přísady do nafty

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Jezevcik

Příspěvek od Jezevcik »

marian.hutira píše:
Jezevcik píše:Pánové,končím s VIFem.Včera,při tankování v Praze,kde ten mráz není až tak hrozný,jsem vyndal VIF z kufru a zevnitř se na mě po otevření plechovky škodolibě smála ta zelená hmota v konzistenci Amarounů.Jen se tak klepala a nechtěla za žádných okolností ven.Med je proti VIFu 0W-30.Takže jsem vzal plnou Vervy za 38 a byl klid.Rozhodně ale ne na duši.
Pritom stačilo si prečítať návod. Skladovacie podmienky, teplota skladovania. V zime, keď viem že budem tankovať, nemám tú plechovku v aute. Je to nepohodlné, ale výsledok sa potom dostaví.
Vím o tom,ale vozím ho léta v kufru a opravdu se mi to nikdy nestalo,proto ten údiv.
jurar66

Příspěvek od jurar66 »

Tak jsem vzal Verva Diesel a zamrzl jsem bral jsem V-Power
diesel a bez problému Vervu už nikdy :D Brno je tady kolem - 14 a takovej bordel co mě to dělá :lol:

Toyota corolla Verso 66 kw
----------------------------------
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

..davaj si pozor na naftu ked maš motor D4D predpokladam že vieš ako sa veci maju a že sa tam zaliepaju vstreky...ja beriem naftu na slovnaftke lebo tankovať inzu Shell nieje optimalne benzinka je 40km odomna a to sa neoplati,potom jemožnosť Jurki priamo u nas ( len pre diskusiu prosim niekoho kto na jurki tankuje nech sa vyjadri) aditivum nedavam ani ja ani otec a on najazdi podstatne viac ako ja
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
passatb3

Příspěvek od passatb3 »

Pravidelně a dlouhodobě tankuji naftu (200 lit/týden) na Slovnaftu (Česká u Brna) a musím "bratry" pochválit. Teď i v těch mrazech bez sebemenšího problému. Žádná aditiva dodatečně neaplikuji. Aktuálně mají na stojanech uvedenu filtrovatelnost -30C. Cena 35.90/L
Naposledy upravil(a) passatb3 dne sob úno 11, 2012 12:45, celkem upraveno 1 x.
jurar66

Příspěvek od jurar66 »

ahoj nikdy bych nevěřil že Slovnaft má dobruo naftu .nikdy jsem tam netankoval u Českej u Brna .chci se ještě zeptat jak je to s triskama na motoru D4D kolega tady psal něco o zasírání vstřiku děkujo moc za imfo a jak tomu předcházet :)

Toyota Corolla Verso 66kw D4D
--------------------------------------
bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

..možeš občas pouzit do nafty cistic diesel STP cisti vstreky a palovovy system..ono viac sa dozvieš na fore ked sa zaregistruješ...tankuj iba kvalitnu naftu to predpokladam ze robiš inak nejako sa nemuis zase strachovať

Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

jurar66 píše:.....něco o zasírání vstřiku.....
Ano, hlavně tankovat naftu u pump, kde je velká výtoč, protože tam je nejmenší "šance", že bude nafta špatná. A pokud možno u známých pump. A čisté vstřiky - a celou palivovou soustavu by měly pomoci udržet i přípravky přímo k tomu určené, např. http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=954
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1975
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=790
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1503
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1647
http://www.millersoils.cz/253--diesel-power-ecomax.html
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
jurar66

Příspěvek od jurar66 »

dík moc za imfo používám celoročně VIF neměl jsem nikdy problém s naftou až teď. Zůstanu u Shellu s naftou sem tam nikdy problém neměl. nemáte někdo info o naftě OMV žeprej dováží naftu přímo z Rakouska dík :lol:

Toyota Corolla Verso 66kw D4D

Příspěvek od Pitris »

Něco o ní je tady: http://www.omv.cz/portal/01/cz/private v sekci "Pohonné hmoty".....
....ale jestli to vozí přímo z Rakouska, to nevím.

JirkaHoral

TEC-2000 Diesel Injector Cleaner v mrazech i v -40C OK

Příspěvek od JirkaHoral »

Tak moje zkušenost: poslední 2 roky dávám TEC-2000 Diesel Injector Cleaner půl plechovky (cca 375ml) do celé nádrže (cca 65l) při tankování, jak začnou mrazy pod -10C ! Zbytek vždy naleju do 5l kanystru a mám tak zakonzervovanou rezervu - působí to i na ty biosračky. Jinak si tam přidávám celoročně tak panáka. Ještě se mi nestalo, abych nenastartoval i při -40C a nebo musel řešit vstřiky či filtr pevných částic. Mám to od mechanika, který na to nedá dopustit :wink:
A ještě něco, dělám hodně v lese ( Modrava - Kvilda ) a do pily a křoviňáku přidám zas červenou plechovku - je to do benzínu ( cca do 2x 30l kanystr ). Tím, že ta firma (TEC-2000) to dělá jen jako jeden výrobek buď na benzín nebo naftu - nedá se to zaměnit :wink:
Závěr: nechci a hlavně nemusím nic jiného zkoušet!!! :lol:
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Jezevcik píše:VIF.....Včera,při tankování v Praze,kde ten mráz není až tak hrozný,jsem vyndal VIF z kufru a zevnitř se na mě po otevření plechovky škodolibě smála ta zelená hmota.....
Jezevcik píše:Používám ho léta,po celou dobu to mám v autě a ještě se mi to nestalo.Konkrétně tento VIF je asi měsíc starý.
Já se vrátím ještě k tomu ztuhlému VIFu. On totiž asi není VIF jako VIF :shock: :(
Ve Světě motorů teď bylo, že se na českém trhu objevila aditiva, která od pohledu VIF výrazně připomínají. Jsou ve stejné plechovce a mírně jiný název doplňují nálepkou ORIGINAL. Rozhodně však nejde o stejný výrobek. Možná v tom byl problém, i když ty aditiva nejsou ředidlo. Hlavní složkou všech podobných přípravků jsou totiž modifikátory krystalické struktury parafínů, které účinkují až v naftě, ale samotné koncentrované ve velkém mrazu tuhnou. A je potřeba je do nafty přidat ještě před tím, než začne nafta "parafínovat". Je to třeba jako čistý Fridex, který v neředěné formě taky ztuhne již asi při -20-ti °C, ale pokud je naředěn dejme tomu 1 : 1 s destilkou, tuhne až při asi -40-ti °C.

bjukemen

Příspěvek od bjukemen »

..ako vidim stale sa tu bojuje s VIFkom,nedalo mi a tiež som kukol na plechovku a tom tuhnuti sa tam píše tak tu nešpekulujte že tuhnuť nesmie alebo vtedy mi netuhlo lebo vtedy nieje teraz

marian.hutira

Příspěvek od marian.hutira »

Ja sa musím ospravedlniť. Díval som sa do návodu zimného VIFu a hľadal informáciu o skladovacích podmienkach. Ako som tu predtým sebavedome písal, bol som si istý, že sa tam uvádza aj možnosť tuhnutia pri nízkych teplotách.

Smola! Nepíše sa to tam. Zrejme si to pamätám ešte z predošlého typu balenia. Tak je naozaj možné, že o tom niektorí nevedia aj keď návod čítali. Ale tiež je možné, že to nemám ten "správny" VIF.
Tirika

Příspěvek od Tirika »

Na mém balení je napsáno: Uchovávejte při teplotě na 5 st.
Odpovědět