Na zimu u mě taky dobrý
PS: "kolega" JTD reagovat nemusí....
Moderátor: Colommbo
Aaaha
Je to výsledek, který ukazuje palubní počítač nebo čerpací stanice?Pitris JUNIOR píše: ↑ned čer 02, 2024 14:44 Tak jsme se dnes vrátili z Plzně do Brna, auto - 2 a půl člověka, plný kufr. Okresky žádná brzda provozu, dálnice 140km/h. natankováno v Plzni na ONO N98 + Millers PPE a spotřeba domů 6,3![]()
Hodně keca, když je režim jízdy takový, jak jsem psal výše. Pokud pojedu celou nádrž v režimu 80/20, ukáže se menší rozdíl mezi PP a čerpací stanicí
PP stíhá levou zadní. Ten rozdíl je ve vstupních datech. A jak psal Pitris, čím delší doba sledování, tím přesnější je měření a to jak u PP, tak u tankování.Egorich píše: ↑pon čer 03, 2024 9:44Je to výsledek, který ukazuje palubní počítač nebo čerpací stanice?Pitris JUNIOR píše: ↑ned čer 02, 2024 14:44 Tak jsme se dnes vrátili z Plzně do Brna, auto - 2 a půl člověka, plný kufr. Okresky žádná brzda provozu, dálnice 140km/h. natankováno v Plzni na ONO N98 + Millers PPE a spotřeba domů 6,3![]()
Zde jsou mé výsledky pro palubní počítač a čerpací stanici. Tedy virtuální a reálné výsledky
PP - 6.5l ČS - 7.94L
PP - 6.0l ČS - 7.2L
PP - 6.7l ČS - 7.41L
PP - 6.7l ČS - 7.5L
PP - 6.9l ČS - 7.68L
PP - 8.6l ČS - 9.05L
To jsou výsledky z celé nádrže paliva.
Chápu, proč se to děje. Palubní počítač se svým algoritmem prostě neumí (nemá čas) ukazovat správnou spotřebu.
Například jsem natankoval plnou nádrž a ujel 400 km po dálnici se spotřebou 5,2 litru (dle palubního počítače), pak začnu jezdit ve smíšeném režimu 80% město 20% silnice. Spotřeba proudu roste rychleji, než přepočítává palubní počítač.
Budu to muset zkontrolovat tak, že doplním plnou nádrž hned po dálnici.