Používat přísady do nafty?

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Brembo

Re: Používat přísady do nafty?

Příspěvek od Brembo »

Bramborak3 píše: úte lis 02, 2021 23:03 Chlapi chci koupit aditivum do nafty. Do auta ženy, 1.9 tdi Pd 77kw. Ted byla na emisich a tak tak prosla. Pritom v meste jezdi na 3ku max. A obcas i delsi trasy a vytoci to do otacek. Jenze nepouziva zadne aditiva. Ted ji vymenin olej v motoru s vyplachem bg 109, filtry, a co do nafty ? Staci Vif ? Millers oils dost podrazil. Da se pouzivat ale i v zime.
Snizuje i vif emise jako Millers ? Protoze u vifu neni v popisu nic o snizeni emisi.
Nebo co wynns a zkusenosti ?
na zníženie emisií je https://www.liqui-moly.cz/stop-naftovem ... 9/?cid=481 a

https://www.liqui-moly.cz/stop-tvoreni- ... 8/?cid=481
pozor obe len pre autá bez DPF. Ale ako prvotné by som použil nejaký čistič bud TEC2000 alebo BG,Protec či Millers Oils. Na stále používanie odporučam MANNOL 9930 DIESEL ESTER ADDITIVE je velmy lacný a funguje
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
sosko

Příspěvek od sosko »

Neviem neviem, ja keď som mal ešte tú 1.9 77KW , tak emisie boli vyššie, keď tam bol VIF, vyskúšané opakovane (nie, nie je to tým, že by až tak zázračne čistil, že zhorší emisie, a hlavne čo by aj čistil po desiatkach a desiatkach nádrží neustáleho používania či VIFu, alebo iných multifunkčných aditív a aj jednostranne zameraných, napr. na čistenie vstrekovačov, katu, egr a pod.a až potom následnej EK). Na ďalšie EK som už chodil bez aditív, plus pravidelná talianska údržba. A teda PD si žiada(lo) častejšie vyháňanie pavúkov s postupujúcim nájazdom, plynulé diaľničné presuny v zákonných medziach tomu nepomohlo, plyn k podlahe 2-3-4 a nebáť sa držať od 2 do 4 tis a dokola. Vyderžaj pajonjer. :D

Ten Mannol Ester aditive si myslím je skôr na mazanie, nie na prevenciu dymivosti, resp.nie na zlepšenie spaľovania. Ono tie PDčka časom začali mať dymivosť všetky, opotrebené vstreky, vačka a už zanesený EGR. To chce skúsiť dekarbo, výplach napr. EPRkom, dobrým čističom celého spaľovacieho priestoru a vstrekov (aj ich vnútra, nie len špičky) a paliv. systému (čo je dosť problém zistiť, že ktoré výrobky to sú, pretože chémia čo čistí vstreky, viac zanáša spaľovací priestor a opačne, veľa na trhu čo deklarujú účinok na všetko nie je, teda ja o nich neviem) , vyčistiť EGR a od toho sa odraziť.

Ak je cieľ len prejsť EK, tak ten Liqui Moly alebo iný na zlepšenie dymivosti by mohol fungovať, alebo potom napr. nemci na emisnú idú s nádržou čistej HVO nafty a prejdú aj autá, čo by inak nie.
OctaviaIII Combi 1.6TDI 81KW 2016
Shell HU Professional AV-L 0W30 + Mann f.
Orlen Effecta;VERVA/Shell FuelSave + Wynns Supremium/BG HP 2256
Leto: Nokian Wetproof
Zima: BFGoodrich g-Force Winter2
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

tak Brembo ani Ja Vif nemyslime, ten ani mne nikdy nesadol a aj zanasanie DPF sa mi zdalo ine, aj ked pouzival som Vif len v lete a vtedy je vacsia dymivost..ja mam vstreky Delphi, citlive takze aditivovat budem vzdy..

ano Mannol hlavne maze, ale i tak to uchom pocujem ked v nafte je a ked nieje
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Do 1,9 77 kW PD mohu vřele doporučit čistič vstřiků BG 245 https://www.red-rider.cz/259-bg-245-new ... QqomjGnrBq
Koupeno v sadě BG 6575 s proplachem a aditivem do oleje. Měl jsem předposlední emise na hraně (poslední dobou už nejezdím takové dovolenkové štreky). Před posledními emisemi jsem dal toto a motor pěkně ožil. A to jinak leta letoucí dávám furt VIF.
byloObrázek
je Obrázek
bohu70

Příspěvek od bohu70 »

Tak nevim, stale se tu spekuluje o ruznych prisadach do nafty za ktere se plati ca 250,- za 1/4 litru a pri pomeru ca 1:250 je to sakra draha zalezitost! Pouzivam Addinol MZ406 (nezabarveny cervene) v pomeru 1:250 kdy me stoji 5 litru nejakych 750,- korun.Vis jak dlouho to vydrzi?
Jak jsem uz nekde psal, pridavam trochu Millers diesel Power Ecomax.Musim rict, ze jsem velmi spokojeny!Kdosi tu psal, ze s 2T olejem uz davno prestal.Myslim, ze to chyba. Po 130tis kilometr zadny problem, motor 2.2 Hdi, DPF i vstriky absolutne v poradku. Tankuji naftu bez bio; EO,KM-Prona. Chci jen rict vsem, co spekuluji nad prisadamy do nafty, ze 2Tolej (kvalitni Jaso TC, API FC) dokaze vyresit mnohe "problemy". Kdysi jsem zkusil tolik vychvalovany VIF, ale chyba lavky, absolutne nepouzitelny!! Jenom jednu radu mohu dat : Napiste sve zkusenosti s prisadamy ne po 5 stech ale po 10-20 tis km!! Setrte sve penize!
maran5

Příspěvek od maran5 »

A v čem podle tebe spočívá "nepoužitelnost" VIFu?
Octavia II FL 09 1.8 TSI 118kW spotřeba oleje 0,5l/10tis.km
Motor:Mobil1 ESP 0W-30 API SP
Převodovka:Ravenol MTF-3
Rudy B

Příspěvek od Rudy B »

Za mna može byt dobra volba oilsyn power dna alebo archoil diesel aditive ale tie dostat kupit jedine cez ebay alebo alegro ale maju vynikajuce vysledky hodnotenia na nemeckych forach a na svk by som pridaval jedine niečo od LM alebo STP a VIF.Myslim si ze vsetci čo propaguju aditiva od BG tak len koli tomu ze maju velky marketing a reklamy ale realne skusenosti a dlhodobe vysledky nikto nehodnotil.Za mna si myslim je najlepšie aditivum to ktore nepotrebuje reklamu a je rokmi overene a testovane ako VIF a LIQULY MOLY. :wink:
Suru

Příspěvek od Suru »

Jediný VIF prošel “v pravěku” přes oficiální zkušebnu a to vůbec neznamená, že je lepší. Všechny ostatní aditiva žijí z marketingu a YouTube videí, včetně LM.
Subaru H6 Amsoil SS
Subaru H4 MO
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

A teď co je lepčí - produkt objektivně (nechci použít slovo "vědecky") posouzený nebo dát na sladká slovíčka marketingu či sociálních sítí... :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Suru

Příspěvek od Suru »

Tak nejlepší ale taky nejdražší je vlastni zkušenost 😂
Subaru H6 Amsoil SS
Subaru H4 MO
PUO

Příspěvek od PUO »

Brembo píše: pon led 06, 2025 9:24 Ale ako prvotné by som použil nejaký čistič bud TEC2000 alebo BG,Protec či Millers Oils. N
.
Zvolil som podobný postup do 1.4TDci. Najskôr STP Diesel Injector Cleaner. Momentálne v nádrži Wynns D.injektor cleaner. Na ďalšie použitie pripravený Tec 2000 diesel Injector Cleaner :P . Budúci týždeň má pravdepodobne čakajú rozvody, pri Tom nechám vymeniť palív. filter.
Chcel som ten Tec dať ešte pred výmenou Pál.filtra ,ale pravdepodobne nestihnem vyjazdit nádrž s tým Wynnsom.
Takže pravdepodobne pôjde už s novým filtrom.
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
Brembo

Příspěvek od Brembo »

TEC 2000 som použil neriedený na Vectre,tam sa to dalo-nemala podávacie čerpadlo v nádrži. Bol som prekvapený,ako sa cez prepadové potrubie sfarbuje do čierna. Takže fungovat bude určite
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

U naftového motoru se do černa zbarví asi úplně všechno... :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Odpovědět