Pitris dakujem za odpoved. Pisal som z prace, napisal som v prvom prispevku toho malo.
Je to naftovy motor, ma 90tkm, mam ho od nova, zatial bez poruch, regeneracie prebiehaju tak ako maju. Motor nema hydrostel, spotrebu oleja nepozorujem a ani ho neriedi naftou, auto este nemalo zaplneny dpf tak, aby bolo treba nutenu regeneraciu.
Jazdi na olej mazda original dpf z autorizaku, chodim si ho kupovat za 120e/5l.
C1 olej urcite nepomaha retazi a ani ojnicnym salom, preto spekulujem. Sekundarna retaz ma podla senzorov a diagnostiky iba nepatrne natiahnutie oproti novej, vyssia hths by ale urcite mechanike motora pomohla.
Mechanik co mi dava rady do zivota pri primere p12 yd22 mi povedal ze ked dam 10w40, ten motor to oceni a bezne regeneracie nebudu prebiehat co 500km ale trebars raz za 10tkm. Lebo ak motor nezerie olej, je jedno aku emisnu normu olej plni, dpf neposkodi. Trochu sa bojim takto experimentovat, mozno by stacilo dat nizkoemisny olej s vyssou hths ako ma c1 norma.
Tu su moznosti 5w40 c3 ktory ale neplni normu c1/dl-1 ani alternativne c2.
Alebo mobil 1 esp 5w30 ktory plni japonsku dl-1 (pozaduje vyrobca motora) ktory ma v tech data hths 3,58.
V zasade som z toho pomotany co kupit, preto hladam usmernenie u ostrielanych borcov