bjuk: Asi čtvrt hodiny a 13km před dojezdem jsem do plně zahřátého motoru nalil TEC2000 a pokračoval v celkem běžném režimu kolem 2000/min.
aditiva do oleja
Moderátor: Colommbo
- Colommbo
Re: aditiva do oleja
Však z toho, co teď píšeš a co už tu na fóru bylo zmíněno či naznačeno dříve, jsem vycházel. Zítra naliju a udělám krátkou projížďku, při níž dovrším odometrových 250tis.km a tož si myslím, že si to ten motor/auto zaslouží. Podobně jako jsem mu za těch pět let dopřál nové těsnění pod hlavou (s repasí hlavy), vodní pumpu, starter, repasi alternátoru, ložiska v předních kolech a brzdové hadice, kotouče a desky, konzervaci podvozku, před létem dostane nové gumy a před zimou další, úspěšně prošlo veteránskou testací. A tož doufám, věřím, že si spolu ještě nějaký rok a kilometry užijeme.
bjuk: Asi čtvrt hodiny a 13km před dojezdem jsem do plně zahřátého motoru nalil TEC2000 a pokračoval v celkem běžném režimu kolem 2000/min.
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
postačí dávka ca 0,4dcl Molygenu na 1liter oleja (som skôr za pomalšie postupné pôsobenie s nižšou koncentráciou ale pri každej výmene znova prišprcnúť do oleja)
- Colommbo
Pozdě, příteli, pozdě, už mám nalito.
Píšou, že obsah balení je na 5 litrů oleje, nominální objem mám 7,5 litru, při výměně nalívám šest akorát do poloviny mezi ryskami, takže do motoru šla podle plánu celá piksla. Překvapilo mě, jak je krásně zelenej - pořízení toho produktu byl vlastně takovej greendeal..._ 
máš aj výrazne väčšiu olejovú náplň než býva priemer takže to nie je potom významnejší rozdiel.
Ta fosforeskujúca zelená je inak viditelná v tme pod UV svetlom, Liqui Moly to má tak aj pre svoju radu olejov Molygen schválne (rovnako obsahuje toto aditivum), pre kontrolu únikov oleja v tme.. Kto by čakal od Greendeal-u taku racionálnu myšlienku
Ta fosforeskujúca zelená je inak viditelná v tme pod UV svetlom, Liqui Moly to má tak aj pre svoju radu olejov Molygen schválne (rovnako obsahuje toto aditivum), pre kontrolu únikov oleja v tme.. Kto by čakal od Greendeal-u taku racionálnu myšlienku
- Colommbo
Dokonáno jest...! A první dojmy z jízdy hodně dobré, moje placebo mě ujišťuje o kulatějším projevu motoru...

Placebo neplacebo svoju prácu si tento wolfram zastane naplno vtedy kedy to bude potrebné.. minimálne to je istota 
kazdopadne teraz treba dat autu pecky aby sa to aj nejako zapracovalo
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw
Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
Čo som si všimol a uvedomil v TSi... tak aj po odjazdených 6000km s obyčajným Fanfarom, som nemal absolútne pocit, že olej už má niečo za sebou (dokonca mi bolo až ľúto ho meniť, rozmýšľal som že potiahnem aspoň do 8000km no už som bol nabudeny na preplach, tak šiel von.. ) práve vôbec, stále ten taký mäkký prejav, hladký chod motora akoby vôbec nezdegradoval viskozitne ani oxidacne
ono u diesla je to asi ine ked sa zahustuje olej, ale tiez som si na mojom aute nevsimol nejake indicie zvukove zeby sa nieco dialo, aj ked ja menim po max 4000km 
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw
- Colommbo
Upřímně - zrovna tohle je pro mě dost ošemetná záležitost... Posledních 25 let jezdím s auty/motory, kterým nebylo potřeba šlapat na krk, aby jely podle mého gusta. Nikdy v životě jsem neměl (a nemám) v oblibě vysoké otáčky, jsem spíš klidný řidič (bez ohledu na to, že si za volantem i rád pořádně a neslušně zanadávám...), takže do režimu "dát autu pecky" bych se musel vyloženě přemlouvat. Nahoru řadím mezi 3000-3500/min., běžné (nejradši) cestovní tempo 2500-2800/min. a tak mi to vyhovuje a věřím, že i motoru. Rozumím, jak to myslíš, a chápu, že by to asi bylo dobré a namístě, ale dopředu ti nic slíbit fakt nemůžu...
A nebylo by lepší použít přímo olej LM Molygen, který nevychází nijak extrémně draho, než toto aditivum do jiného oleje?
https://oleje-pema.cz/zbozi/motorovy-ol ... -5l_527909
Já bych šel raději touto cestou
https://oleje-pema.cz/zbozi/motorovy-ol ... -5l_527909
Já bych šel raději touto cestou
Že by Mannol - Fanfaro prešlo potichu pod EXXON MOBILEkornel píše: ↑pát led 10, 2025 15:08 Čo som si všimol a uvedomil v TSi... tak aj po odjazdených 6000km s obyčajným Fanfarom, som nemal absolútne pocit, že olej už má niečo za sebou (dokonca mi bolo až ľúto ho meniť, rozmýšľal som že potiahnem aspoň do 8000km no už som bol nabudeny na preplach, tak šiel von.. ) práve vôbec, stále ten taký mäkký prejav, hladký chod motora akoby vôbec nezdegradoval viskozitne ani oxidacne
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
Jsou některé značky olejů (nebo i třeba SAE třída)vzhledem k použitému aditivačnímu balíčku a základovému oleji vhodnější pro aplikaci s LM molygen?
Subaru H6 Amsoil SS
Subaru H4 MO
Subaru H4 MO
- Colommbo
rosso: Ano, to je také cesta. Jenže už jsem měl koupený M1 0W40, který jsem chtěl vyzkoušet, a pro Molygen jsem se rozhodl až dodatečně. Jinak máš pravdu, aditivum není zrovna levné, ale když ji (to auto) miluješ... 
Ideálne:
- ak olej obsahuje Molybden - vzájomná synergia s wolframom
- v SAE 0/5w-30 najlepšie, keďže aj použitý nosič je viskozitou v tejto SAE
- ideálne pre oleje bez prítomnosti esterov v "base oil" alebo aspoň s nie významným množstvom - z dôvodu zbytočnej súťaže o povrch s esterovymi molekulami ktoré sú v tomto najagresivnejsie a organický wolfram potrebuje čas sa do povrchu zapracovať, estery by mu v tom zbytočne kládli prekážky. Aj preto je ako nosič použitý AN + HC.
Celkovo ale nevykazuje žiadne antagonisticke reakcie s inými prvkami , zlúčeninami.. teda nemá potenciál negatívne ovplyvňovať iné vlastnosti oleja.
- ak olej obsahuje Molybden - vzájomná synergia s wolframom
- v SAE 0/5w-30 najlepšie, keďže aj použitý nosič je viskozitou v tejto SAE
- ideálne pre oleje bez prítomnosti esterov v "base oil" alebo aspoň s nie významným množstvom - z dôvodu zbytočnej súťaže o povrch s esterovymi molekulami ktoré sú v tomto najagresivnejsie a organický wolfram potrebuje čas sa do povrchu zapracovať, estery by mu v tom zbytočne kládli prekážky. Aj preto je ako nosič použitý AN + HC.
Celkovo ale nevykazuje žiadne antagonisticke reakcie s inými prvkami , zlúčeninami.. teda nemá potenciál negatívne ovplyvňovať iné vlastnosti oleja.