Jaké auto?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
pepoh

Re: Jaké auto?

Příspěvek od pepoh »

jarson1 píše:Matej:
skus jej zohnat to same ale sedan. Bude mať pohodlíčko jak báseň.
Ale pozor na hybrid verziu. teda ak chces - ona chce - jazdit aj mimo mesto. Tam to moc nestiha. Naopak 1.8 103 kw je parada.
myslim taketo:
https://www.sauto.cz/osobni/detail/hond ... oFrom=list

...aj ked, ano , konkretne tento kus je este dost drahý...ale zase ten najazd...
civic hybrid je riziko kvoli cvt a problemom okolo toho. (vid zahranicne fora)
ako paralel hybrid, nedokaze ist iba na elektrinu.
Naposledy upravil(a) pepoh dne pát úno 08, 2019 14:51, celkem upraveno 1 x.
lefort

Příspěvek od lefort »

Rozumím Pedro, jenže Tůj styl je opravdu defenzivní. Pokud ale musíš denně snášet prasárny majitelů zejména koncernových pleček, je občas rozumným řešením na to prostě na chvilku šlápnout a ujet.
A jelikož se jedná o auto pro ženskou, předpokládám že v něm bude vozit děti a např. ještě kočárek, nákup, atd. A na to je těch 70-80k zoufale málo...
Toyota GR Yaris Litchfield @ 230kW - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
Aprilia SR GT 125 Sport - Ravenol VST 5W40
Lexus NX 450h+ - v záběhu
Pedro

Příspěvek od Pedro »

Ale takto jezdi rano pred 7h a vecer po 16, to neni o me,nybrz o min tretine jedoucich. Ne kazdy zbesile akceleruje aby zas brzdil. Co se tyka me,s nikym nebojuju. Nevim proc se stresovat. Par desitek let jizdy po Phe,z toho ctvrt stoleti v busu MHD,odnauci. A neco jineho nauci.
Pedro

Příspěvek od Pedro »

Uz vidim,jak jakakoliv zena,bude z mozne krizovky,akcelerovat. Navic s podtocenym motorem.
lefort

Příspěvek od lefort »

Tak třeba Tvá Alma má sice 90? koní, ale taky zhruba o 250kg míň, než dnešní auta stejné třídy. A jezdíš převážně sám.
OK, možná do města bych to "slabé" auto ještě překousl, ale dostatek výkonu beru jako jeden z parametrů bezpečnosti.
Toyota GR Yaris Litchfield @ 230kW - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
Aprilia SR GT 125 Sport - Ravenol VST 5W40
Lexus NX 450h+ - v záběhu
Pedro

Příspěvek od Pedro »

Ale jo. Ja vykon nepotrebuju,nekdo jo.
Bych rekl,ze v beznem provozu,pouziju tak 50k. Hmotnost snizena odstranenim hlukove izolace v motoru,podlaze a kufru. A zadnich sedacek.
A na brzde jsme namerili 98k/6800ot :mrgreen:
At to admin klido smazne.

Chuj s tym,tady se resi auto pro pani Matejovou...
Kup ji Focuse kombi nebo Corollu,posledni rocnik,co se delal v kombiku. Nebo Punto evo,grande....
...jdu spat.
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Pedro píše:....jdu spat.
Medvěde, kolik je hodin :?: :P
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Shi

Příspěvek od Shi »

Pedro píše:Uz vidim,jak jakakoliv zena,bude z mozne krizovky,akcelerovat. Navic s podtocenym motorem.
No vidíš a moje auto díky ženě za volantem nyní zažívá řazení s meziplynem, z oleje 0W-30 jsem musel přejít na xw-40, protože dlouhodobým pobytem ve vysokých otáčkách 0w-30 přestal být ideální, ... A když jsem ho dostal zpět, tak jsem musel konstatovat, že si auto předělalo mapy, protože díky něžné nožce na plynu citelně obživlo. A to jsem ho rozhodně nepodtáčel. :lol:
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Té paní bych se já poklonil :!:
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6

Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
pepoh

Příspěvek od pepoh »

lefort píše:Rozumím Pedro, jenže Tůj styl je opravdu defenzivní.

Pokud ale musíš denně snášet prasárny majitelů zejména koncernových pleček, je občas rozumným řešením na to prostě na chvilku šlápnout a ujet.
predpisova jazda = defenziv ? zvlastne mysleni
na zaklade aut z tvojho podpisu, mas "profesionalnu deformaciu" - ked ta riadne nezatlaci do sedacky, tak to proste neni ono. :)
clovek pozadujuci viac koni na seba dava stin pochybnosti, ci aj on sam neni chytlifaldi :wink:

nech si vybere akekolvek auto, ist s nezaujatym clovekom na kontrolu tech stavu, a riadne preskusat ...
pri jazdenkach to plati 100x
po predaji uz je neskoro neco resit
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Jenže takový styl jízdy, jako vyznává Peťa, se defenzivním opravdu označuje. A s dodržováním předpisů to nemá příliš společného. :) A naopak člověk, který má rád pod pravou nohou trochu víc koní, vůbec nemusí jezdit apriori ofenzivně nebo přímo jako šílenec. Jsou prostě chvíle/okamžiky, kdy je v provozu výkon motoru k nezaplacení a když ho nemáš... :?
Naposledy upravil(a) Colommbo dne pát úno 08, 2019 20:59, celkem upraveno 1 x.
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
kornel

Příspěvek od kornel »

pepoh píše:
lefort píše:
Pokud ale musíš denně snášet prasárny majitelů zejména koncernových pleček, je občas rozumným řešením na to prostě na chvilku šlápnout a ujet.
predpisova jazda = defenziv ? zvlastne mysleni
na zaklade aut z tvojho podpisu, mas "profesionalnu deformaciu" - ked ta riadne nezatlaci do sedacky, tak to proste neni ono. :)
..šoféroval som, zviezol som sa na kadečom dvojstopom.. aj ozaj výkonné stroje 500-700ps.. no najbrutálnejší pocit zo zrýchlenia, z toho ostrého okamžite preneseného výkonu na kolesá bez minima strát v prenose som mal jednoznačne z upraveného závodného špeciálu Mitsu Lancer EVO8.. tomu sa nič doteraz nepriblížilo ani na míle. A to, čo ten stroj zvládal v zákrutách, to popiera fyziku, nezvyknutý mozog to v momente zážitku nevie prijať za možné. Pekelný stroj
P.S a ja ani po tomto nie som zdeformovaný
Pedro

Příspěvek od Pedro »

Ja mel stejny pocit u STi Prodrive,starsi a asi nej model. Navic byla odlehcena. Indivi uprava,majitel ji nabrzdil na 450k.
Motor 2,5. Ten nizky agregat musi delat divy. Ja samozrejme auto k limitu nedostal,bo nevim kde jsou. Oproti seriove Sti,rozdil. Nejen vykon.
Mel jsem moznost i s dvoudverovou,tedy pro mi ikonickou gt. Udrzovano,netunenou. To je zivocich. Co si neuridis,nemas. Ta mi bavila nejvic. Smozrejme,novejsi jsou asi vsude rychlejsi,ale to mi vubec nezajimalo. Jizdu jsem si nejvic uzil. Vic nez v novem Ferarri,Porsche,M.,AMG..,kde je vsechno co muze mit.
Bohuzel nez jsem skoncil,nebylo na svete jeste BRZ a T86. Tam pry je zas radost a ridicstvi.
Edit,M e46 je ok. ,e30 nebyla k mani.
kornel

Příspěvek od kornel »

úplne ti rozumiem... tá surovosť a poctivá mechanika ale podaná neuveriteľne precíznym vyladeným spôsobom.. aspoň takto by som to ja definoval.
Vyslovene som proti prúdu a proti tomu kam sa uberá automobilizmus.. takmer nič z moderného-civil čo som skúsil ma neoslovuje (s výnimkou Type R 9g.. to by som akceptoval, istý stupeň živelnosti a poctivej mechaniky tam je).
Toyobaru som nemal možnosť jazdiť.. skúsim sa k tomu nejako dopracovať.
BMW M5 e39 tiež skvelý stroj, neľutoval by som dať za to (cukor stav) slušný peniaz.
Pedro

Příspěvek od Pedro »

Hento M5 mi pod ruky neprislo. Za to bezpohlavni M6ky jo a X6. Fujjizda. Bohužel taky nebyly k mani stare Gti, gsi, Mi,... a podobne. To moje oblibena kategorie.
Odpovědět