Zrovna ten D-cat je největší prů..r Toyoty za poslední dvacetiletí.Durex píše: Nebo motory 2.2 D-CAT. To jelo fantasticky.
Oleje do novodobých Hond a vše kolem
Moderátor: Colommbo
Re: Oleje do novodobých Hond a vše kolem
Corolla 1,6 2017
Mazda 2 1,3 2011
Hyundai i10 1,0 l 2024
Mazda 2 1,3 2011
Hyundai i10 1,0 l 2024
Obvykle s Durex-om suhlasim, ale co sa dizlov v minulej generacii Mazd (Skyactiv) tyka, boli skutocne problemove. Caste regeneracie DPF bez zvlast vstreku vo vyfuku byvali casto prerusene, kedze nie su nijako indikovane (okrem vyssieho hluku a zvysenej okamzitej spotreby). Prerusene regeneracie sposobovali prenikanie nafty do oleja, co sa dalo riesit velmi castymi vymenami, alebo ako to vyriesila Mazda, novou mierkou s ryskou X nad maximom. Pri dostatocnom nariedeni vdaka konstrukcii vahadiel bez rolny sposobovalo vydratie vacky a prenikanie pilin do motora, turba, vakuovej pumpy, co zase sposobovalo vyrazne zhorsenu funkciu brzd, poskodenie motora a turba. Riesenie je vackovy hriadel lepsie zakaleny... Prenikanie nafty aj konstrukcia vahadiel zostala. Otazka ostala - preco brat dizel?
Suzuki Ignis 2005 1.3L benzin - na zaciatku 2017 dosiahol Ignac 333 tisic km najazd a stale jazdi
Mazda6 Skyactiv 2016 2.5L benzin + MO CFS 5w-40 NT+ + MO Petrol Power ECOMAX
https://www.spritmonitor.de/en/detail/769867.html
Mazda6 Skyactiv 2016 2.5L benzin + MO CFS 5w-40 NT+ + MO Petrol Power ECOMAX
https://www.spritmonitor.de/en/detail/769867.html
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
Ano,byl to průser. Ale proč? Motor respektive vstřikovače vyžadovali kvalitní a mazivostní naftu.Jinak šli brzo do kopru. Je to chyba motoru a automobilky,že lidi tankovali nekvalitní nebo neaditivovanou naftu? Navíc ty motory měli 5 vstřikovač,který šel přímo do výfukového potrubí. Takže žádné ředění palivem. bavím se tu o tom DCATu. A to fatální selhávání motorů na zaklepávání těsnění? Postihovalo lidi,kteří jezdili krátké trasy. Opět za to může automobilka? Stojím si za tím,co sem napsal. Špatné používání auta a nebo tankování špatné nafty ...abc píše:Zrovna ten D-cat je největší prů..r Toyoty za poslední dvacetiletí.Durex píše: Nebo motory 2.2 D-CAT. To jelo fantasticky.Myslím že od 2005-2006 cca.
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD
Moto-Emergency motoservis
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
vím,že to sem nepatří a nemá to s olejem ani hondou nic společného. Ale neznám žádné TDCI od fordu,co by nekleklo na vstřikovače nebo čerpadlo. A jaká byla příčina? Špatná nafta. V německu jich nekleklo tolik,co v ČR ... Takže je to špatným motorem?
Stavím něco na nějaký účel. Znám a počítám se vstupy,protože vím,jaký chci výstup. jenže když se mi cokoliv v této rovnici změní,tak logicky mi to nemůže fungovat stejně ... Proč dnešní motory motorek uvnitř vypadají daleko hůř? Nejsou v ničem jiné,než před 20 lety. Oleje jsou taky stejné. Jen se natáhla doba servisní výměny z 6000 na třeba 16000 km! tak to se asi někde musí podepsat ...
Stavím něco na nějaký účel. Znám a počítám se vstupy,protože vím,jaký chci výstup. jenže když se mi cokoliv v této rovnici změní,tak logicky mi to nemůže fungovat stejně ... Proč dnešní motory motorek uvnitř vypadají daleko hůř? Nejsou v ničem jiné,než před 20 lety. Oleje jsou taky stejné. Jen se natáhla doba servisní výměny z 6000 na třeba 16000 km! tak to se asi někde musí podepsat ...
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD
Můj kámoš si zažil své s D-catem v Německu. Nejel jenom krátké trasy a doufám že i ta nafta v DE byla dobrá. Měnil olej podle zvyku z USA do max 8-10kkm. Byl rád že se toho zbavil. Předtím jenom Toyoty a jenom benzin. Tak se tomu vrátil. 
Corolla 1,6 2017
Mazda 2 1,3 2011
Hyundai i10 1,0 l 2024
Mazda 2 1,3 2011
Hyundai i10 1,0 l 2024
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
jako bez debat. Toyota v benzínu je určitě lepší volba než v naftě.
2AD-FHV D-CAT
Takto sa vola ten pruser. Teda aj ostatne AD verzie neboli uplne ok, ale tento je kral. 2,2l 130kw.
Koho to zaujma moze postudovat tu:
https://toyota-club.net/files/faq/13-01 ... engine.htm
Je to v originale rusky, da sa prepnut do anglictiny a kto navladne ani jednym z tychto jazykov, pouzije klasicky prekladac.
Kazdopadne dalsich pruserov od toyoty na poli nafty sa uz nemusite bat. Aj ked to vyriesili svojsky, tak to vlastne vyriesili najlepsie ako sa dalo
" In 2015, Toyota removed AD series from the European market and replaced them with BMW diesel engines received in the partnership program (Toyota designation - WW series), and a few years later finished AD production worldwide. There will be no next generation of Toyota medium diesel - their market is completely given to hybrid powertrains. "
Ale spät k hondam. Ak toyota v nafte prilis nevyskakuje, tak naopak 2,2 i-ctdi je pravy opak. No co uz...proste honda umí
https://www.auto.cz/motor-honda-2-2-i-c ... cka-123536
Vozil som sa s tym v accorde a vlastne kym ni nepovedali , ze jeto diesel, tak som na to sam neprisiel
.
Uzivatelsky okrem mierne opozdenej reakcie na plyn ( ale porovnaval som to s autom ,ktore ma este dokonca lankový plyn) a mozno trochu turbo efektu ( tu ale je to zrejme dost subjektivne - ja osobne som nic necitil) , je to inak parada.
Takto sa vola ten pruser. Teda aj ostatne AD verzie neboli uplne ok, ale tento je kral. 2,2l 130kw.
Koho to zaujma moze postudovat tu:
https://toyota-club.net/files/faq/13-01 ... engine.htm
Je to v originale rusky, da sa prepnut do anglictiny a kto navladne ani jednym z tychto jazykov, pouzije klasicky prekladac.
Kazdopadne dalsich pruserov od toyoty na poli nafty sa uz nemusite bat. Aj ked to vyriesili svojsky, tak to vlastne vyriesili najlepsie ako sa dalo
" In 2015, Toyota removed AD series from the European market and replaced them with BMW diesel engines received in the partnership program (Toyota designation - WW series), and a few years later finished AD production worldwide. There will be no next generation of Toyota medium diesel - their market is completely given to hybrid powertrains. "
Ale spät k hondam. Ak toyota v nafte prilis nevyskakuje, tak naopak 2,2 i-ctdi je pravy opak. No co uz...proste honda umí
https://www.auto.cz/motor-honda-2-2-i-c ... cka-123536
Vozil som sa s tym v accorde a vlastne kym ni nepovedali , ze jeto diesel, tak som na to sam neprisiel
Uzivatelsky okrem mierne opozdenej reakcie na plyn ( ale porovnaval som to s autom ,ktore ma este dokonca lankový plyn) a mozno trochu turbo efektu ( tu ale je to zrejme dost subjektivne - ja osobne som nic necitil) , je to inak parada.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Shell HX7 10w40

Jo jarson ono to jede ale...
Před pár lety u zubaře jsem v čekárně četl článek o Hondě Accord 2,2 i-ctdi a tam bylo zmíněno že jen výměna EGR ventilu, vstřikovačů a turba vyjde na víc jak 100 kkč. A co ještě filtr pevných částic
.Spotřeba o nic lepši jak u benzinu takže nabízí se otázka proč kupovat naftu. To co ušetříš na palivu a jestli vůbec nasypeš do oprav.
Samozřejmě že za hodně věci jak napsal Durex můžou majitele ale ne za všechno.
Nejsem odpůrce nafty sám jsem před lety měl od nova Feldu 1,9 47 kw s nesmrtelným motorem a tehdy se olej podle moudré knížky měnil po 7500 km.
Za 5 let 170 kkm a motor byl jak vino.
Ty jsi dával jeden článek o Accordu a já jeden také přidám. Ten je trošku jiny.
https://www.garaz.cz/clanek/test-ojetin ... o-21000308
Před pár lety u zubaře jsem v čekárně četl článek o Hondě Accord 2,2 i-ctdi a tam bylo zmíněno že jen výměna EGR ventilu, vstřikovačů a turba vyjde na víc jak 100 kkč. A co ještě filtr pevných částic
.Spotřeba o nic lepši jak u benzinu takže nabízí se otázka proč kupovat naftu. To co ušetříš na palivu a jestli vůbec nasypeš do oprav.
Nejsem odpůrce nafty sám jsem před lety měl od nova Feldu 1,9 47 kw s nesmrtelným motorem a tehdy se olej podle moudré knížky měnil po 7500 km.
Za 5 let 170 kkm a motor byl jak vino.
Ty jsi dával jeden článek o Accordu a já jeden také přidám. Ten je trošku jiny.
https://www.garaz.cz/clanek/test-ojetin ... o-21000308
Corolla 1,6 2017
Mazda 2 1,3 2011
Hyundai i10 1,0 l 2024
Mazda 2 1,3 2011
Hyundai i10 1,0 l 2024
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě že nemůžou za všechno. Ale určitě špatný motor nevznikne tak,že si kluci v Japonsku řeknou:teď se nám dařilo, tak vyrobíme nějakýho sráče...
Napadla mě podobnost s problémy u Fabii 1.2 htp. Ono když se 2. auto do rodiny stavěné na cukačky po městě provozuje jako 1. rodinné a nebo firemní dálniční střela,tak se zase dostáváme k tomu,co sem psal a proto ty selhání...
Jinak ano, výměna egru atd stala randal. Ale zase Japonci se snažili plnit něco,co jiní obešli. Navíc kupuju opici,tak chystám už banány ...
U motorek je to podobný. Kluci,co jezdí závody,tak sice tahají a motorky dostávají do těla,ale sypou zlaťáky a ono to funguje. Kluci,co to mají doma a kašlou na to,tak se to pak sype a v hospodě pak jen říkají,jaká to je je*ka,že to nic nevydrží. Ale zase sme u obsluhy. Netvrdím,že za vše může uživatel,ale kolikrát když vidím,jak se k tomu lidi chovají,tak mě jen překvapuje,jak dlouho to jezdí a co to vydrži
Napadla mě podobnost s problémy u Fabii 1.2 htp. Ono když se 2. auto do rodiny stavěné na cukačky po městě provozuje jako 1. rodinné a nebo firemní dálniční střela,tak se zase dostáváme k tomu,co sem psal a proto ty selhání...
Jinak ano, výměna egru atd stala randal. Ale zase Japonci se snažili plnit něco,co jiní obešli. Navíc kupuju opici,tak chystám už banány ...
U motorek je to podobný. Kluci,co jezdí závody,tak sice tahají a motorky dostávají do těla,ale sypou zlaťáky a ono to funguje. Kluci,co to mají doma a kašlou na to,tak se to pak sype a v hospodě pak jen říkají,jaká to je je*ka,že to nic nevydrží. Ale zase sme u obsluhy. Netvrdím,že za vše může uživatel,ale kolikrát když vidím,jak se k tomu lidi chovají,tak mě jen překvapuje,jak dlouho to jezdí a co to vydrži
Abc:
I-ctdi a i-dtec su dva rozne motory.
Idealny je ten prvy a bez dpf .druha volba prvy s nutnym zlom , ok, ked uz iny nenajdes...a i-dtec obid radsej a hladaj nieco ine. Zvlast pri vyssom najazde.
U I-ctdi som sa realne som sa stretol len s vymenou prasknutych zvodov. A tych je na trhu kopec a nestoja ranec.
To ostatne samozrejme nevylucujem, ale v praxi to nie je take, ze by ta to nutne cakalo.
Na rozdiel od spominaneho D-catu od toyoty, kde otazka nestoji ci sa to stane, ale kedy sa to stane.
I-ctdi a i-dtec su dva rozne motory.
Idealny je ten prvy a bez dpf .druha volba prvy s nutnym zlom , ok, ked uz iny nenajdes...a i-dtec obid radsej a hladaj nieco ine. Zvlast pri vyssom najazde.
U I-ctdi som sa realne som sa stretol len s vymenou prasknutych zvodov. A tych je na trhu kopec a nestoja ranec.
To ostatne samozrejme nevylucujem, ale v praxi to nie je take, ze by ta to nutne cakalo.
Na rozdiel od spominaneho D-catu od toyoty, kde otazka nestoji ci sa to stane, ale kedy sa to stane.
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Zas jsem to tolik neřešil dtec nebo i-cdti mě je to jedno, to jsem nevěděl ale co je podstatné je že velká většina řidiču kupuje naftu kterou vůbec nepotřebuje, jezdi kolem komina a to je zase to co napsal Durex jak se k tomu chováme tak se nám to vraci.
Kdýž potom najezdi po měste pruměrnou rychlosti dejme tomu 40 km/h a na 20kkm je to 500 hodín tak ten olej byva už vic x mrtvy.
V práci mám 5-6 lidi ktery jedou s naftou do 10-15 km do práce, dokonce meně a potom na problémy nemusi dlouho čekat. Když jsem potřeboval ročně najet 35-40 kkm měl jsem naftu a v dnešní době s 12-13 kkm nedává vůbec smysl.

Kdýž potom najezdi po měste pruměrnou rychlosti dejme tomu 40 km/h a na 20kkm je to 500 hodín tak ten olej byva už vic x mrtvy.
V práci mám 5-6 lidi ktery jedou s naftou do 10-15 km do práce, dokonce meně a potom na problémy nemusi dlouho čekat. Když jsem potřeboval ročně najet 35-40 kkm měl jsem naftu a v dnešní době s 12-13 kkm nedává vůbec smysl.
Corolla 1,6 2017
Mazda 2 1,3 2011
Hyundai i10 1,0 l 2024
Mazda 2 1,3 2011
Hyundai i10 1,0 l 2024
Pravda , pravda...
Ja casto hovorim, ze nie su vyslovene zle veci ( auta, topanky a to je jedno- tyka sa takmer vsetkeho) , len nespravne zvolene vzhladom na pouzitie.
Ja casto hovorim, ze nie su vyslovene zle veci ( auta, topanky a to je jedno- tyka sa takmer vsetkeho) , len nespravne zvolene vzhladom na pouzitie.
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Můj motor nemá turbo, egr, filtr pevných částic a to co nemá to se nepos...
Spokojenost.
Spokojenost.
Corolla 1,6 2017
Mazda 2 1,3 2011
Hyundai i10 1,0 l 2024
Mazda 2 1,3 2011
Hyundai i10 1,0 l 2024
Moja sestra napriklad vobec nema auto. Ta to teda ma vymyslene
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

A nemusi vědět co je egr, tdi, dpf, a3/b3, ctdi, 0w20, 165/65 R14, N95 E10................
Corolla 1,6 2017
Mazda 2 1,3 2011
Hyundai i10 1,0 l 2024
Mazda 2 1,3 2011
Hyundai i10 1,0 l 2024