Proplach motoru
Moderátor: Colommbo
Re: Proplach motoru
hodnotnými informáciami obsiahnutý článok porovnania preplachovacích prostriedkov: TEC2000 vs LM (vidieť že TEC je ozaj zjavne špička v tomto z každého uhla pohľadu a kritéria)
https://plukankasilnika.pl/plukanka-sil ... iqui-moly/
https://plukankasilnika.pl/plukanka-sil ... iqui-moly/
Porovnanie je to zaujímavé, no článok mi pripadá dosť chaotický. Ako keby sa rátalo s tým, že s prísadou sa bude dlhšie jazdiť a nebude slúžiť len k cca 15 minútovému preplachu motora.
Preložené citáty z článku:
"Teoreticky môžeme do nového auta naliať čokoľvek - dokonca aj Liqui Moly. Napríklad prvých niekoľko desiatok tisíc kilometrov môže všetko vyzerať v poriadku. V skutočnosti sa však s každým ďalším kilometrom olej stáva kyslejším a kyslejším a tesnenia sú v horšom a horšom stave."
"Základ úspechu Engine Flush od TEC 2000 spočíva jednoducho v tom, že výrobca nešiel jednoduchou cestou a neobohatil výrobok o estery a kyseliny, ale stavil na vhodné čistiace prostriedky a prísady, ktoré zlepšujú kvalitu preplachu bez straty jeho účinnosti pri odstraňovaní karbónových nánosov, a to nielen preto, že ak zákazník zabudne, prostriedok sa vyparí - môže to byť lepšie?"
Preložené citáty z článku:
"Teoreticky môžeme do nového auta naliať čokoľvek - dokonca aj Liqui Moly. Napríklad prvých niekoľko desiatok tisíc kilometrov môže všetko vyzerať v poriadku. V skutočnosti sa však s každým ďalším kilometrom olej stáva kyslejším a kyslejším a tesnenia sú v horšom a horšom stave."
"Základ úspechu Engine Flush od TEC 2000 spočíva jednoducho v tom, že výrobca nešiel jednoduchou cestou a neobohatil výrobok o estery a kyseliny, ale stavil na vhodné čistiace prostriedky a prísady, ktoré zlepšujú kvalitu preplachu bez straty jeho účinnosti pri odstraňovaní karbónových nánosov, a to nielen preto, že ak zákazník zabudne, prostriedok sa vyparí - môže to byť lepšie?"
Autor článku s takým niečím vyslovene neráta, keďže ani výrobca to nepožaduje (je to len hypoteticky podaná situácia).. pointa je tá, že ak by aj niekto proste bol taký idiot že by ten olej nevypustil, tak motor by sa s vysokou pravdepodobnosťou neznicil nakoľko TEC neobsahuje žiadne kyseliny a pod látky , ale len detegenty nereagujuce s tesneniami a ostatnými materiálmi motora, naviac sú to prvky ktoré prirodzene prchaju a odparuju sa a teda jedine riziko ktoré by časom plynulo z poškodenia by bolo len zo samotného nahromadeného uvoľneného karbonu v oleji a teda efekt brusnej pasta po upchati filtra a otvorení obtoku. Zároveň má TEC v sebe aj ZDDP ako ochranné cinidlo počas preplachu kedy má olejová náplň dočasne zníženú viskozitu následkom nariadenia TECom.
P.S.. mimochodom len dodám, že 2.0TSi po preplachu TECom pred ca 5500km a pridaním 150ml LM Molygenu (žaburiny) do Fanfara + 1l M1 ESP motor ide úžasné bez akýchkoľvek negatívnych pazvukov .. mäkký uchu lahodiaci chod, zvuk, prejav ako na voľnobehu tak aj v otáčkach pod záťažou. Výkonovo a reakciami jak píla napriek tomu, že má už 300 tacov na hrbe.
P.S.. mimochodom len dodám, že 2.0TSi po preplachu TECom pred ca 5500km a pridaním 150ml LM Molygenu (žaburiny) do Fanfara + 1l M1 ESP motor ide úžasné bez akýchkoľvek negatívnych pazvukov .. mäkký uchu lahodiaci chod, zvuk, prejav ako na voľnobehu tak aj v otáčkach pod záťažou. Výkonovo a reakciami jak píla napriek tomu, že má už 300 tacov na hrbe.
Tak ten TEC 2000 podľa toho popisu vyzerá fakt že dobre. To teda cumim. Zvlášť oceňujem tie informácie z bezp.listu
: Ja som sa ho vždy nejako obával. Je tam uvedený aj Toulen, a to ma nejako odrádzalo. Po tom Tecu by ani nebolo potrebné motor ešte preplachnut čistým olejom. Tie zbytky po vypustení, sa postupne odparia.
OT. Musím pohľadať popis Tec Injektor Cleaner do benzín
OT. Musím pohľadať popis Tec Injektor Cleaner do benzín
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
- Colommbo
Já to mám naopak - už jsem tu zmiňoval, že k produktům pod značkou TEC2000 mám z nějakých důvodů afinitu. A s přibývajícím časem a informacemi se to jen zlepšuje... 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
U mňa je to rovnako, čím ďalej tým vacsia väzba na túto značku , minimalne k engine flush..
Akurát dnes aj urobená veľká objednávka pre obidve auta: aditiva do oleja aj paliva, preplachy oleja (TEC samozrejme ), oleje na tri výmeny dopredu, filtre všetky, sviečky a kopa iného... Ešte kým dvihne po novom roku daň u nás
Akurát dnes aj urobená veľká objednávka pre obidve auta: aditiva do oleja aj paliva, preplachy oleja (TEC samozrejme ), oleje na tri výmeny dopredu, filtre všetky, sviečky a kopa iného... Ešte kým dvihne po novom roku daň u nás
budem musiet aj ja kupit do zasoby
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw
Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
tak uz mam jednu flasu tec2000 ,vcera mi priniesol PUO a aj on si jednu kupil, mozeme preplachovat
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw
tak už sme tu minimálne 4-ja nekonzervatívni 
- Colommbo
Bjuk, PUO, ty a já...? 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Ešte 3ja a bude nás 7 statočných

Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
No neviem , neviem ...ja som konzerva jak vyšitá
Z alchymie motorovej som absolvoval len Vif, Millers od Pitrisa , Oxicat a pol flasky tc-w3 oleja. To je tak ako 1.trieda ZS maximalne v porovnani s inziniermi oboru.
Na vas nemam.
Navyse v poslednom case ma skor nez zvuky z motora cim dalej viac zacina zaujmat pripadne chrumkanie z karoserie
Pochopil som , ze motory ma preziju. Ak aj nie , stale sa daju vymenit, opravit...ale hrdza sviňa, to je konečná. Ako rakovina.
Ale ktovie...nikdy nehovor nikdy
Z alchymie motorovej som absolvoval len Vif, Millers od Pitrisa , Oxicat a pol flasky tc-w3 oleja. To je tak ako 1.trieda ZS maximalne v porovnani s inziniermi oboru.
Na vas nemam.
Navyse v poslednom case ma skor nez zvuky z motora cim dalej viac zacina zaujmat pripadne chrumkanie z karoserie
Pochopil som , ze motory ma preziju. Ak aj nie , stale sa daju vymenit, opravit...ale hrdza sviňa, to je konečná. Ako rakovina.
Ale ktovie...nikdy nehovor nikdy
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Já taky
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
pravidelný nie som ani ja.. preplachujem len TSi (primárne kvoli konštrukčne zhumplovanym krúžkom) a aj to až po vyše 200tis.km najazdených.. zhruba každu druhu až tretiu výmenu oleja.
Takže aspon v preplachu ideš do partie
Takže aspon v preplachu ideš do partie