Prepáč až teraz som sa dostal k mobilu...
Ešte raz zopakujem pretože si to pochopil naopak..."šup sae 40 ktorá nevadí no na druhej strane neposkytuje žiadnu dodatočnú ( väčšiu) ochranu ako napr. sae 30 " inak povedané ak výrobca predpisuje napr. sae 30 a ak sa v realnej prevádzke niekoľko krát dokáže že pokryje absolútne všetky prevádzkové režimy čo sa týka ochrany proti opotrebovaniu tak ak sa použije sae 40 neposkytne mi to nič viac/navyše ako sae 30 takže nechápem prečo by som ju tam mal liať
Nazývaj(te) má ako chcete snažím sa len interpretovať fakty....a nehnevaj sa na mňa nehovorím to v zlom ale ty si pre mňa typický príklad tej "železnej košele" a znovu zopakujem mám pre to pochopenie naozaj...
Nechcem prejednávať každého majiteľa Hondy či forda...ani nikoho z nich presviedčať na iný typ oleja o to mi ozaj nejde...a to "nestíhanie" oleja čo spomínaš sme si vyjasnili aspoň ja teda...písal som k tomu niečo....
A súdiť konkrétny olej Ford formula len preto že ho niekto dolieval do chrastajuceho motora....bol to prvý majiteľ ? či len ďalší v poradí ktorý si kúpil auto na odstrel v bazáre.... môže za ten zvukový prejav olej ako taký alebo nevhodné intervali či absolútne bezcitnétné zaobchádzanie s autom akože plný plyn ihneď po štarte...a ešte k tomu v zime...mal vôbec spomínaný olej v motore alebo to bola len nejaká stará "nudzovka" ktorú nosí roky v kufri... A súviselo to vôbec s olejom ? atď vieš dôvodom môže byť niečo úplne iné než olej ako taký.... môže nemusí....no robiť závery len z toho okamihu čo si videl mi nepríde úplne fér...
A o vhodnosti či nevhodnosti tej či inej sae do toho či oneho motora som už v tomto vlákne písal... nič proti sae 20 ani proti sae 40....otázka je prečo to tam lejem... každý si na to svoje nájde zdôvodnenie