Millers Oils
Moderátor: Colommbo
Re: Millers Oils
Rozdíl je min. + litr. A negativní reakcí bych to nenazval: elektronika prostě díky oleji udržuje motor připravený "na závod", aniž by to bylo zapotřebí. Toho důkazem budiž minimální nárůst spotřeby, když "jedu pilu" - ve srovnání s mnohem citelnějším nárůstem spotřeby při provozu na Yacco.
To jsou zajimave postrehy. Yacco pouzivas VX 1000 5w40?
Jezdím na Millers Oils NANODRIVE - EE LONGLIFE 5W-40 měsíc a jak jsem psal, spotřeba klesla o cca 0,2l/100 a motor je prostě tišší. Docela mě překvapují tvoje zjištění, v mém případě to byla změna, ale k lepšímu.
O2 1.9 TDI-PD BLS r.v. 2008.
Dik, jak si EE ci XF rozumi s motory VW je pro me zajimave, i kdyz vlastnim VW atmo 1,4 63 kW, ktera snad na olej nebude citliva. V zari do ni pujde bud XF nebo Mobil 1 New life 0w40 (doufam, ze neni pravda, ze konci).
Nečekal jsem, že popsat barevnou věc bude ve zdejším černobílém světě až tak složité. A tak jestliže moje vyjádření k MO někdo bere jako jeho kritiku, je na omylu.
Aby to bylo jasnější: kdybych legálně a provozně mohl jezdit tak, jak by mi to vyhovovalo (tj. furt naplno), na spotřebě bych ušetřil. Jinak řečeno, jestliže např. svíčky Denso Iridium Power rozšiřují rozpětí mezi min. a max. průměrnou spotřebou (což s využitím fyziky hravě vysvětlím), tak MO v případě motoru mého vozu předmětné rozpětí zužuje (což zatím vysvětlit neumím).
Aby to bylo jasnější: kdybych legálně a provozně mohl jezdit tak, jak by mi to vyhovovalo (tj. furt naplno), na spotřebě bych ušetřil. Jinak řečeno, jestliže např. svíčky Denso Iridium Power rozšiřují rozpětí mezi min. a max. průměrnou spotřebou (což s využitím fyziky hravě vysvětlím), tak MO v případě motoru mého vozu předmětné rozpětí zužuje (což zatím vysvětlit neumím).
No, někdo to tak asi vzal....Jerry3 píše:A tak jestliže moje vyjádření k MO někdo bere jako jeho kritiku, je na omylu....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
- Colommbo
Jerry3: Využij fyziku, prosím, klidně hravě, hlavně pro mě pochopitelně... 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
jestliže např. svíčky Denso Iridium Power rozšiřují rozpětí mezi min. a max. průměrnou spotřebou (což s využitím fyziky hravě vysvětlím)...
Připadám si tu jak pitomec, když čtu některé Tvé příspevky...
Připadám si tu jak pitomec, když čtu některé Tvé příspevky...
DOHC VTEC TURBO 243kW HGO 0W20
SOHC 16V 66kW MAX LIFE 5W40
DOHC PARALLEL-TWIN 52 kW MOTUL 300V 10W40
- Colommbo
Z toho si nic nedělej, já taky (notabene fyzika mě nikdy nebavila, asi nejsem správnej kluk...) 
No... dělám i ne
Hrabu se v autech 30 let, čtu, makám, ale u Jerryho žasnu (bez nadsázky). Fyziku jsem taky moc nemusel 
Největší elektrický (přesněji elektrostaticky) náboj je na hraně, proto by ideálním jiskřištěm byly dvě jehly proti sobě, tedy kdyby se neupalovaly, což znamená rychlé zvětšování odtrhu. Denso Iridium se tomuto ideálu do značné míry přibližuje.
Maximalizace elektrického náboje (ve smyslu jeho soustředění/lokalizace) snižuje nároky na výkon zapalovací soustavy při současném zvýšení zapalovacího výkonu svíčky, což bezprostředně ovlivňuje průběh hoření směsi ve válci, jako zdroje energie pro práci motoru.
Vyšší zapalovací výkon svíčky tak přináší vyšší účinnost práce motoru při částečném zatížení, tj. nižší min. průměrnou spotřebu. A zároveň schopnost motoru spálit více směsi při max. zatížení, tj. vyšší výkon a tím i vyšší max. průměrnou spotřebu.
Maximalizace elektrického náboje (ve smyslu jeho soustředění/lokalizace) snižuje nároky na výkon zapalovací soustavy při současném zvýšení zapalovacího výkonu svíčky, což bezprostředně ovlivňuje průběh hoření směsi ve válci, jako zdroje energie pro práci motoru.
Vyšší zapalovací výkon svíčky tak přináší vyšší účinnost práce motoru při částečném zatížení, tj. nižší min. průměrnou spotřebu. A zároveň schopnost motoru spálit více směsi při max. zatížení, tj. vyšší výkon a tím i vyšší max. průměrnou spotřebu.
- Colommbo
Dyť je to vlastně jednoduchý a všechno jsem vpodstatě věděl. Akorát jsem nevěděl, že to vím...
Děkuju, Jerry!
Děkuju, Jerry!
Nápodobně. Čekal jsem nějaký fyzikální masakr, ale tohle člověk zná
Thanks.