Naposledy pred 6-7 rokmi keď som bol s takýmto motorom na EK, tak limit bol 1,5 ak si dobre spomínam. Meranie bežnej nafty s aditívom (nie vif) začínalo nad 2,5 a ledva ledva po veľa pokusoch sa podarilo vliezť do limitu. V cca 280tis km.
HVO (XTL) zkušenosti
Moderátor: Colommbo
Re: HVO (XTL) zkušenosti
OctaviaIII Combi 1.6TDI 81KW 2016
Shell HU Professional AV-L 0W30 + Mann f.
Orlen Effecta;VERVA/Shell FuelSave + Wynns Supremium/BG HP 2256
Leto: Nokian Wetproof
Zima: BFGoodrich g-Force Winter2
Toto je jedno z prvních PD (2001), které se začli vyrábět, dokonce má i původní nesedřenou vačku. Některá pozdější PDčka měli limit kouřivosti až 2m⁻¹, technici na emisích se vždy diví, že to má v TP tak nízký limit (0,7m⁻¹).
Svět Motorů 26/2025 HVO zázračné účinky, nebo podvod? Sníží emise na STK, jak funguje?
https://drive.google.com/file/d/1lwsu6b ... sp=sharing
Svět Motorů 28/2025 HVO do staré Toyoty
https://drive.google.com/file/d/1SNDmS4 ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1lwsu6b ... sp=sharing
Svět Motorů 28/2025 HVO do staré Toyoty
https://drive.google.com/file/d/1SNDmS4 ... sp=sharing
Najzaujímavejšie na tom článku je skutočnosť, že Verva má horšiu mazivosť ako Effecta a že mazivostná prísada vo VIFe si nejak moc dobre rozumie s HVO, pretože také zníženie oteru v predošlých testoch VIFu zaznamenané nebolo.
Dávkovanie neuviedli , tak snáď použili predpísané.
OctaviaIII Combi 1.6TDI 81KW 2016
Zdar, vi nekdo,kde tankovat naftu 100 HVO kolem C.Budejovic? Diky.
Tady https://www.lasek.cz/cerpaci-stanice/ ČP Lašek spol. s r.o. U Sirkárny 658
BMW E91 320d m47n204d4 120kw 12/2006, Helix Ultra Professional AM-L 5W-30
EO optimal diesel + Wynn's Supremium Diesel +
BG 2256 DFC HP - DIESEL FUEL CONDITIONER
EO optimal diesel + Wynn's Supremium Diesel +
BG 2256 DFC HP - DIESEL FUEL CONDITIONER
Dik za odkkaz. A HVO-diesel v Liberci? Vi nekdo?
Kdyz budes mat cestu Praha-Liberec tak EuroOil pri letisti Mlada Boleslav.
Golf VII - 1.2TSI 81kw DSG7
Touareg 7P - 3.0TDI 180kw AT8
Touareg 7P - 3.0TDI 180kw AT8
Fiasko s ekologickou naftou. Škodí životnímu prostředí víc než ta klasická
https://autosalon.tv/novinky/auto-profi ... .sznhp.box
Corolla 1,6 2017
Mazda 2 1,3 2011
Hyundai i10 1,0 l 2024
Mazda 2 1,3 2011
Hyundai i10 1,0 l 2024
Produkcia palmového oleja sa každým rokom zvyšuje a je jedno,či HVO bude,alebo nebude. Potravinársky priemysel vo velkej miere nahrádza živočíšne tuky palmovým olejom,lebo je podstatne lacnejší-napríklad v jogurtoch,mlieku atd. A vo velkom sa používa i vo farmaceutickom priemysle.kde opat nahrádza iné živočíšne alebo rastlinné tuky z dovodu nízkej ceny.
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
S vidinou blížící se STK jsem natankoval do skoro prázdné 22l HVO + VIF 1:500. Kouřivost 0,1 (minule 0,17). Tím končí to dobré (cíle bylo dosaženo
).
Motor o chlup stichnul (nikdy nebyl hlučný) a maličko líp snáší nižší ot. i když v nich nemá sílu, jak už tu někdo zmiňoval. ALE, hrozně otupěl, musím do toho šlapat jak do varhan, větší turbo lag, a spotřeba asi o 15% vyšší.
A jestli ho budu používat? Samosebou, jednou za dva roky
Motor o chlup stichnul (nikdy nebyl hlučný) a maličko líp snáší nižší ot. i když v nich nemá sílu, jak už tu někdo zmiňoval. ALE, hrozně otupěl, musím do toho šlapat jak do varhan, větší turbo lag, a spotřeba asi o 15% vyšší.
A jestli ho budu používat? Samosebou, jednou za dva roky
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW "vraník" Valvoline All Climate 5W-40
SMT 890 Motorex Power Synt 4T 10W-50
Shiver 900 Shell Advance Ultra 4T 15W-50,
Versys 650 Motul 5100 5W-40
Bez negatívnzch dopadov je na to podstatne lepší https://www.liqui-moly.cz/stop-naftovem ... 9/?cid=481
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Brembo: může být, anebo HVO + LM
S tou spotřebou je to různé, ta včerejší byl jen postřeh, kdy jsem do toho asi více šlapal už od rána před emisema a pak taky.
Dneska úsek s lehkou nohou díky provozu jen za 5l/100km. Tohle se na krátkém úseku se studeným motorem nestává. Je ta jízda taková plyšovější, ale když je potřeba kobyl, tak je znát lennost. Docela by mě zajímalo měření na brzdě...
Další pozitivum by mohlo být na EGR ventilu, ale to by se asi muselo jezdit dlouhodobě.
Obě kraťoučká měření jsou jenom výkřiky, budu to chvilku sledovat, třeba ještě natankuju. V CB u Laška za 37, to není hrozná raketa.
S tou spotřebou je to různé, ta včerejší byl jen postřeh, kdy jsem do toho asi více šlapal už od rána před emisema a pak taky.
Dneska úsek s lehkou nohou díky provozu jen za 5l/100km. Tohle se na krátkém úseku se studeným motorem nestává. Je ta jízda taková plyšovější, ale když je potřeba kobyl, tak je znát lennost. Docela by mě zajímalo měření na brzdě...
Další pozitivum by mohlo být na EGR ventilu, ale to by se asi muselo jezdit dlouhodobě.
Obě kraťoučká měření jsou jenom výkřiky, budu to chvilku sledovat, třeba ještě natankuju. V CB u Laška za 37, to není hrozná raketa.
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW "vraník" Valvoline All Climate 5W-40
- Colommbo
Brembo: Ahoj! Na kolik litrů nafty je ta šťávička od LM...? 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
200 l
podstatne mi znižil dymyvost z 0,45 na 0,2. Taktiež som postrehol,že z výfuku nebolo cítittakmer žiadny zápach
podstatne mi znižil dymyvost z 0,45 na 0,2. Taktiež som postrehol,že z výfuku nebolo cítittakmer žiadny zápach