klimakompresor
Moderátor: Colommbo
Re: klimakompresor
Ach tak...no ista odchylka medzi gemerom a centrom zemegule by tu mohla byt... 
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Shell HX7 10w40

Bez plnenia a testu-výmena samotného kompresora od 90 eur+65plnenie. Kompresor si zrejme vymeníme svojpomocne i so sušičom. Paradoxne,demontáž kompresora je celkom lahká,horšie je to so sušičom.
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
jasne treba si vymenit svojpomocne ked to ide, vysusac je samostate, alebo je vlozeny v chladici?
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw
Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
Ty vole. .
Pre príklad u mna:
Vymena kondenzatora plus vysusaca , test, plnenie. Material aj s pracou ( demontuje sa cely predok - naraznik) celkom 180€.
K tomu faktura a zaruka 24 mesiacov.
Pre príklad u mna:
Vymena kondenzatora plus vysusaca , test, plnenie. Material aj s pracou ( demontuje sa cely predok - naraznik) celkom 180€.
K tomu faktura a zaruka 24 mesiacov.
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

samozrejme nechcem tu pisat co je vela penazi a co malo, ale uz z principu si menim vsetko sam, samozrejme kto nema moznosti a skusenosti zaplati si vymenu v servise, ja na to nemam a ani nedam servisom ani halier zarobit
samozrejme prameni to aj zo skusenosti okolia z pracou v servisoch kde bolo treba kadeco mozne opravovat napravat atd. a to ako znackovych tak aj sukromnikoch 
Bjuk mas pravdu, ale...
Vsetko si proste v domacich podmienkach neurobis. Bud nemas potrebne pripravky, alebo priestor.
Napriklad u tej klimy - tak ci tak po otvoreni systemu ju musis vysusit a naplnit. U kompresora je dolezite, ci novy uz obsahuje olej. Nie vzdy to tak je. Mas taky? Ja nie. Vies si naplniť? Ja nie. Alebo taka výmena tlmicov - ano , viem ako, ale budem kvoli tomu kupovat napriklad stahovak pruzin? Na 1-2 pouzitia za zivot? No nebudem. Alebo priestor ( a cas) - ak planujem opravu kde treba rozobrat pol auta a nemám garaz do ktorej sa zmestim tak aby sa tam este aj dalo robit, a mam na to kazdy den max. 2-3 hodky casu lebo chodim do roboty....tazko necham polorozobrate auto na verejnom priestranstve len tak par dni....no vsetko ma svoje plusy aj minusy.
Napriklad spominana vymena chladica klimy - ako dlho by som to doma asi robil? Nenyslim len montaz . Zhananie dielu, cakanie na kuriéra, vymena... A aj tak by som potom musel k nemu na naplnenie. Takto sim to vecer odniesol, rano do roboty a po praci uz som mal auto hotove.
Inak ano, bezny servis a jednoduche vymeny kvapalin a dielov radsej sam.
Vsetko si proste v domacich podmienkach neurobis. Bud nemas potrebne pripravky, alebo priestor.
Napriklad u tej klimy - tak ci tak po otvoreni systemu ju musis vysusit a naplnit. U kompresora je dolezite, ci novy uz obsahuje olej. Nie vzdy to tak je. Mas taky? Ja nie. Vies si naplniť? Ja nie. Alebo taka výmena tlmicov - ano , viem ako, ale budem kvoli tomu kupovat napriklad stahovak pruzin? Na 1-2 pouzitia za zivot? No nebudem. Alebo priestor ( a cas) - ak planujem opravu kde treba rozobrat pol auta a nemám garaz do ktorej sa zmestim tak aby sa tam este aj dalo robit, a mam na to kazdy den max. 2-3 hodky casu lebo chodim do roboty....tazko necham polorozobrate auto na verejnom priestranstve len tak par dni....no vsetko ma svoje plusy aj minusy.
Napriklad spominana vymena chladica klimy - ako dlho by som to doma asi robil? Nenyslim len montaz . Zhananie dielu, cakanie na kuriéra, vymena... A aj tak by som potom musel k nemu na naplnenie. Takto sim to vecer odniesol, rano do roboty a po praci uz som mal auto hotove.
Inak ano, bezny servis a jednoduche vymeny kvapalin a dielov radsej sam.
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

pre mna je oprava auta relax, ale v domacich podmienkach robim vsetko, tiez som si myslel ze skoda je kupit pripravok a bol to omyl nemal som a bol som strateny, preto som si nakupil , v domacich podmienkach menim vsetko, spojky, zotrvacniky, cerpadla, riadenia atd, ale iba na svojich autach, mensie opravy aj znamim, to ci je olej v kompresore sa zvycajne uvadza, ale plnicku nemam to je jasne tu ani nepotrebujem, uz sme menili 2x kompresor bez susenia atd naplnila sa klima a ide, je jasne ze to nieje spravny postup ale tu je zase neserioznost servisov, zauctuju vsetko a spravia iba polivic, no aby som to uzavrel, ako mam auta od roku 2007 nikdy som nemal ziadne v servise a ani moj otec
Ze by som skocil na navstevu ?
Budes taky moj slovensky " pitris junior"
Budes taky moj slovensky " pitris junior"
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

žial v chladiči,takže musí von. Som zvedavý na expanzný ventil,či pojde vymenit od motora.
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Zohnat PAG olej nie je problém. Dokonca ani naplnit kompresor. Problémom je množstvo oleja,to si výrobcovia kompresorov nechávaju prer seba.bjukemen píše: ↑čtv kvě 30, 2024 12:43 pre mna je oprava auta relax, ale v domacich podmienkach robim vsetko, tiez som si myslel ze skoda je kupit pripravok a bol to omyl nemal som a bol som strateny, preto som si nakupil , v domacich podmienkach menim vsetko, spojky, zotrvacniky, cerpadla, riadenia atd, ale iba na svojich autach, mensie opravy aj znamim, to ci je olej v kompresore sa zvycajne uvadza, ale plnicku nemam to je jasne tu ani nepotrebujem, uz sme menili 2x kompresor bez susenia atd naplnila sa klima a ide, je jasne ze to nieje spravny postup ale tu je zase neserioznost servisov, zauctuju vsetko a spravia iba polivic, no aby som to uzavrel, ako mam auta od roku 2007 nikdy som nemal ziadne v servise a ani moj otec
Bjuk má pravdu. V tej blave by som za prácu nechal určite 300+dieli. Povedali by,že tento kompresor sa už nevyrába a je len CVC a tie su o minimálne stovku drahšie.+keci o velkej náročnosti práce atd.bjukemen píše: ↑čtv kvě 30, 2024 12:43 pre mna je oprava auta relax, ale v domacich podmienkach robim vsetko, tiez som si myslel ze skoda je kupit pripravok a bol to omyl nemal som a bol som strateny, preto som si nakupil , v domacich podmienkach menim vsetko, spojky, zotrvacniky, cerpadla, riadenia atd, ale iba na svojich autach, mensie opravy aj znamim, to ci je olej v kompresore sa zvycajne uvadza, ale plnicku nemam to je jasne tu ani nepotrebujem, uz sme menili 2x kompresor bez susenia atd naplnila sa klima a ide, je jasne ze to nieje spravny postup ale tu je zase neserioznost servisov, zauctuju vsetko a spravia iba polivic, no aby som to uzavrel, ako mam auta od roku 2007 nikdy som nemal ziadne v servise a ani moj otec
tak dnes všetko vymenené. žadny problém. Problémom je len množstov oleja v kompresore. V povodnom bolo len 50 ml oleja,v novom 80ml. Niessens píše 100ml oleja pre Insigniu A ale s iným motorom. Diesel v zozname nemaju. Len Insigniu B diesel a tam píšu 50 ml oleja do kompresora. Tak sme naliali 50ml oleja,doplnit sa ešte stále dá,klíma ešte nie je naplnená.
Menili ste to spolu s Bjukom ?
Inak udaj o mnozstve oleja je bezne uvedeny. Tak neviem ake tajomstva....a minule som dokonca narazil na domacu sadu na plnenie klimy. Cca. 35€ plus / minus. Teda nie je tam origo r134a chladivo, ale nejaky " ekvivalent" . Recenzenti chvalia. Ci je to tak naozaj neviem samozrejme. Ake je prijemne si doma naplnit klimu za cca. 30€ a 10 minut prace, nie? Obsahuje to aj manometer, kde si vies pozriet tlak a teda ci si prázdny alebo nie. Nechce niekto vyskusat? Allegro....
Inak udaj o mnozstve oleja je bezne uvedeny. Tak neviem ake tajomstva....a minule som dokonca narazil na domacu sadu na plnenie klimy. Cca. 35€ plus / minus. Teda nie je tam origo r134a chladivo, ale nejaky " ekvivalent" . Recenzenti chvalia. Ci je to tak naozaj neviem samozrejme. Ake je prijemne si doma naplnit klimu za cca. 30€ a 10 minut prace, nie? Obsahuje to aj manometer, kde si vies pozriet tlak a teda ci si prázdny alebo nie. Nechce niekto vyskusat? Allegro....
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40