Nijako. Tak isto neovplyvnis lamanie sa poloosi Civica 7gen. 1.6-ky
Zas tych Octavii pride do servisu 100 a Honda 1
Lenze ta zanedbana zakl.udrzba ma dalsiu spustu nasledkov tj vady na motore,prevodovkach a chl.okruhu ezop dnes som videl 2 Accordov 8gen. jak sedan tak i kombik a su
Jo ty chcipaci klapky tam byvaji problem,to uznavam,ac ji nemam jeste vubec.Je soucasti EGR a co tropi EGR za paseku v sani u dieslu to snad vsichni vime.Postupne se zanasi samotny egr i klapka az jednoho krasneho dne zustane zatuhla v osce-zavrena a motor nejde natocit,bo tam nepusti luft..Nejlepe vyrusit z cinnosti.
Co tam mas dal?
Ano, je vidět, že o tomhle problemu víš. A jistě víš i o řadě dalších. A o tom vlastně celé toto povídání je: problémy koncernových vozů se jakoby nepočítají, poněvadž jdou rádoby snadno opravit. Akorát že technický antitalent uvizly na cestě v zahraničí je v prde.i a nedoplati se.
A já stále marně čekám na alespoň nějaký validní argument že strany příznivců koncernových vozů.
Nie nie je to dosledok Made in UK. Ta vyvazovacia guma je zle prilepena vnika tam voda,poloos odhrdzavie a zlomi sa. Podobne problemy mali aj starsie Civici vyrobene v Japonsku.Nie som priaznivec koncernu ale velkym problemom japoncov je korozia. Snad vsetky starsie japan auta hrdzaveli a aj niektore novsie modely po 2000 roku. Je to dost zavazny problem. Myslim ze vaznejsi jak vymienat donemoty nejaku suciastku v koncernovom aute ktora je od vyroby bolava. Oprava hrdzavej casti auta je tiez draha zalezitost navyse ta kasna uz nebude to co bola. Tymto sme asi dodebatovali
p.s. jediny argument je ze na hrdzavom aute sa este dopravis kam potrebujes coz na aute kde sa nieco znenazdajky pokazi nikoliv
No je fakt že se na Civicu r.v.1998 po asi 12-ti letech začaly na zadních lemech blatníků objevovat puchýřky a pak někdy kolem r. 2013 jsem měnil brzdové a palivové trubky pod autem - jinak nic....
Nynější Accord z r. 2005 bez koroze - kromě lehkého náznaku na spodním pertlu pravých předních dveří.... budu se na to muset ještě před zimou "mrknout"....
Aj co sa tyka korozie tiez je to o trochu vacsej starostlivosti. Ked viem ze jazdim po soli tak sem tam cez zimu vyuzit nejaky ten den nad nulou a vytriekat spodok zmyt to prec. Europske auta mali uz davno aj nad zadnymi kolesami ten plastovy kryt po ktorom sa vsetok sajrajt smykol zas dolu. Japonci to nemali a v tych blatnikovych zahyboch sa ten sajrajt (prach,sol atd.) drzal. Drzalo to vlhko a uz to islo. Podbehy hnili zvnutra ked si to aj opravil na rok to bolo zase vonku. Tam trebalo striekat dutiny. Jasne koroduju aj ine auta ale starsi japoncoi doslova hniju
Ty brďo, fakt A co to vlastně je
Jasně že jsem to dělal - Tectyl-em, ale v lemech byla mezera mezi dvěma plechy a tam ses nedostal - to se objevilo až to prolezlo durch a uviděl si to zvenku Ale zas pak už to tam stříknout šlo
Návštěvník píše:V Evropě dnes nejsou skutečně dobrá auta sorty Honda Accord ne proto, že by je snad "Brusel zakázal", ale jednoduše proto, že se málo prodávala.
Bohužel - Evropa preferuje naftu a oturbené malolitrážní "motory" a poctivá benzinová atmosféra s obsahem nad dva litry moc šancí nemá Ještě že Mazda má svůj Skyactiv....
Pisal som to vseobecne nie origos pre teba Dutiny mozes striekat aj po veceroch v posteli
Ano posrali to uplne tymi 2 spojenymi plechmi a na to prilepili gumu aby to drzalo Ten tvoj Accord je uz v pohode ale aj tak davaj si na rakovinu bacha. Ak to budes osetrovat budu sa este na Accorde vnucata vozit
Pitris píše:...v lemech byla mezera mezi dvěma plechy a tam ses nedostal - to se objevilo až to prolezlo durch a uviděl si to zvenku...
U Omegy vzadu taky tak, sice plast zvnitřku částečně kryjící, ale v lemu se potkávají přes sebe vnitřní podběh s blatníkem a ač je to zvnitřku ještě zatmelené, není to prostě ono. Jakmile se tam nějaký kousek odchlípne a dostane se vlhkost - taky cca dvanáct roků čisto, ale pak to začíná... Zvláštní je, že jen na jedné (levé) straně, spíš bych tipoval pravou...
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90 "Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Japonci su znami hrdzavenin. Vid moj Yaris. To je asi vec, ktora ma najviac mrzi na japoncoch. Dal som osetrit podvozok, tak uvidim ako to vydrzi. Pri kolese v zadu je presne taky spoj, kde sa spajaju dva plechy. Zacina to hrdzaviet. Klampiar vravel, ze to tazko osetrit, lebo je to zvarene a este tam natrepali nejake lepidlo. Pod farbou ziadny zinok a ani kataforeza.
Zato Fabiu musim pochvalit. Obuchane podbehy. Farba drzi. Podvozok to par krat schytala ziadna hrdza.
Jedine miest je hrdza pod farbou na piatich dverach z vnutra ako je zamok dveri. Vraj za to moze kaz v plechu z vyroby.
jerome píše:
Dutiny mozes striekat aj po veceroch v posteli
kornel píše:..ty si vol
To není vol, to je náš jerome Proč myslíš že když jsem v jiném vlákně dával odkaz na článek o dírách (teda na silnicích), tak jsem tam napsal: jerome mlč !