám nič nie je - pokiaľ majiteľ olej mení pravidelne a adekvátne k prevádzke) je čo najvyššia účinnosť/efektívnosť pri zabezpečení plnej a dostatočnej ochrany... znova opakujem, tu nejde len o to že sa celý svet chce zavďačiť všemohúcemu bruselu
Ak si niekto myslí, že on dokáže nasimulovať v premávke náročnejšie podmienky pre motor a olej, než to urobil výrobca motora pri dlhodobých tvrdých motorových skúškach a testoch (s každým olejom ktorý pre daný motor schválil..) tak sa môžem skutočne len pousmiať tejto naivite
Pochybuji, že v evropě byly v té době oleje xW20 běžným standardem. Možná USA\JP - kde oleje mění s každým tankováním
Je v pořádku, že každý si jede to "své" Vždyť by na světě byla nuda.
Je v pořádku, že každý si jede to "své" Vždyť by na světě byla nuda.
V Európe boli min. v 60,70 rokoch dostupné - v ponuke
jednorizsahove oleje Sae 10,20W. Sae 20W20, detto.
Zimné vlastnosti tragické, ale letné číslo zodpovedalo dnešným Sae 20. Informácie sú dostupné. Kto chce nájde
Áno - v USA+ Jap menia olej s každou 3 nádržou. To ale nič nemení na fakte že fungujú s veľkými najazdami.
Veď to sa tu aj zdôrazňuje. Krátke intervaly+ zmaknuta konštrukcia - no problém. Vrátane EÚ produkcie.
jednorizsahove oleje Sae 10,20W. Sae 20W20, detto.
Zimné vlastnosti tragické, ale letné číslo zodpovedalo dnešným Sae 20. Informácie sú dostupné. Kto chce nájde
Áno - v USA+ Jap menia olej s každou 3 nádržou. To ale nič nemení na fakte že fungujú s veľkými najazdami.
Veď to sa tu aj zdôrazňuje. Krátke intervaly+ zmaknuta konštrukcia - no problém. Vrátane EÚ produkcie.
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
Třeba někdy dozraju do stavu, kdy budu do motoru lít xW20 oleje. Zatím mne to ale několik desetiletí nechává chladným 
No rozhodne v tej dobe nebol štandard viazrozsahove oleje.. tie prišli až neskôr na scénu.. s postupným objavovaním a laborovanim so zahustovadlami resp. Viskozitu modifikujucimi látkami v závislosti na teplote.
...mohol by som o tom rozvinúť solidny elaborat , ale s takýmito snahami som na tomto fóre už skončil.
Rosso: Však tu nikto nikoho nepresviedca
Len poukazujeme že nie je všetko, ani zďaleka také jednoznačné.
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
V pořádku, svět není tak růžový, jak si někteří myslí 
rosso ale tých už nikto nepreonačí treba ich nechať v tom a hotovo
Ale iné som chcel. V nedeľu cesta do HR v 34 stupňoch po 300km diaľničnej jazde kolóny do kopca a ja som na tej Hondáckej 1.6 i-Dtec cítil, že tá 5W30 od Mobilu je v tomto hicu LTT . Tie posuvačky do kopca boli veľmi divné pri rozbehu. Vtedy som si spomenul na Pitrisove rady čo sa týka letnej dovolenky s karavanom - má to niečo do seba ozaj duplovo keď má motor už nejaké tie stovky tisíce km na hrbe
Na druhý deň ráno už pohodka jak nebol olej tak prehriaty :kopec - nekopec wink:
Ale iné som chcel. V nedeľu cesta do HR v 34 stupňoch po 300km diaľničnej jazde kolóny do kopca a ja som na tej Hondáckej 1.6 i-Dtec cítil, že tá 5W30 od Mobilu je v tomto hicu LTT . Tie posuvačky do kopca boli veľmi divné pri rozbehu. Vtedy som si spomenul na Pitrisove rady čo sa týka letnej dovolenky s karavanom - má to niečo do seba ozaj duplovo keď má motor už nejaké tie stovky tisíce km na hrbe
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
Ako sa vravi...točit motor, menit olej. To je recept pre dlhu zivotnost motora 
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

JEROME: Koho si tu chcel " preonacit"??!!
Toto čo je za uvažovanie??
Ak si dokázal "utavit" po 300 km M1 ESP 5W30 s Hths min.
3.5 , tak nie je o čom. Však môžeš vyskúšať 5W40,50.
Možno pomôže.

Toto čo je za uvažovanie??
Ak si dokázal "utavit" po 300 km M1 ESP 5W30 s Hths min.
3.5 , tak nie je o čom. Však môžeš vyskúšať 5W40,50.
Možno pomôže.
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30