Tak jsem dnes konečně naostro vyzkoušel pneumatiky Goodyear Vector 4Seasons SUV

na sněhu a byl jsem příjemně překvapen.Jak v hlubším(čerstvém i rozježděném) sněhu,tak na uježděné,posypem neošetřené vozovce bez problému.Další příjemné překvapení byl Grip Control a jeho program sníh,kdy jízda a zejména rozjezd s ním a bez je dost podstatný rozdíl.Když přihlédnu k tomu,že pneumatiky mají rozměr 205/50 R17,tak naprostá pohodička.
Jinak jsem se dost pobavil na parkovišti,kde se jedna dáma snažila vyjet se svým Roomsterem bez valného úspěchu vyjet z parkovacího místa.Auto stálo předkem do mírného kopce a za přispění 4 maníků statečně tlačících se jí povedlo hnout s autem cca o 1.5 m,přičemž odletující sníh od roztočených kol létal až na silnici.

Po asi 5 minutách mi to nedalo a vložil jsem se do dění s tím,že by bylo lepší zařadit zpátečku,stočit kola obráceně a trošku couvnout.

Trošku mě udivilo,že to nenapadlo nikoho jiného z těch pomocníků včetně manžela,nicméně teprve pak začala estráda.Nevím proč,ale já tedy nechápu,když někomu řeknu,aby stočil volant úplně doprava a pomalu couval,tak to udělá,ale v momentě kdy se začne rozjíždět ho otočí zcela opačným směrem.

Nakonec jsem tedy musel otevřeným okénkem paní volant v patřičné poloze přidržet,aby se mohla soustředit pouze na spojku a plyn a následně za velkého potlesku přihlížejících z parkovacího místa konečně vyjela.