Jaké auto?
Moderátor: Colommbo
Re: Jaké auto?
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Recenzent je automotive konstruktér, teď spíš už manažer, který cca dvě/tři desítky let působí v automotive průmyslu. Nemá rád žádnou značku, vše hodnotí stejně kriticky. Dobře se to čte, v objektivních hodnoceních má obvykle nejspíš pravdu, v subjektivních dojmech každý od auta očekáváme něco jiného. Nemá problém pochválit co se povedlo, nemá problém strhat něco, co se nepovedlo, někdy poodhalí zákulisí a naznačí co k tak idiotským řešením občas vede a co si o tom konstruktéři sami myslí.
A chcete-li se patřičně vyděsit, vřele doporučuji z jeho pera 5-ti dílnou sérii o brzdách v autobuse pod názvem "Splašený autobus z Kladna":
https://dfens-cz.com/splaseny-autobus-z ... kcelerace/
A chcete-li se patřičně vyděsit, vřele doporučuji z jeho pera 5-ti dílnou sérii o brzdách v autobuse pod názvem "Splašený autobus z Kladna":
https://dfens-cz.com/splaseny-autobus-z ... kcelerace/
- BigBang
- Kontaktovat uživatele:
O4 - Jak již zde padlo. Lacinej interiér, látka na palubce, dementně umístěný výdechy a k tomu bych jeste pridal dementní dotykove ovládání na volantu, imbecilní infotainment, ovládání klimatizace schované v dotykovém menu. To je tak kdyz hlavní rozhodovací slovo mají "geekové" a ekonomové. A taky se mi jednou při cestě na služebku stalo, že se mi slunce odráželo od chromové lišty na dveřích přímo do obličeje. Blbost říkáte si? Ne, špatná orientace chromové plochy jen aby to hezky vypadalo, ale už se nikdo nezamyslel nad funkčností (např. Sklon čelních skel u Tatry 111 u vojenských a civilních)... Tam je tolik "špatných" řešení, až to hezké není. Proč taky všude jezdí mraky O3, ale ne už tolik O4...
A2 1.4TDI + T5 2.5TDI, 1.9TDI - Rav VMO
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
TnT899 - Rep MotoR 15W50
- Colommbo
Už několik let tvrdím, že nové auto má jedinou výhodu - je nové. Což však v konečném důsledku může být záležitost marginální... 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
- BigBang
- Kontaktovat uživatele:
To bych si netroufl tvrdit, že s tím nejde jet rychle. A ospravedlnění tohoto řešení je prosté - výrobně nenákladná, extrémně spolehlivá záležitost, která jako bonus zabírá málo užitého prostoru, který lze využít i jako objem kufru. Viz propíraná ofce a nebo třeba Civic 9g tourer
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
TnT899 - Rep MotoR 15W50
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
TnT899 - Rep MotoR 15W50
Za tu vlečku vzadu dostala už těžkou čočku Octavie 3, ten ústup od dvojky byl víc než zjevný. Vyrobně jednodušší to je,spolehlivější jak si lidi myslí to není, protože každý tlumič a silentblok dostává záhul, zachytává rázy nejen z kola z téže strany ale i od kola naproti, je tam spousta parazitního chvění,navíc ten masivní nosník napříč co spojuje oba závěsy kol přidává nepříjemnou neodpruženou hmotnost,o celkové akustice ani nemluvě.
Recenzí,kde by O4 nedostala kritiku za zadní nápravu jsem ještě teda nečetl. Nákup Octavie 4 samozřejmě i pŕesto všechno doporučuje 9 z 10 motoristických expertů, nějak bych to dál asi neřešil.
Recenzí,kde by O4 nedostala kritiku za zadní nápravu jsem ještě teda nečetl. Nákup Octavie 4 samozřejmě i pŕesto všechno doporučuje 9 z 10 motoristických expertů, nějak bych to dál asi neřešil.
Octavia II FL 09 1.8 TSI 118kW spotřeba oleje 0,5l/10tis.km
Motor:Mobil1 ESP 0W-30 API SP
Převodovka:Ravenol MTF-3
Mne na nových autách tie extra velké displeje pripadaju,ako keby si na ne konštruktéri spomenuli až po výrobe a následne ich tam narýchlo inštalovali. Vizerá to ozaj blbo,nelogicky a hlupo.Predtým sa takéto displeje implementovali do palubnej dosky aby tvorili spoločný dizajn. Dnes je to ako na poslednu chvilu nainštalovaný displej alebo displeje-vid nové BMW a iné značky. Samozrejme z hladiska výrobi je to podstatne lacnejšie
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
- Colommbo
Ano, jako by měl člověk na palubní desce položený otevřený 15" notebook...
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
- BigBang
- Kontaktovat uživatele:
Takovej je dneska děsivej trend. Já mám pokaždé sto chutí ten tablet vzít a utrhnout.
Sic přenáší síly z jedné strany na druhou, ale jak často se mění zadní tlumiče na O1, Fabii, Rapidu? Jednou za 80-100 tisíc km? Po takových kilometrech budou na výměnu i tlumiče na O2. Nehledě na 12 silentbloků + stabilizátor oproti 2 silentblokům na vlečce. A ty dva siláče to většinou vzdají po čtvrt milionu. Neodpružené hmoty ano, ale všechno závisí na hmotnostech a trajektoriích. A vzhledem k tomu, že vlečka vykonává pohyb po kružnici a ten "masivní" nosník, který mimochodem masivně hlavně vypadá, je umístěn téměř v ose otáčení té nápravy, takže jeho moment setrvačnosti je dost malý a téměř zanedbatelný oproti tomu, co dělá kolo s nábojem a brzdou. Ten nosník je totiž lisovaná trubka s tloušťkou stěny cca 2 mm.
Není to žádná hi-tech paráda, ale svou práci odvede, mnoho místa nezabere a ekonomové jsou štěstím bez sebe.
O3 ale měla víceprvek u výkonnějších verzí, stejně jako sedma Golf, Leon.maran5 píše: ↑sob bře 28, 2026 21:01 Za tu vlečku vzadu dostala už těžkou čočku Octavie 3, ten ústup od dvojky byl víc než zjevný. Vyrobně jednodušší to je,spolehlivější jak si lidi myslí to není, protože každý tlumič a silentblok dostává záhul, zachytává rázy nejen z kola z téže strany ale i od kola naproti, je tam spousta parazitního chvění,navíc ten masivní nosník napříč co spojuje oba závěsy kol přidává nepříjemnou neodpruženou hmotnost,o celkové akustice ani nemluvě.
Recenzí,kde by O4 nedostala kritiku za zadní nápravu jsem ještě teda nečetl. Nákup Octavie 4 samozřejmě i pŕesto všechno doporučuje 9 z 10 motoristických expertů, nějak bych to dál asi neřešil.![]()
Sic přenáší síly z jedné strany na druhou, ale jak často se mění zadní tlumiče na O1, Fabii, Rapidu? Jednou za 80-100 tisíc km? Po takových kilometrech budou na výměnu i tlumiče na O2. Nehledě na 12 silentbloků + stabilizátor oproti 2 silentblokům na vlečce. A ty dva siláče to většinou vzdají po čtvrt milionu. Neodpružené hmoty ano, ale všechno závisí na hmotnostech a trajektoriích. A vzhledem k tomu, že vlečka vykonává pohyb po kružnici a ten "masivní" nosník, který mimochodem masivně hlavně vypadá, je umístěn téměř v ose otáčení té nápravy, takže jeho moment setrvačnosti je dost malý a téměř zanedbatelný oproti tomu, co dělá kolo s nábojem a brzdou. Ten nosník je totiž lisovaná trubka s tloušťkou stěny cca 2 mm.
Není to žádná hi-tech paráda, ale svou práci odvede, mnoho místa nezabere a ekonomové jsou štěstím bez sebe.
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
TnT899 - Rep MotoR 15W50
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
TnT899 - Rep MotoR 15W50
Na O1,Fabii tlumiče a silenty nikdo nikdy nemění, pač to mlátí a odskakuje už od novoty a na další zhoršení, které se děje pomalu a nenápadně s nájezdem, si člověk stíhá zvykat, takže OK iluze zůstává nedotčená. v tom je ta vlečka právě nebezpečná, díly můžou být na kaši, ale na oko to furt drží pohromadě.....
Octavia II FL 09 1.8 TSI 118kW spotřeba oleje 0,5l/10tis.km
marane...Tvého talentu jako konstruktéra náprav je zde plýtváním. Jistě by Tvé znalosti, jak si kvalitně vozit zadncici uvítali ve všech automobilkách
levně, kvalitně by maran5
Můžeš prosím pro objektivnost uvést zadní nápravu, model vozu, kde je to vyrobeno kvalitně, levně a na cesty do penny či kaufu to vydrží prakticky bez zásahu vozit nákupy čtvrtmega kilometrů?
85% uživatelů vozidel vidí, že auto má 4 kola. Zadní vlečka je hojně zastoupena napříč značkami. Rendl do ní pro jistou dal torzku, ať tam má co prasknout.
I dnes můžeš mít na O4 vzadu víceprvek, ale to by jsi musel dát ze svého a ne kritizovat služebák, který předpokládám, ti jezdí zadarmo

Co se ovládání dotykového panelu týká, zatím si na O4 zvykám. Na první doboru to úplně není. V nissanu quasqai jsem se zorientoval rychleji....ale, že by to byla katastrofa se říct nedá. Přesedám z O3....
Můžeš prosím pro objektivnost uvést zadní nápravu, model vozu, kde je to vyrobeno kvalitně, levně a na cesty do penny či kaufu to vydrží prakticky bez zásahu vozit nákupy čtvrtmega kilometrů?
85% uživatelů vozidel vidí, že auto má 4 kola. Zadní vlečka je hojně zastoupena napříč značkami. Rendl do ní pro jistou dal torzku, ať tam má co prasknout.
I dnes můžeš mít na O4 vzadu víceprvek, ale to by jsi musel dát ze svého a ne kritizovat služebák, který předpokládám, ti jezdí zadarmo
Co se ovládání dotykového panelu týká, zatím si na O4 zvykám. Na první doboru to úplně není. V nissanu quasqai jsem se zorientoval rychleji....ale, že by to byla katastrofa se říct nedá. Přesedám z O3....
Samozřejmě je to každého věc jaké auto se mu pozdává a co požaduje. Měl jsem na O1 zrepasované obě nápravy s tlumiči sachs a teď mám O3 s vlečkou a zde je znatelný upgrade. Při výběru auta jsem měl vícero značek v hledáčku a například jsem hodně váhal mezi O3 1.8TSI (víceprvek, duální vstřikování) a 1.4TSI (vlečka a přímej vstřik). Z mého pohledu užití je vlečka bonus s tím autem nijak nezávodím, ačkoliv brzdou rozhodně nejsem. Komfort je dostatečný - reálně mě více do sedaček kope hudba z reproduktorů než nerovnosti v zatáčce. Beru to auto jako přemisťovač z bodu A do B a líbí se mi, že je relativně jednoduché. Mám najeto X tisíc km v Superbu 3 s DCC povozkem a ano je to super, ale také za úplně jinou cenu servisu.
Škoda Octavia III, 16', 1.4TSI CZDA
Ravenol SSO; N98 + VIF
VW Transporter T4, 91', 2.4D AAB
Shell HX-7 + Ekolube +; D + VIF
Škoda Felicia, 98', 1.9D AEF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Odpoviem za marana , ale len z osobnej skusenosti.
Toyota Carina e 405 tkm - viacprvok - menene tlmice ale az niekde nad 300tkm - odklony ok, mierne mimo zadna zbiehavost, ale stale " v zelenom".vyzera to takto: https://www.toyodiy.com/parts/p_E_19920 ... _4804.html
Nic zlozite...dve priecne ramena , jedno porzdlzne, tlmic s pruzinou priamo na nom ako McPerson a klasicky stabilizator s "kostičkami". Hotove.
Honda Civic 8 g sedan - je ina nez na carine, odborne sa to volá " nezávislé viacprvkové zavesenie zadných kolies (multi-link) typu "double wishbone"
Po cca 324tkm boli na geometrii odklony v cervenom. Vraj neztreba riesit, ale riesil som . Vymena hornych priecnych ramien . Za seriu. Znalci hondaci casto pouzivaju nastavitelne. Ja som ostal u originalneho riesenia. Financne ani technicky nijak narocny ukon - 1 rameno TRW 30eur ( originaly za 70eur)!a praca sebe sam za nula nic.
Aha ...este som menil ulozenie stabilizatora. Na oboch. Toyota mala vtedy takmer presne 390tkm a civic nejakych 320? uz neviem. V oboch pripadoch urobis sam a naklady 5 az 10 eur / naprava. Preto až 10, lebo u toyoty som musel vymenit drziaky tych gumovych ulozeni.
Pozor! 8g ufo uz ma torznu priecku. A krasne to hnije
Ale aj to sa vyriesilo " za drobne".
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Dneska jsem procházel kolem fungl nového Transita, co mě zaskočilo, že neměl vůbec žádné plastové podběhy. To bych fakt nečekal, doufám, že se Fordu úspora pár stovek vyplatí.
Škoda Octavia III, 16', 1.4TSI CZDA
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Fordu ano, jeho zákazníkům ne. Ale to Fordu asi nevadí 
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF