Olej rozdíly
Moderátor: Colommbo
Olej rozdíly
Jojo prý Shell dobře čistí tak budu pokračovat v čištění. Předchozí majitelka jezdila málo resp. krátké trasy tak byl motor zašlemovaný po Selenii 10W-40 po 75.000 km. Už jsem najel 10.000 na 5W-30 ale byla C3 a to prý není optimální pro benziňák bez dpf. Takze bude změna.
Re: Olej rozdíly
Dlouho jsem ty oleje 0W40 porovnával na podkladě německých a ruských analýz a jako špička mně vyšel Amsoil Signature 0W40. Dle mého je to to nejlepší, co lze motoru dopřát. Podle oxidace tam budou jako základ estery a je tam hodně molybdenu, zinku, fosforu i bóru. TBN luxusní 12,88. Viskozita v mm2/s 82,9/14,52-tomu moc nerozumím-není to spíš 5W40? 
Subaru Forester 2,0
Mitsibishi Lancer 1,6
Mitsibishi Lancer 1,6
Je trošku viskóznější, ale jde i o průběh viskozitní křivky. Jinak ale co se dívám na hodnotu viskozity CCS při -35°C, tak Amsoil má 6000, ale třeba Ravenol SSL má lepších 4560 mPa.s. A asi před půl rokem tady 

Za mě ale - pokud použiji Amsoil, Ravenol, Mobil1, Shell nebo Motul, tak při správném intervalu výměn (při krátkých jizdách do 10-ti tkm a při delších do 15-ti tkm max.) to je motoru celkem jedno a bude spokojen
No a pak je tam v 0w40 i Millers, Motorex, Yacco, Selenia, Valvoline, Total, Petronas....
A já doplním, že Ravenol SSL 0w40 by měl obsahovat i wolfram k vyhlazení povrchové struktury vnitřku motorukornel píše:Ravenol SSL 0w40 ..dosť dobré množstvo Molybden + Bor (silne antiwear), ma take to akurat idealne mnozstvo ZDDP (tu je podľa analýz a testovania príliš veľa zinku viac na škodu než úžitok).. slušné množstvo Vapnika ale nie priliš + maly pridavok horcika (nepodporuje LSPI ale zároven stale dobre cistiace detergentne schopnosti a antioxidačné), stredné množstvo popolovín-málo síry (dosť čistý olej), v základe je PAO + Polyolester.
Valvoline.. pomerne vysoké množstvo esterov, ale aditivačný balík nič extra.. žiaden "Mo" ani "B" ani Wolfram.
Motul-Shell.. na cca podobnej úrovni.. kvalitné oleje (obidva základ HC + PAO), celkom fajn množstvo "Mo" aj "B", priemerné množstvo ZDDP..
Mobil 1.. základ PAO+GTL+ cca10-15% ester, solídne množstvo "Mo"+"B", mnoho vápnika (čistiace a antioxidačné schopnosti viac než dobré).
Za mňa Ravenol alebo Mobil1 v takomto poradí.
Za mě ale - pokud použiji Amsoil, Ravenol, Mobil1, Shell nebo Motul, tak při správném intervalu výměn (při krátkých jizdách do 10-ti tkm a při delších do 15-ti tkm max.) to je motoru celkem jedno a bude spokojen
No a pak je tam v 0w40 i Millers, Motorex, Yacco, Selenia, Valvoline, Total, Petronas....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Špička? Amsoilu ? Papierovo asi áno...ale pokiaľ olej devastujem len krátkymi jazdami, pokiaľ dochádza k riedeniu palivom atď. je mi aj tá "špička" na ho*no...inak na nemeckých fórach považujú na najlepšiu náhradu "newlife-u" olej rowe 0w40 vo vašej zemi dostupný. A ako už bolo spomenuté sú aj iné o dosť lacnejšie oleje v tejto sae ktoré spravia rovnakú službu
a spomínaný wolfrám je dosť rarita v olejoch. Okrem ravenolu som ho zahliadol myslím že len v liqui moly...
Toyota Corolla XI gen. 1.6 valvematic - Shell HU Prof. AF 5w30/ Ravenol MTF-3
PočkejMirec 29 píše:Špička? Amsoilu ? Papierovo asi áno...ale pokiaľ olej devastujem len krátkymi jazdami, pokiaľ dochádza k riedeniu palivom atď. je mi aj tá "špička" na ho*no....
Ten Ravenol SSL je hodně gut, ale když nemáš štěstí na akci, je dražší. Stejně tak Amsoil nebo Yacco. A to nemluvím (nepíšu
Ale znovu - když olej vyměním včas, svoje si v motoru dobře odvede i třeba ten Valvoline nebo Total. Ovšem pokud je někdo "lojza" (omlouvám se Aloisům
- BigBang
- Kontaktovat uživatele:
Pořád je i ten Ravenol do 200 Kč za litr, takže bych řekl, že není co řešit. Nicméně je asi jedno, který z olejů tam dát, hlavně ho vyměnit včas...
A2 1.4TDI + T5 2.5TDI, 1.9TDI - Rav VMO
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
Mirec 29 píše:Špička? Amsoilu ? Papierovo asi áno...ale pokiaľ olej devastujem len krátkymi jazdami, pokiaľ dochádza k riedeniu palivom atď. je mi aj tá "špička" na ho*no....
No počkaj...ja som narážal na niečo iné... poznám nie jedného (žiaľ aj s rodinyPitris píše: PočkejKdyž je motor "v háji" a dochází abnormálně k průniku paliva do oleje, je potřeba ho opravit. A ne lepším olejem. Ale pokud olej devastujem len krátkymi jazdami, tak to ten (někdy ne dražší, ale) lepší olej (ve smyslu kvalitnější základ a výkonnější aditivace) vydrží trošku déle a ochrana motoru bude na vyšší úrovni. Nelze všechny oleje (třeba 0w40) házet do jednoho pytle....
A ak niekto jazdy LEN krátke jazdy do 10km. denne príde mi blbosť dávať kopu peňazí za top olej keď lepšie spraví keď vymení častejšie a lacnejší stále ale gut olej (Shell napr )
Ja nehádžen oleje do jedného pytla
Reagoval som na základe negatívnej skúsenosti v rodine...len to slovo "špička" mi to všetko pripomenula a naštartovala
francjin píše: Viskozita v mm2/s 82,9/14,52-tomu moc nerozumím-není to spíš 5W40?

(sae crankcase)
LPG
X-CESS
VST 
MOBIL SUPER 3000 X1
Eurol Engine Oil Treat
LQ-Molygen
TOTAL INEO 0W30
X-CESS
VST MOBIL SUPER 3000 X1
BiBa, kdeBigBang píše:Pořád je i ten Ravenol do 200 Kč za litr....
Však ano. Vždyť jsem psal žeMirec 29 píše:No počkaj...ja som narážal na niečo iné... poznám nie jedného (žiaľ aj s rodiny) kto má vysokú spotrebu oleja a rieši len olej a hľadá "lepší" olej aby nemal takú spotrebu...pritom je chyba niekde inde než v oleji...tak ako píšeš je treba riešiť príčinu zvýšenej spotreby....
A zase ano, žePitris píše:Když je motor "v háji"....je potřeba ho opravit. A ne lepším olejem....
Je to lepši než tam dlouho nechat superolej. Ale ještě lepší je použít ten lepší olej, a včas ho vyměnitMirec 29 píše:ak niekto jazdy LEN krátke jazdy do 10km. denne príde mi blbosť dávať kopu peňazí za top olej keď lepšie spraví keď vymení častejšie a lacnejší stále ale gut olej
Čím vyššia viskozita tým kvalitnejší olejfrancjin píše:Dlouho jsem ty oleje 0W40 porovnával na podkladě německých a ruských analýz a jako špička mně vyšel Amsoil Signature 0W40. Dle mého je to to nejlepší, co lze motoru dopřát. Podle oxidace tam budou jako základ estery a je tam hodně molybdenu, zinku, fosforu i bóru. TBN luxusní 12,88. Viskozita v mm2/s 82,9/14,52-tomu moc nerozumím-není to spíš 5W40?
Mirec áno máš pravdu. Ak jezdíš krátké jazdy netreba vyhľadávať špičkový olej,lež zvoliť včasnú výmenu a bohato stačí aj Kauflandácky oil
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
Súdiť kvalitu oleja len na základe viskozity ? Hmmm to by šlojerome píše: Čím vyššia viskozita tým kvalitnejší olej![]()
![]()
Mirec áno máš pravdu. Ak jezdíš krátké jazdy netreba vyhľadávať špičkový olej,lež zvoliť včasnú výmenu a bohato stačí aj Kauflandácky oilAk ale jazdí niekto dlhšie jazdy prečo nedopriať motoru niečo lepšie ?
Počuj nemachruj tu
Byť admin už aj ti strčím BAN-án do zadku
hlavne keď si tu dva týždne aj s cestou
Tu sa väčšinou spomínajú klasické značky olejov v cene 5 eur za liter. Pozri si technické listy olejov ako Asamoil,RedLine, Penrite a pod. a zistíš kde je sever a nie Shell,Mobil a pod patoky 
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Re: Mobil 1 New Life 0W-40
Jerome:Za boha nemôžem nájsť T.L.od toho Asamoilu ,to je asi tá špičková spoločnosť z Tanzánie čo naváža tebou doporučované oleje pre Kaufland ?
Obaja asi máme radi "patoky" bo obaja máme jednu z nich v motorejerome píše:Počuj nemachruj tuByť admin už aj ti strčím BAN-án do zadku
hlavne keď si tu dva týždne aj s cestou
Tu sa väčšinou spomínajú klasické značky olejov v cene 5 eur za liter. Pozri si technické listy olejov ako Asamoil,RedLine, Penrite a pod. a zistíš kde je sever a nie Shell,Mobil a pod patoky