Nehledej nejlepší olej protože za:
a) ho nenajdeš
b) dej něco z toho co zde psáno
c) nejlepší olej je jeho včasná výměna
Moderátor: Colommbo
Aký problém ? Ty máš osobne tú výhodu,že ti stačí vybrať olej s ACEA B4 a máš vystaranéMarshall007 píše:najvacsi problem neistoty u tychto korejcov tvoria tie normy co sa clovek docita....nieje to len o tom motorovom oleji ale napriklad aj olej do AT prevodovky, niekde sa docitate ze Dextron III niekde ze iba ATF Red-I (do 5st. automatu), to iste rozvodovka atd...
Marshall007 tohoto sa drž a môžeš kľudne spávaťPitris píše:Nehledej nejlepší olej protože za:
a) ho nenajdeš
b) dej něco z toho co zde psáno
c) nejlepší olej je jeho včasná výměna
...a proto moje man. převodovka má předepsán olej do automatu. Nalil jsem Ravenol...jerome píše:...Výborné výrobky má RavenolA stále je lepšie kúpiť olej do automatu ako do manuálu. Tie automatové sú si viacmenej podobné...
Toto moje ma TOD system, takze primarne zadokolka a ked je zadok v "presmyku"Colommbo píše:Sorento je zadokolka (či čtyřkolka)...?
jasne tento budem menit skor ako som aj pisal,...ja len trochu este "braznim po internete" a citam o tych Shell olejoch tak len pozeram ze su za rovnaku cenu (pre mna v obchode) aj HX8 aj Ultra, tak ak je ta Ultra lepsia tak radsej by som vymenil na dalsiu vymenu oleja tu, ked je za tie iste peniaze cca = 3e rozdiel na 4l.Mirec 29 píše:Rada Ultra je top Od shellu...Hx 8 je zmes gtl.......
U převodových olejů stojí za to dívat se na viskozitu za velmi nízkých teplot.Marshall007 píše:...ked sme pri tych diferecialoch, tak som zvazoval kupit Ravenol SAE90 GL-5 RV EPX 90-1, lebo je tam predpisana norma GL-5 SAE90, ale mam za nieco lepsiu cenu tento olej: Shell Spirax S6 AXME 75W-90 ten tiez splnuje tu normu co som pozeral aj GL-5 a SAE90. Kvalitovo su ako tieto 2 oleje, je to uplne jedno?
Dakujem