ADITIVA DO BENZINU

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Volfi

Re: ADITIVA DO BENZINU

Příspěvek od Volfi »

Rozhodně nechceš čistit jenom karbon. Vem benzínovej vstřikovač z MPI z ojetého auta. Udělej si někde test, pak ho vyčisti ultrazvukem a udělej test znova. Vždy se projeví zlepšení.

Vstřikovač u MPI určitě zůstane i po vypnutí motoru lehce “mokrej”. Na TSI vstřikovače určitě působí daleko vyšší teplota a dalo by se říct, že se to odpaří, ale nestane se to tak docela. Špička vstřikovače bude suchá, ale pokud vstřikovač netěsnostní neprosakuje, tak z něj se to nemá přece kam odpařit. Plus má docela velký odvod tepla přes hlavu válců.

Každopádně, tak jako tak si netroufám tvrdit, že je nutné nějak speciálně jezdit s jednorázovým aditivem. Já osobně bych za požití takového aditiva/čističe chtěl vystřídat, co nejvíce jízdních režimu. Dalková jizda cca 300km dalnice. Několik km svižnější okresky s vytočeným motorem a pak běžný provoz.
Škoda Octavia III, 16', 1.4TSI CZDA
Ravenol SSO; N98 + VIF
VW Transporter T4, 91', 2.4D AAB
Shell HX-7 + Ekolube +; D + VIF
Škoda Felicia, 98', 1.9D AEF
Ravenol VDL; HVO + VIF
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

Ok.
Ja len , ze ma to nejako nepresvedcilo o tom , ze by aditivum v benzine cistilo motor ktory nebezi.
Inak vstrekovace mam len moje z toyotoveho 7afe len neviem k comu z tvojich prikladov ich prirovnat. Oni nie su ani hore na sani a ani ako priamovstrek. Je to motor lean burn , kde su tieto montovane do hlavy , ale nevstrekuju priamo do valca. Take nieco medzi.
Kazfopadne tie co mam najazdili 500tkm a su funkcne a ciste. Ja som ich cistit nedaval takže neviem ci by doslo k rozdielu pred a po. Nemam ich teraz pri sebe , mozem neskor odfotit.
Myslis, ze by sa to cistenie ultrazvukom co spominas dalo nahradit takym tym domacim ultrazvukovym cisticom na sperky? Mozno by som urobil pokus :idea:
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
Volfi

Příspěvek od Volfi »

To nevím, mám zkušenost jen s dražším ultrazvukem do dílen. Dvě frekvence, nastavitelná teplota kapaliny.
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

aku kvapalinu pouzivate v dielni :?:
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
Volfi

Příspěvek od Volfi »

Tuten věc: https://www.autokelly.cz/Product/GV-IBS ... 0/12163217

Jinak… koupil jsem si MO PPEM, můžte mi někdo říct jestli jde dostat kapalina z odměrky nahoře dolů? Přišla mi naplněna až po hrdlo.
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

V první řadě otevřít. Něco si to z dávkovače nacucne, a pak naklonit jím dolů, zmáčknout lehce aby z hlavní nádržky mohl ven vzduch, pak otočit dávkovačem hore, povolit a nechat to si cucnout z toho dávkovače....a zas a zas.
Stejně tak si do ní přelívám i jiná aditiva.... :wink:
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Kromus

Příspěvek od Kromus »

Zdravim,

mal by som otazku, aky je rozdiel medzi tymito dvoma Millers aditivami "Petrol Power ECOMAX 500 ml"? Jedine coho som si vsimol (okrem farby v obale) je 3vs2 NOs ale pri prvom je v popise ze je to navysene o 2 jednotky aj ked na obale su uvedene 3...
Ktory variant je idealnejsi (logickejsia volba by bola ta s 3 alebo je to jedno?) pripadne nejake skusenosti ak niekto pouzil oba varianty. Pri druhom variante je jedna negativna recenzia na zvysenie spotreby ale ten isty recenzent ju uvadzal rovnako zvysenu aj pri produkte "VIF Super Benzin Aditiv 500 ml" na svojom 1.5 Tsi. Som vlastnikom 2.0 TSi Evo 140kw

https://www.millersoils.sk/obchod/actio ... 0-ml.xhtml

https://www.alza.sk/auto/millers-oils-p ... 529885.htm

Dakujem za vysvetlenie a informacie.
jarson1

Příspěvek od jarson1 »

No mal som len jedno, od Pitrisa. Teraz ale neviem ktore to bolo. Kazdopadne mam dojem , ze sa jedna o to iste, mozno starsia a novsia verzia.
Skusil by som pozriet mozno priamo v produktovom katalógu Millers.
A ziadnu zvysenu spotrebu som nezaznamenal. Teda urcite nie kvoli aditivu.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40
Obrázek
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu
Obrázek
Kromus

Příspěvek od Kromus »

Na Millers Oils domovskej stranke je zas ina etiketa :) Ale ano, vyzera to na ten isty produkt v troch roznych baleniach... Zaujal ma rozdiel 3 vs 2 na baleni... @jarson1 dik za info.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Já Millers PPE začal dávat už někdy před + - 15 lety a (s přestávkami kdy to střídám s jinými aditivy - VIF, Wynn's, Bishop's, Mannol) dávám pořád. Do každé nádrže. Když jsem s Millersem začal tak průměrná spotřeba oproti té když jsem to do tehdy Civica ještě nedával postupně klesla o asi 0,4 l / 100. Tak v tom pokračuji i v Accordech a nemám důvod tomu nevěřit protože když vytáhnu svíčky tak jsou čisté. Jinak za tu dobu u žádného motoru nebyl důvod něco opravovat/rozdělávat.

Volfi

Příspěvek od Volfi »

Jsou to pravděpodobně jen ilustrační obrázky. Týden dozadu jsem objednával z alzy a je na hrdle CZ etiketa, tedy ani jedno z odkazů.
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Kromus

Příspěvek od Kromus »

Dakujem vsetkym za informacie, vyskusam Millers aj VIF.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

....Millers PPE (údajně) přidá 2 oktany. VIF ne. Čistit a přimazávat by ale měly oba.

maran5

Příspěvek od maran5 »

Kromus píše: úte říj 15, 2024 20:29 zvysenie spotreby ale ten isty recenzent ju uvadzal rovnako zvysenu aj pri produkte "VIF Super Benzin Aditiv 500 ml" na svojom 1.5 Tsi. Som vlastnikom 2.0 TSi Evo 140kw
Na příspěvcích facebooku VIFu někdo od nich tvrdí,že pokud se zvedne spotřeba po aplikaci aditiva,tak je to důkaz,že jsou už tak ucpaný vstřikovače,že to jezdí na chudou směs mimo rozsah lambdy.

Mně Miller zjemnil chod motoru ale na čištění vstřikú staré 1.8 TSI(6 otvorů,150bar) mě přišel účinek nulový,2.0 TSI 140kw(vstřiky 8 otvorů,320bar) bude chtít aktivní chemiii,šel bych rovnou do VIFu.

Tady jedno 2.0 TSI 140kw r.v 2018 zakokrhalo v 88 tis.,z příspěvku je patrné,že to není vyjímečné.........

Zdravim, chci se zeptat, u moji,zaplat panbuh sluzebni, octavie r.v.2018 me nyni ceka asi vymena motoru, motor postupne od ca. najezdu kolem 60tkm zacal bejt linejsi a postupne zacal zrat i olej a ted na dalnici v nem zaclo rachotit a nasledoval odtah do servisu. V servisu motor rozebrali a zjistili podpalenej ventil na 3 valci, ale co bylo horsi, tak celej motor je totalne zakarbonovanej, technik se me ptal kde tankuju, mame firemni Shell karty, takze tam. Jezdil jsem s autem denne Plzen-Praha a zpet, sem tam nemecko..., tedy pouze po dalnici. Technik tvrdil, ze tohle jeste nikdy nevidel, ale mechanik mi bokem tvrdil, ze nejsem prvni s touhle vadou a jestli chci jezdit dalky, tak na to tenhle motor neni vhodnej, ma nejakou vadu a pri vyssich teplotach zde pry dochazi ke karbonizaci, nema uz neprimej vstrik ci co, mam si radeji poridit TDIcko. Je to na zaruku, takze motor asi bude novej, uz se to resi 14 dni. Chci se zeptat, zda nemate nekdo podobnou zkusenost u tohoto motoru? Diky

Zdroj:https://forum.skodahome.cz/topic/150990 ... -motor-ko/
Octavia II FL 09 1.8 TSI 118kW spotřeba oleje 0,5l/10tis.km
Motor:Mobil1 ESP 0W-30 API SP
Převodovka:Ravenol MTF-3
Volfi

Příspěvek od Volfi »

Chceš říct, že vif čistí líp než miller?
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Odpovědět