Jaké pneu?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Colommbo

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Colommbo »

Colommbo píše:Obrázek
Toyo (Snow Prox) jsem měl obuté prvně v této zimě, ale protože u nás v úrodném Polabí vlastně žádná pořádná nebyla (na opravdickém sněhu jsem se s nimi svezl jednou a jen kousek), nemohu o jejich vlastnostech říct vpodstatě nic. Jediné, co mohu potvrdit, že jsou Made in Japan. :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

lefort: Taky můžeš vyzkoušet tyhle: http://www.pneunet.cz/pneu/168539/memba ... 1-v-letni/
Hombre je jezdí druhým rokem,dokonce má Forda a je s nimi spokojen. :D
Pan Karel v diskuzi pod tím tedy píše něco jiného,ale čert ví kde je pravda. :idea:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Hombre

Příspěvek od Hombre »

Nevím co chce p. Karel závodit, ale normálně nahuštěná guma v jeho rozměru 225/55 R16 :?: bude plavat jak Venclovský přes kanál....Jestli má " závodní" předpoklady, tak musí nahustit o 0,2 bar a nebo použít index 50 na tu šířku. Je to jasně daný výrobcem , že tato varianta zvýšení tlaku se volí pro ostřejší jízdu a trvalou jízdu na dálnici pro vyšší rychlosti. Z vlastní zkušenosti jsem gumy jel na letišti slalom , tak vím co mě dělaly v tom parnu. Jezdil jsem slalomové časy oproti Fokusům ve stejné hodnotě jako před rokem s Dunlop. Tak pan Karel kecááááááá :mrgreen:

PS: na druhou stranu , když by to byly takové šunty, tak přítelkyni bych je určitě na káru nedal a zase kecáááá :mrgreen:
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
Valvoline All-Climate 20W-50
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

Já věděl,že se ozveš a proto jsem to napsal. :lol: Já už mám zimní gumy schované v pokojíčku(doslova),protože u mého šemíka není k hnutí neb vrcholí přezouvání na léto. :? Příští týden to snad opadne a já to budu moci konečně nazout na disky. :idea:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
otass

Příspěvek od otass »

Hombre píše:...Je to jasně daný výrobcem , že tato varianta zvýšení tlaku se volí pro ostřejší jízdu a trvalou jízdu na dálnici pro vyšší rychlosti...
To platí obecně pro všechny gumy nebo jen pro tebou popisovanou? Jezdím hlavně dálnice a foukám na předepsaný tlak. Dělám to špatně? Rozměr mám 165/70 R14
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

To platí obecně.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Ano, u naprosté většiny vozů se udává doporučený/předepsaný tlak v pneu dvojí - při normálním zatížení a provozu a při plném, jež se vztahuje i na rychlou jízdu po rychlostních komunikacích. Ne každý (resp. málokdo) se tím řídí, není to fatální záležitost, ale jen tak pro srandu králíkům to není. :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

On o tom velmi pěkně hovoří i návod k obsluze vozu,ovšem většině uživatelů stačí,když naleznou otvor,kudy se do auta leze a druhý,kam nalít palivo. :mrgreen:
Ještě dodám,že já volím zlatou střední cestu pokud jedu delší trasu po dálnici,protože jezdíme s manželkou sami 2 a pokud bych to nafoukal na max. tak je z auta jankovitá koza. :lol:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Návštěvník

lengy60 píše:On o tom velmi pěkně hovoří i návod k obsluze vozu,ovšem většině uživatelů stačí,když naleznou otvor,kudy se do auta leze a druhý,kam nalít palivo. :mrgreen:
Předevčírem jsem na silnici potkal známou ve služebním voze. Jeli jsme chvíli vedle sebe, tak jsem zaregistroval, že má čerstvě přezuto a že má dokonce nové letní gumy. Dnes, kdy jsme spolu měli možnost osobně pohovořit, jsem si u ní chtěl získat malý nevýznamný bodík pochvalou na adresu těch nových gum: nejenže neměla žádné tušení o tom, že má na služebním voze nové letní gumy, dokonce si ani nevšimla toho, že už má přezuto ze zimních. Tedy na otázku v záhlaví tohoto vlákna bez uzardění odpovím: "Je to úplně jedno!" :evil:
lengy60

Příspěvek od lengy60 »

A je to. :lol: :lol: :lol:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
feroF

Příspěvek od feroF »

lefort píše:Tak ještě jeden kandidát- Toyo Proxes CF2 -
Tak to sme uz dvaja, aj u mna je to jeden z horucich kandidatov. Uvazujem aj nad Avon ZV5 a urcite to bude jeden alebo druhy vyrobca.Vymyslel som to tak, ze kupim jeden par, nahodim na auto a uvidim, ako sa mi to bude pozdavat. A porovnavat budem s cim? Nuz na jednej strane Nexen CP641 a na druhej Kumho Solus 15 ( Komentare k tymto pneu napisem na konci vikendu)
Dunlop - zvysena hlucnost po istom casovom useku pouzivania pneu - takze pre mna to nie je riesenie.
Mozno budem uvazovat nad Continental Premium Cont 2 ....
Hombre

Příspěvek od Hombre »

Návštěvník: a to nemusí být ženská. Před asi 15 roky psal nějaký pisálek, velký odborník na pneumatiky pro motoristický časopis, nevím již, práskl ho jeho bývalý kolega. Byl znám postojem, že jedině značkové , jiné gumy jak Michelín a Goodyear neuznával a jeho články spočívaly ostrýma výpady na východní šmejdové gumy. Tak kolegové jednoho krásného dne , kdy jeho služebák stál před redakcí a on byl na poradě, přezuli na Korejské gumy. Odborník na suchu i v dešti na nich jezdil čtrnáct dnů a ničeho se nevšimnul, až byl dotázán , jak se na nich jezdí.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: za nedlouho opustil redakci hodnotit někde jinde, samozřejmě, větší bere a vyhrává. :mrgreen:
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
Návštěvník

Nějak jsem nepochopil žádosti s odkazy na ohodnocení produktu, které mi obvykle chodí ještě dříve, než dodávka pneumatik. Až dosud jsem reagoval pouze jednou: zrovna nedávno, při objednávce kompletních kol, z nichž mi opadala závažíčka ještě dříve, než jsem je stačil namontovat na auto, nemluvě o tom, že jsem obdržel tři pravá a pouze jedno levé. :evil: U pneu navíc platí, že právě zde nemohu vyřknout hodnotící výrok dříve, jak po ujetí několika tisíc km. Ale hlavně ty hvězdičky, např. na Amazonu... :twisted:
Návštěvník

Pokud to někoho zajímá, tak níže uvádím srovnání mých letních a zimních kol z hlediska spotřeby a jízdního projevu. Pro pořádek podotýkám, že na letních jezdím od konce března, kdy šly teploty již nahoru, ale povětšinou ještě není třeba používat klimatizaci, tedy motor logicky bere míň, než v zimě. Srovnávám spotřebu dle PP na stejných trasách, které mám najeté v řádu stovek jízd.

- Na letních při ustáleném tempu bez dynamických změn šla spotřeba o cca 2 desetiny dolů.
- Naopak v dynamických pasážích roste o min. 0,5 až max. 1,0 l/100 km.
- Na zvýšenou, ale ve srovnání s jinými vozy vlastně ještě stále nízkou hladinu hluku v kabině jsem si už zvykl. Na zimních ve mě to extrémní ticho (vztaženo ke třídě a ceně vozu) naopak vyvolávalo divný pocit.
- Naopak jsem si ani trochu nezvykl na potřebu auto neustále řídit. I tak mám dojem, že se na vozovce s nerovným povrchem motám jak ožralý a nic moc s tím nemohu dělat.
- Průjezdy zatáčkami, hlavně táhlými anebo krátkými v rychlém sledu za sebou, jsou na letních rychlejší. Má to však háček - povrch vozovky musí být skutečně rovný, jinak každá, zejména pak příčná nerovnost auto nechutně rozhodí.
- Možnost rychlejšího průjezdu zatáčkou na kvalitním povrchu ani zdaleka nevykompenzuje celkově nižší jízdní tempo na vozovkách s horším povrchem, neboť rozumný (z hlediska bezpečnosti jízdy) rychl. limit leží níže, než na zimních kolech.
Hombre

Příspěvek od Hombre »

Co se týče tlaku v pneumatikách , na žádném autě jsem neměl předepsaný tlak. Připumpovával jsem, upouštěl , až jsem měl optimální tlak vzhledem opotřebení a pohodlí. Tento tlak nikdy nebyl totožný s příručkou a nynější předepsaný na poloviční zatížení je 2,1 , já hustím 2,3 letní a 2,4 zimní ( 2,4/2,8 v plnném ložení). :? Je stejně sjetý vzorek, gumy sedí na cestě jak mají a i méně hučí, jelikož se méně opírají o krajní vzorek běhounu. :P
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
Odpovědět