VW, Audi, Škoda a Seat - nejen JAKÝ OLEJ ?

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Jessie

Re: VW, Audi, Škoda a Seat - nejen JAKÝ OLEJ ?

Příspěvek od Jessie »

Jessie píše:...
Protože CFS 5w40 "Přesahuje kritéria norem API SL/CF a ACEA A3/B4" tak by podle mého selského
BigBang píše:Jo? Nevím v čem je aditivace 505.01 jiná, ale riskovat kvůli tomu vačku... Nešpekuluj. Na výběr jsou ve VW505.01 dobrý oleje, který v poho stačí na umazání toho orchestrionu (viz třeba to, co jezdím momentálně já) :mrgreen:
Ten mám v motoru teď... :-) , možná u něj zůstanu, do jara je ještě čas. Zatím se ale přikláním k tomu, že tam naliju ten CFS 5w40... Bo čím má ten motor víc najeto, tím mám větší pocit, že se o něj musím líp starat. Už jsem se s tím svým Chrochtadlem nějak sžil.... Zatím mi tady žádný odborník nedokázal napsat, v jakém parametru je 505.01 lepší. Byl bych za to opravdu, bez nadsázky, vděčný. Problém je v tom, že tady nejspíš nikdo neví, co ta norma doopravdy obsahuje.... U CFS 5w40 mimo jiné výrobce uvádí, že "CFS 5w40 je také vhodný pro motory s hydraulickými zdvihátky ventilů" což je další nemoc, na kterou 1,9 PD trpí...
BigBang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BigBang »

No jo, jenomže trpí na vydírání dosedacich plošek, jelikož se vačka tře přímo o hydroštel.
A2 1.4TDI + T5 2.5TDI, 1.9TDI - Rav VMO
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
pepoh

Příspěvek od pepoh »

skodovkar píše:Nejde jen o vačici ale o vše
pre majitela vcelku horor. :shock: :oops:
LPGObrázek Obrázek X-CESS :| Obrázek VST 8)
MOBIL SUPER 3000 X1 8) Eurol Engine Oil Treat 8) LQ-Molygen :wink: TOTAL INEO 0W30 :x
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Jessie píše:.... čím má ten motor víc najeto, tím mám větší pocit, že se o něj musím líp starat....
To uděláš u motoru nejlíp tím, že budeš brzo měnit olej. A klidně levnější, a klidnė po 5-ti tkm. Je to lepší než tam nechat olej za 5 stovek litr 2x tak dlouho. A když vyměníš do 7-8 tkm, tak nevadí ani C3.
A téměř každý olej (snad mimo s MoS2) je vhodný pro hydroštely - pokud vhodná teplota. (Jinak ty bývají "nemocný" hlavně kvůli dlouhým intervalům výměn oleje).
Ovšem NE každý olej je dobrý pro TDI-PD.
Ale dělej jak myslíš....
BigBang píše:No jo, jenomže trpí na vydírání dosedacich plošek, jelikož se vačka tře přímo o hydroštel.
A právě na to tam jsou ta 505.01 aditiva!

Jo, ale je Ti na prd péče o olej, jestli třeba neměníš chladicí kapalinu, filtry, rozvody a nebereš kvalitní palivo.
A co převoďák a posilovač řízení?
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

Jessie píše:...Bo čím má ten motor víc najeto, tím mám větší pocit, že se o něj musím líp starat. Už jsem se s tím svým Chrochtadlem nějak sžil.... Zatím mi tady žádný odborník nedokázal napsat, v jakém parametru je 505.01 lepší. Byl bych za to opravdu, bez nadsázky, vděčný. Problém je v tom, že tady nejspíš nikdo neví, co ta norma doopravdy obsahuje.... U CFS 5w40 mimo jiné výrobce uvádí, že "CFS 5w40 je také vhodný pro motory s hydraulickými zdvihátky ventilů" což je další nemoc, na kterou 1,9 PD trpí...
Ach jo... :(
Jessie

Příspěvek od Jessie »

Pitris píše:
Jessie píše:.... čím má ten motor víc najeto, tím mám větší pocit, že se o něj musím líp starat....
To uděláš u motoru nejlíp tím, že budeš brzo měnit olej. A klidně levnější, a klidnė po 5-ti tkm. Je to lepší než tam nechat olej za 5 stovek litr 2x tak dlouho. A když vyměníš do 7-8 tkm, tak nevadí ani C3.
A téměř každý olej (snad mimo s MoS2) je vhodný pro hydroštely - pokud vhodná teplota. (Jinak ty bývají "nemocný" hlavně kvůli dlouhým intervalům výměn oleje).
Ovšem NE každý olej je dobrý pro TDI-PD.
Ale dělej jak myslíš....

Jo, ale je Ti na prd péče o olej, jestli třeba neměníš chladicí kapalinu, filtry, rozvody a nebereš kvalitní palivo.
A co převoďák a posilovač řízení?
Sakra, jak všichni ví, že neměním olej dostatečně často, že neměním filtry, kapaliny, to mi tedy přijde dost argument pod pás.... Všichni se tu ohání normou, o které ani nikdo neví, co je tam napsáno.... Já tvrdím, že olej který jsem uvedl je pro mazání vačky PD vhodnější, než Castrol 505.01nebo 507.00 který používají autorizáky. Tak mi sakra už nekdo dokažte opak. Celou dobu čekám, že mi někdo napíše: V tomto parametru tento olej tu nulajedničku nesplňuje a proto by se mohla vačka přidírat. Jinak je to jen prázdné tlachání o ničem.
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

Jessie píše:...by se mohla vačka přidírat.
Může, nemusí. Otestuj si sám! :mrgreen:
Jessie píše:Jinak je to jen prázdné tlachání o ničem.
Ale to i z tvé strany. :idea:
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Víš co Jessie: Za prvé se Ti tady snažíme poradit co je vhodné pro motor,
a za druhé jsem napsal že "jestli TŘEBA neměníš".... Ne že neměníš. Přeji Ti ještě hodně kilometrů (s experimentováním) 8)
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
pepoh

Příspěvek od pepoh »

smrdi to eko kompromismi, co sa pd a vyfuk.systemu tyka.
idealne by bolo pridat zddp aditivum, zadieranie bude minimal.
ale potom je riziko ze sa popolom upcha dfp alebo kat.
https://www.ebay.com/itm/REV-X-ZINC-Oil ... 2940760052 :?:

vw-audi-skoda-a-seat-nejen-jaky-olej-t5 ... ml#p176111 :idea:
Naposledy upravil(a) pepoh dne ned led 27, 2019 22:05, celkem upraveno 1 x.
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Jessie píše:Já tvrdím, že olej který jsem uvedl je pro mazání vačky PD vhodnější, než Castrol 505.01nebo 507.00 který používají autorizáky. Tak mi sakra už nekdo dokažte opak.
A proč by někdo měl? Četl jsem, že uchcávala nafta ze vstřiků a ředila olej, tak tam ještě přidali další protioděrové přísady. Mnozí tam nalijí kde co a jezdí, možná nemají inkontinentní vstřiky.
Jessie píše:Celou dobu čekám, že mi někdo napíše: V tomto parametru tento olej tu nulajedničku nesplňuje a proto by se mohla vačka přidírat. Jinak je to jen prázdné tlachání o ničem.
Tak si napiš do Boleslavi nebo nějakému výrobci např. Paramo a můžeš se přímo zeptat u zdroje a neztrácet tu nervy a čas :idea:
NOVON

Příspěvek od NOVON »

U PD motoru prostě 505.01 a "šmytec",vůbec bych nelaboroval,bo v tomto případě ta laborace vyjde celkem draho.
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
Durex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Durex »

skodovkar píše:Tak si napiš do Boleslavi nebo nějakému výrobci např. Paramo a můžeš se přímo zeptat u zdroje a neztrácet tu nervy a čas :idea:
Napsat může,ale své vysněné odpovědi se stejně nedočká. Přijde možná odpověď srovnatelná s etiketou oleje plnící tu normu. Nebo si snad někdo myslí,že tohle bude volně šiřitelná informace?

Každopádně tohle je tak profláknutý,že experiment se opravdu nevyplatí. Na začátku padlo už dost obětí,tak proč to rozšiřovat ... Na druhou stranu třeba na něco přijdeš a pak se můžeš a nebo nemusíš podělit.
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD

Moto-Emergency motoservis
Jerry3

Příspěvek od Jerry3 »

Složení aditivačních balíčků patří do kategorie přísně střežených tajemství a z TL se nevyčte. Resp. se vyčte, ale jen zprostředkovaně - z těch deklarovaných norem na etiketách olejů, což nás ovšem oklikou vrací zpět na úplný začátek debaty. :twisted: Už proto je tazatelem položená otázka nesmyslná a jeho rozčilení z toho, že se mu zde nedostalo kýžené odpovědi, směšné. :idea:
Shi

Příspěvek od Shi »

Jessie píše: Já tvrdím, že olej který jsem uvedl je pro mazání vačky PD vhodnější, než Castrol 505.01nebo 507.00 který používají autorizáky. Tak mi sakra už nekdo dokažte opak.
Neměl by svůj výrok dokazovat ten, kdo ho vyřkl ?
Jessie

Příspěvek od Jessie »

Kdepak :-) , dokazovat musí ten, kdo ho zpochybňuje :-) .
Odpovědět