Nicméně budu si stát za tím, že jedničková Octávka byla první a asi poslední poctivé auto od Škodovky. Je to ještě bytelně a poctivě udělané auto.
K jízdním vlastnostem: NENÍ to sportovní auto, kvůli tomu jsem ho ani nekupoval. To auto je jeden velký kompromis, pořád to má být auto, co vás odveze na dovolenou a bude vás každý den vozit. Tak k němu přistupuji.
Proti klasické octávce, ve které jsem mělo možnost se projet, je to auto z mého pohledu stabilnější, jistější i v těch zatáčkách ano je tvrdší, ale jeho tvrdost mi vyhovuje, nepřijde mi to nějak hrozné. Nicméně souhlasím s tím, že to zatáček nějak extra není, ale to auto není na blbnutí. Vzhledem ke svým proporcím, rozvor, převisy.
Proti klasické Octávce se taky podstatně méně naklání, naprosto minimálně. Dva lidi, co měli možnost porovnat OI RS a klasickou OI, mi potvrdili, že je to vlastnosmi jiné auto, samozřejmě v rámci těch proporcí. Nevím zda někdo z vás ná přímé porovnání a zda jste OI RS zkusili. Nicméně jak jsem psal výše, sportovní auto to není.
Nicméně ten velký zadek z ní delá lehce a příjemně přetáčivou předokolku, což je fajn.
Brzdy musím potvrdit. Brzdí to naprosto suprově a na běžnou jízdu budou mít i nadstandardní životnost. Vpředu i v zadu jsou chlazené kotouče a brzdí velmi dobře. Proti kamarádově klasické 1.8T nebo i 1.9TDi je tohle jiná liga. Na brzdy se v tomhle případně nedá říct křivého slova, pokud s tím tedy někdo jel někdy.
Co se týče motoru, já jsem velmi spokojený a i mechanici, se kterýma jsem to konzultoval mi všichni víceméně potvrdili, že do OI se lepší motor nemontoval.
Je pružný, suprově odhlučněný, a spotřeba také úplně v pohodě.
O značku auta nejde. OI RS byl můj sen a ten jsem si splnil a sny jsou od toho aby se plnili, ne?