Nehody - pre výstrahu!

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Shi

Re: Jaké auto?

Příspěvek od Shi »

memartin píše: úte lis 19, 2024 23:57 Co je z dnešní nabídky spalováků zajímavé? Brát už v potaze nějaký hybrid?
Vzhledem k tomu jakou moc dostaly povinné asistenční systémy nad chováním auta se vyplatí vybírat auto i podle toho jak moc se nevyžádaně pletou do řízení a jak snadno se to, co spíš nefgunguje, dá povypínat.

Mám bohužel reference, že mnohé systémy fungují v reálných podmínkách spíš bídně a jsou schopné člověka zkusit zabít, což se pak ale stejně vždy hodí na řidiče.
Na druhou stranu, tuhle sobotu, kdyby pán ve fábii měl nějaký automatický předkolizní brzdný systém, tak já bych měl stále ještě auto. Takhle mám bouli, blahořečím Hondě za výborně udělané sedačky, které ze zadního nárazu pohltily co se dalo, a upřímně se děsím toho, co mi řeknou v pondělí v servise až mého plechového miláčka uvidí.
Neválí se někde někomu nějaký zbytečný bitcoin? Při dnešních cenách nových aut by se mi celkem hodil, jako by nestačilo, že dnes se pro mě zajímavé auto nižší střední třídy, které není SUV a není sedan, hledá spíš v bazaru než mezi novými vozy ...
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

No dobrý no :( Takže další tady komu se do auta podíval někdo od arcikoncernu :evil:
A co myslíš, je to na jiný auto nebo to půjde opravit za rozumno?

Shi píše: ned pro 15, 2024 17:45 auto nižší střední třídy, které není SUV a není sedan, hledá spíš v bazaru než mezi novými vozy ...
Mazda 3 :?:
Naposledy upravil(a) Pitris dne ned pro 15, 2024 18:26, celkem upraveno 1 x.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
abc

Příspěvek od abc »

Shi tak to mě hodně mrzí co se ti stalo. Snad to dopadne dobře.
Corolla 1,6 2017
Mazda 2 1,3 2011
Hyundai i10 1,0 l 2024
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Shi píše: ned pro 15, 2024 17:45 Na druhou stranu, tuhle sobotu, kdyby pán ve fábii měl nějaký automatický předkolizní brzdný systém, tak já bych měl stále ještě auto. Takhle mám bouli, blahořečím Hondě za výborně udělané sedačky, které ze zadního nárazu pohltily co se dalo, a upřímně se děsím toho, co mi řeknou v pondělí v servise až mého plechového miláčka uvidí.
Upřímnou soustrast! Vím, o čem píšeš a jak ti je, sám jsem to zažil 20.12. před pěti lety... :(
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Shi

Příspěvek od Shi »

Pitris píše: ned pro 15, 2024 18:22 No dobrý no :( Takže další tady komu se do auta podíval někdo od arcikoncernu :evil:
A co myslíš, je to na jiný auto nebo to půjde opravit za rozumno?
...
Mazda 3 :?:
Na to jaká to byla pecka musím říct, že Fabie za svého řidiče položila život a na řidiči ani nebylo poznat, že přistál v airbagu a zrušil auto.

Trošku doufám, že Civika půjde zachránit, ale naděje velká není a čím víc nad tím přemýšlím, tím smutněji to vypadá:
Zadní traverza prohnutá dovnitř asi o 15 cm, spodek kufru na cucky, naštěstí jsem v něm skoro nic nevezl.
Bohužel jak do mě vrazil, tak jsem svým pravým světlometem ještě trefil levý koncový světlomet Oktávky stojící předemnou - stál jsem u levého okraje jázdního pruhu a měl jsem trochu stočená kola a dost velký odstup k Oktávce přede mnou, takže jsem po nárazu nějak spíš intuitivně když jsem zahlédl rychlý pohyb ve zpětném zrcátku trhnul volantem - téměř jsem tu Oktávku předemnou minul. Téměř. Bohužel chybělo na šířku tak 30cm. Teď jsem s pánem z Oktávky mluvil a jeho auto je bohužel křivé a zlobí ho asi všechny dveře.Jak jsem byl nacpán vedle Oktávky, tak jsem odřel přední půlku svého auta a asi celý bok Oktávky - síly byly takové, že jsem Oktávku posunul asi 20-30 cm doprava. Nakonec můj čumák skončil přesně na úrovni čumáku oktávky tak, že nebylo poznat kdo byl původně v koloně první a kdo druhý. Měl jsem štěstí, že jsem netrefil někoho v protisměru - naštěstí je tam oddělovací středový trávníkový pás, na který jsem půlkou auta vyskočil - což mi pocuchalo ráfek předního kola.
Takže můj předek asi bude zkřivený. Moje kapota je ve výsledku taková nahrbená. Měl jsem tam už neutrál, takže převodovka by měla být O.K. Motor je v pořádku a běží, a eleketrika taky O.K. Ale mechanicky ví bůh co všechno je pomuchlané.

Fabie vypadá jako by to v 20-30 km/h narvala do zdi - a to to narvala do stojícího a prakticky nezabržděného auta. Takže by mě zajímalo jakou rychlostí mě trefil. Brzdné stopy jsem po fábii neviděl žádné a jezdí se tam poctivých 50 km/h.... Fakt zlatá sedadla v Hondě - nechápu, jak to že mi prakticky nic není (boule na hlavě, otlak od pásů na levé kyčelní kosti, zlomený nehet a naražený prst, lehounce namožená záda a bedra a hlavně vůbec žádný whiplash, což považuji za zázrak. Hlavou, jak mě to vykoplo kupředu, jsem asi trochu trefil rám dveří).
---
Ad Mazda 3 - problém je v kvalitě odladěnosti těch potroublých asistentů - partnerka měla možnost srovnat pár značek včetně Mazdy se svojí Toyotou a Toyota, byť to má svoje mouchy, zatím vede v použitelnosti asistentů a aktivního tempomatu a to má modelově starší auto, než byla ta Mazda, se kterou to srovnávala. V tomhle se projevuje síla velikosti Toyotího koncernu, kterému menší značky (jako je bohužel i Honda) nemůžou rozumně konkurovat co se týče vývoje bezpečnostního softwaru.
Takže pokud něco nového, tak možná skončím u hybridní Corolly, ale ty ceny jsou šílené a ne úplně slučitelné s aktuálním stavem bankovního účtu. Takže buď nějakou předváděčku nebo se porozhlédnu po nějakém jetém nebouraném Civicu 9g. Z konce výroby na přelomu 2016/17 a s nájezdem pod 100 000 km, jako byl ten můj, se asi bude hledat těžko - nikdo rozumný se toho nevzdá. Na kratší poskoky po městě a občasnou jízdu po dálnici Praha - Brno je ten Hondí nepřímovstřik prostě parádní blbuvzdorná technika.
Shi

Příspěvek od Shi »

Colommbo píše: ned pro 15, 2024 18:55 Upřímnou soustrast! Vím, o čem píšeš a jak ti je, sám jsem to zažil 20.12. před pěti lety... :(
Smutno na duši. Moje první opravdu moje auto byl Civic 8g, když partnerka potřebovala auto víc než já, tak ho dostala a já si rychle pořídil ve výprodeji Civic 9g, když jsem viděl že blbuvzdorné nepřímovstřikové atmosferické motory z trhu mizí jako pára nad hrncem a auž nebudou. Ufona 8G jsme před dvěma lety poslali dál - šel do dobrých rukou a jezdí dodnes. Myslel jsem si, že 9g mi vydrží ještě aspoň 8-10 let a podle toho jsem o něj pečoval. :cry:
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Tak aspoň že Ty seš v pořádku. A řekl ten blb*c z Fábie co (ne)dělal? :cry: Netelefonoval? :evil:
No aby to pojišťovna nevzala jako totálku :( A tak snad budeš mít na druhého takového Civica štěstí :wink:

Shi

Příspěvek od Shi »

Přesně tak - vůbec bych se nedivil, kdyby čuměl do telefonu, ale to už teď nezjistíme. Bylo sucho, takže brzdit se dalo, byl střízlivý a tu kolonu a v dáli semafory nemohl nevidět, kdyby se díval před sebe. Já jsem dobržďoval celkem na pohodu a nejspíš jsem vteřinu nebo i dvě stál, než přišel náraz, takže za mnou musel být dost daleko. Buď čuměl do mobilu nebo se zamyslel a přestal myslet na řízení.
PUO

Příspěvek od PUO »

SHI: Tak toto je naozaj smola ☹️! Veľmi nepríjemné veci! Toho Civica si mal od nova, dostával top starostlivosť a teraz toto! 😔 To fakt zamrzí. Ale hlavne že ty si zdravotne ok👍 V kontexte produkcie posledných rokov sú tie autá veľké držiaky.
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Nuz co povedat....take veci sa proste deju. Nechcem ho obhajovat. Ale viem to pochopit. Doba je samy stres, ktovie co sa mu hnalo hlavou....mozno bol jednoducho vycerpany. Som si isty, ze nemal v umysle ztotalkovat 3 auta vcitane vlastneho.
Aj mne sa par dni dozadu stalo,ze som skoro vletel pod kamion. Mikrospanok - vela práce, malo spanku, samy tlak... Nezne na plyne ....a prebral som sa mozno meter za nim.
Vtedy si treba povedat " ....a dost. Zastav sa člověče, vydychaj sa a uprac si v hlave. Nestojí to za to pre malichernosti riskovat zivoty inych.
Clovek by v takom stave proste nemal sadat za volant.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Jenže v dnešní době se málokdo umí zastavit.
A když, tak o něčich auto :( A ten pak řeší jaké auto :oops:

Shi

Příspěvek od Shi »

PUO píše: pon pro 16, 2024 15:04 SHI: Tak toto je naozaj smola ☹️! Veľmi nepríjemné veci! Toho Civica si mal od nova, dostával top starostlivosť a teraz toto! 😔 To fakt zamrzí. Ale hlavne že ty si zdravotne ok👍 V kontexte produkcie posledných rokov sú tie autá veľké držiaky.
Tak je to totálka - velké škody nejenom vzadu, ale bohužel i vpředu, kde jsem doufal, že to jsou jen plasty a světlomet.

V AM Servisu (Honda Židenice) jsou natolik skvělí, že zůstávám u Hondy a pokračovat budu opět v Civiku 9g, protože fakt nevím o jiném autě, které by mi tak moc vyhovovalo, nové nestálo kolem milionu a mělo motor, který zvládá krátké poskoky po městě i levý pruh dálnice na trase Praha-Brno.

Dlouhodobě skvělý přístup lidí v AM Servisu mi dělá problém přejít k Toyotě, kde už je zbytek rodiny.
Takže s mírným doplatkem, který mi nerozbije rozbočet, přestoupím v Lednu do bílé Hondy podobného data výroby i nájezdu i stupně výbavy.

Díval jsem se na fotky z místa - za fábií ani náznak brždění. Na městském okruhu se pomalu nejezdí ...
Mimochodem po takovéto ráně, kdyby se opravovalo, tak se mění i rám sedadla řidiče, byť sedačka řidiče vypadá (minimálně mým okem) zcela nepoškozená.
A pak si kupte v bazaru klasické "nebourané po důchodci".
PUO

Re: Nehody - pre výstrahu!

Příspěvek od PUO »

Takže opäť Civic 9G 👍. Paráda. Takže po Tom všetkom pozitívna správa. Aj kúsok toho šťastíčka+ seriózny servis 😊👍.
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
RAVENOL ECS 0W20/ SFE 5W20 .
prevodovka: RAVENOL MTF2 75W80
Ford Fusion 1.4 Tdci
TOTAL HKR 5W30
prevodovka : CASTROL SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W90
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

PUO píše: úte pro 17, 2024 11:54 Takže opäť Civic 9G 👍.
Pán ví do čeho jde :wink:

PUO píše: úte pro 17, 2024 11:54 seriózny servis 😊👍.
Ano
Shi píše: úte pro 17, 2024 10:43.V AM Servisu (Honda Židenice)
jsou velmi solidní.

A my jsme opět off topic :P

Shi

Příspěvek od Shi »

Pokud vzadu vozíte dospělé, tak EuroNCAP náraz zezadu a ochranu proti whiplashi sice testuje od cca roku 2009, ale pouze pro přední sedačky. Pro zadní sedačky se to má testovat až od letoška (2024).
Navíc většina lidí, když si vleze do auta, tak nastavění opěrky hlavy neřeší vůbec a klidně si ji nechá tak, že jim může zlomit vaz. Takže pokud vozíte lidi, na kterých vám záleží a posadíte je dozadu, tak se mrkněte na to jak mají opěrku hlavy - zejména opěrky na zadních sedadlech bývají někdy řešeny dost minimalisticky.
Odpovědět