Toyo (Snow Prox) jsem měl obuté prvně v této zimě, ale protože u nás v úrodném Polabí vlastně žádná pořádná nebyla (na opravdickém sněhu jsem se s nimi svezl jednou a jen kousek), nemohu o jejich vlastnostech říct vpodstatě nic. Jediné, co mohu potvrdit, že jsou Made in Japan.
Jaké pneu?
Moderátor: Colommbo
- Colommbo
Re: Jaké pneu?
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
lefort: Taky můžeš vyzkoušet tyhle: http://www.pneunet.cz/pneu/168539/memba ... 1-v-letni/
Hombre je jezdí druhým rokem,dokonce má Forda a je s nimi spokojen.
Pan Karel v diskuzi pod tím tedy píše něco jiného,ale čert ví kde je pravda.
Hombre je jezdí druhým rokem,dokonce má Forda a je s nimi spokojen.
Pan Karel v diskuzi pod tím tedy píše něco jiného,ale čert ví kde je pravda.
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Nevím co chce p. Karel závodit, ale normálně nahuštěná guma v jeho rozměru 225/55 R16
bude plavat jak Venclovský přes kanál....Jestli má " závodní" předpoklady, tak musí nahustit o 0,2 bar a nebo použít index 50 na tu šířku. Je to jasně daný výrobcem , že tato varianta zvýšení tlaku se volí pro ostřejší jízdu a trvalou jízdu na dálnici pro vyšší rychlosti. Z vlastní zkušenosti jsem gumy jel na letišti slalom , tak vím co mě dělaly v tom parnu. Jezdil jsem slalomové časy oproti Fokusům ve stejné hodnotě jako před rokem s Dunlop. Tak pan Karel kecááááááá
PS: na druhou stranu , když by to byly takové šunty, tak přítelkyni bych je určitě na káru nedal a zase kecáááá
PS: na druhou stranu , když by to byly takové šunty, tak přítelkyni bych je určitě na káru nedal a zase kecáááá
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
Valvoline All-Climate 20W-50
BMW R 1200 RT - Baron
Já věděl,že se ozveš a proto jsem to napsal.
Já už mám zimní gumy schované v pokojíčku(doslova),protože u mého šemíka není k hnutí neb vrcholí přezouvání na léto.
Příští týden to snad opadne a já to budu moci konečně nazout na disky. 
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
To platí obecně pro všechny gumy nebo jen pro tebou popisovanou? Jezdím hlavně dálnice a foukám na předepsaný tlak. Dělám to špatně? Rozměr mám 165/70 R14Hombre píše:...Je to jasně daný výrobcem , že tato varianta zvýšení tlaku se volí pro ostřejší jízdu a trvalou jízdu na dálnici pro vyšší rychlosti...
- Colommbo
Ano, u naprosté většiny vozů se udává doporučený/předepsaný tlak v pneu dvojí - při normálním zatížení a provozu a při plném, jež se vztahuje i na rychlou jízdu po rychlostních komunikacích. Ne každý (resp. málokdo) se tím řídí, není to fatální záležitost, ale jen tak pro srandu králíkům to není. 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
On o tom velmi pěkně hovoří i návod k obsluze vozu,ovšem většině uživatelů stačí,když naleznou otvor,kudy se do auta leze a druhý,kam nalít palivo. 
Ještě dodám,že já volím zlatou střední cestu pokud jedu delší trasu po dálnici,protože jezdíme s manželkou sami 2 a pokud bych to nafoukal na max. tak je z auta jankovitá koza.
Ještě dodám,že já volím zlatou střední cestu pokud jedu delší trasu po dálnici,protože jezdíme s manželkou sami 2 a pokud bych to nafoukal na max. tak je z auta jankovitá koza.
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
-
Návštěvník
Předevčírem jsem na silnici potkal známou ve služebním voze. Jeli jsme chvíli vedle sebe, tak jsem zaregistroval, že má čerstvě přezuto a že má dokonce nové letní gumy. Dnes, kdy jsme spolu měli možnost osobně pohovořit, jsem si u ní chtěl získat malý nevýznamný bodík pochvalou na adresu těch nových gum: nejenže neměla žádné tušení o tom, že má na služebním voze nové letní gumy, dokonce si ani nevšimla toho, že už má přezuto ze zimních. Tedy na otázku v záhlaví tohoto vlákna bez uzardění odpovím: "Je to úplně jedno!"lengy60 píše:On o tom velmi pěkně hovoří i návod k obsluze vozu,ovšem většině uživatelů stačí,když naleznou otvor,kudy se do auta leze a druhý,kam nalít palivo.
Tak to sme uz dvaja, aj u mna je to jeden z horucich kandidatov. Uvazujem aj nad Avon ZV5 a urcite to bude jeden alebo druhy vyrobca.Vymyslel som to tak, ze kupim jeden par, nahodim na auto a uvidim, ako sa mi to bude pozdavat. A porovnavat budem s cim? Nuz na jednej strane Nexen CP641 a na druhej Kumho Solus 15 ( Komentare k tymto pneu napisem na konci vikendu)lefort píše:Tak ještě jeden kandidát- Toyo Proxes CF2 -
Dunlop - zvysena hlucnost po istom casovom useku pouzivania pneu - takze pre mna to nie je riesenie.
Mozno budem uvazovat nad Continental Premium Cont 2 ....
Návštěvník: a to nemusí být ženská. Před asi 15 roky psal nějaký pisálek, velký odborník na pneumatiky pro motoristický časopis, nevím již, práskl ho jeho bývalý kolega. Byl znám postojem, že jedině značkové , jiné gumy jak Michelín a Goodyear neuznával a jeho články spočívaly ostrýma výpady na východní šmejdové gumy. Tak kolegové jednoho krásného dne , kdy jeho služebák stál před redakcí a on byl na poradě, přezuli na Korejské gumy. Odborník na suchu i v dešti na nich jezdil čtrnáct dnů a ničeho se nevšimnul, až byl dotázán , jak se na nich jezdí....
za nedlouho opustil redakci hodnotit někde jinde, samozřejmě, větší bere a vyhrává. 
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
BMW R 1200 RT - Baron
-
Návštěvník
Nějak jsem nepochopil žádosti s odkazy na ohodnocení produktu, které mi obvykle chodí ještě dříve, než dodávka pneumatik. Až dosud jsem reagoval pouze jednou: zrovna nedávno, při objednávce kompletních kol, z nichž mi opadala závažíčka ještě dříve, než jsem je stačil namontovat na auto, nemluvě o tom, že jsem obdržel tři pravá a pouze jedno levé.
U pneu navíc platí, že právě zde nemohu vyřknout hodnotící výrok dříve, jak po ujetí několika tisíc km. Ale hlavně ty hvězdičky, např. na Amazonu... 
-
Návštěvník
Pokud to někoho zajímá, tak níže uvádím srovnání mých letních a zimních kol z hlediska spotřeby a jízdního projevu. Pro pořádek podotýkám, že na letních jezdím od konce března, kdy šly teploty již nahoru, ale povětšinou ještě není třeba používat klimatizaci, tedy motor logicky bere míň, než v zimě. Srovnávám spotřebu dle PP na stejných trasách, které mám najeté v řádu stovek jízd.
- Na letních při ustáleném tempu bez dynamických změn šla spotřeba o cca 2 desetiny dolů.
- Naopak v dynamických pasážích roste o min. 0,5 až max. 1,0 l/100 km.
- Na zvýšenou, ale ve srovnání s jinými vozy vlastně ještě stále nízkou hladinu hluku v kabině jsem si už zvykl. Na zimních ve mě to extrémní ticho (vztaženo ke třídě a ceně vozu) naopak vyvolávalo divný pocit.
- Naopak jsem si ani trochu nezvykl na potřebu auto neustále řídit. I tak mám dojem, že se na vozovce s nerovným povrchem motám jak ožralý a nic moc s tím nemohu dělat.
- Průjezdy zatáčkami, hlavně táhlými anebo krátkými v rychlém sledu za sebou, jsou na letních rychlejší. Má to však háček - povrch vozovky musí být skutečně rovný, jinak každá, zejména pak příčná nerovnost auto nechutně rozhodí.
- Možnost rychlejšího průjezdu zatáčkou na kvalitním povrchu ani zdaleka nevykompenzuje celkově nižší jízdní tempo na vozovkách s horším povrchem, neboť rozumný (z hlediska bezpečnosti jízdy) rychl. limit leží níže, než na zimních kolech.
- Na letních při ustáleném tempu bez dynamických změn šla spotřeba o cca 2 desetiny dolů.
- Naopak v dynamických pasážích roste o min. 0,5 až max. 1,0 l/100 km.
- Na zvýšenou, ale ve srovnání s jinými vozy vlastně ještě stále nízkou hladinu hluku v kabině jsem si už zvykl. Na zimních ve mě to extrémní ticho (vztaženo ke třídě a ceně vozu) naopak vyvolávalo divný pocit.
- Naopak jsem si ani trochu nezvykl na potřebu auto neustále řídit. I tak mám dojem, že se na vozovce s nerovným povrchem motám jak ožralý a nic moc s tím nemohu dělat.
- Průjezdy zatáčkami, hlavně táhlými anebo krátkými v rychlém sledu za sebou, jsou na letních rychlejší. Má to však háček - povrch vozovky musí být skutečně rovný, jinak každá, zejména pak příčná nerovnost auto nechutně rozhodí.
- Možnost rychlejšího průjezdu zatáčkou na kvalitním povrchu ani zdaleka nevykompenzuje celkově nižší jízdní tempo na vozovkách s horším povrchem, neboť rozumný (z hlediska bezpečnosti jízdy) rychl. limit leží níže, než na zimních kolech.
Co se týče tlaku v pneumatikách , na žádném autě jsem neměl předepsaný tlak. Připumpovával jsem, upouštěl , až jsem měl optimální tlak vzhledem opotřebení a pohodlí. Tento tlak nikdy nebyl totožný s příručkou a nynější předepsaný na poloviční zatížení je 2,1 , já hustím 2,3 letní a 2,4 zimní ( 2,4/2,8 v plnném ložení).
Je stejně sjetý vzorek, gumy sedí na cestě jak mají a i méně hučí, jelikož se méně opírají o krajní vzorek běhounu. 
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
BMW R 1200 RT - Baron