BRZDOVÉ KOTOUČE+DESKY-zkušenosti,kombinace,apod..
Moderátor: Colommbo
Re: BRZDOVÉ KOTOUČE+DESKY-zkušenosti,kombinace,apod..
Jakákoliv barva na třmeny by měla být dvousložková s dostatečnou teplotní odolností...
Škoda Octavia III, 16', 1.4TSI CZDA
Ravenol SSO; N98 + VIF
VW Transporter T4, 91', 2.4D AAB
Shell HX-7 + Ekolube +; D + VIF
Škoda Felicia, 98', 1.9D AEF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Já teda ty třmeny zvenku Hammeritem dělám. Před nátěrem očistím a odmastím čističem brzd a natřu. Zatím vždycky vydrželo 2 - 3 roky. Dělám to při výměně brzdovky, ale nekoupu to v ní 
Civic měl třmeny červený, minulej Accord modrý a tento černý
Civic měl třmeny červený, minulej Accord modrý a tento černý
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
No práve....na tvoje odporúčanie. Mal som to natreté a schlo to na balkóne. Jak bol položený , vytiekla kvapka brzdovej z otvoru pre hadicu a v mieste okolo otvoru a na spodu jak to ležalo, ten hammetrite úplne zliezol. Ostal len základný brunox. Ako dopadol náhradný náter neviem, ešte som to nebol pozrieť. Tie predtým som robil neviem čím...niečo strieborné z práce od údržbárov odliate do fľaštičky. To drží niekoľko rokov bez problému. Je pravda, že údržba používa farby bežné nedostupné v obchodoch. Objednávajú sa centrálne a ani Boh nevie čo to je.
Na toyote sa v minulosti strmene striekli Novolom na podvozky ( nie vosk ani bitumen, riadna farba) a to drží asi najlepšie zatiaľ čo som mal.
Na toyote sa v minulosti strmene striekli Novolom na podvozky ( nie vosk ani bitumen, riadna farba) a to drží asi najlepšie zatiaľ čo som mal.
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Shell HX7 10w40

Hamerite nemá rád akýkolvek základ. A ako farba nie je príliš odolná najma voči médiám v autopriemysle-palivá oleje atd. A ani teplo mu nerobí príliš dobre. Použil by som farbu na brzdové strmene,maju celkom dobru životnost.
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 96 kW -153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Asi tak to vidím aj ja. Alebo sa vrátim k osvedčenemu...
.. to od údržbárov. A bol to obyčajný Alkyton.
.. to od údržbárov. A bol to obyčajný Alkyton.
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Ať si samozřejmě každý používá, co chce. Já osobně mám rád , když se věci dělají, tak nějak "správně" a je jedno jestli měním olej, opravuju, lakuju, letuju nebo vyrábím kytaru.
Jako levnou a jednoduchou barvu bych použil 1k kamnářskou (silikonovou/keramickou) - jen nemají extra výběr barev a většinou mat. Výhoda je vysoká teplotní odolnost, ale odolnost proti otěru a chemická na tom bude hůř.
Pokud bych byl "tuner", kterej chce mít třmeny designově zajímavé, tak použiju 2K polyurethan, kterej jen tak něco nerozpustí, vydrží cca 150°C, je běžně dostupnej a mám velké množství odstínů.
BTW si myslím, že brzdový Foliatec nebude nic jiného než 2K polyurethan a je jen otázka, zda mu nějak pomohli do tepelné odolnosti....
Jako levnou a jednoduchou barvu bych použil 1k kamnářskou (silikonovou/keramickou) - jen nemají extra výběr barev a většinou mat. Výhoda je vysoká teplotní odolnost, ale odolnost proti otěru a chemická na tom bude hůř.
Pokud bych byl "tuner", kterej chce mít třmeny designově zajímavé, tak použiju 2K polyurethan, kterej jen tak něco nerozpustí, vydrží cca 150°C, je běžně dostupnej a mám velké množství odstínů.
BTW si myslím, že brzdový Foliatec nebude nic jiného než 2K polyurethan a je jen otázka, zda mu nějak pomohli do tepelné odolnosti....
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Akože nejak ma to netankuje...ak nebudem s výsledkom spokojný, hodím to ešte raz na noc do kýbla so sódou a pár ampermi a ono to zlezie. Mám to už vyskúšané a nestojí to žiadny môj čas. Iné by bolo, keby auto niekde stalo o deň dlhšie bez bŕzd. Ale toto je iné. Iba sa tak " hrám" 
A mne ani tak nejde o tunerstvo. Len ona tá sviňa hrdza proste robí problémy. Doštičky potom nechodia ako majú a ak je vrstva na " packách" tak sa zjazdievaju " do kriva". Takže toto je pre mňa primárny dôvod. Že to aj lepšie ( možno) vyzerá, je len bonus.
A mne ani tak nejde o tunerstvo. Len ona tá sviňa hrdza proste robí problémy. Doštičky potom nechodia ako majú a ak je vrstva na " packách" tak sa zjazdievaju " do kriva". Takže toto je pre mňa primárny dôvod. Že to aj lepšie ( možno) vyzerá, je len bonus.
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Tak zrovna elektrolýzou, krásně odstraníš korozi a v ten moment na to chceš nanést barvu, která se nepoškodí chemicky, mechanicky ani teplem. Odrez je pořádně a napatlej na to 2K polyurethan a musíš mít na mraky let klid. Pokud se jedná o běžný styl ježdění, tak 150°C na třmenu dosáhneš jen při poruše, nebo zajíždění nových destiček.
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Presne tak to robím. Žiadne čo som robil ešte nepotrebovali ďalšie odhrdzovanie. Takže asi Alkyton je ok. Až teraz ten momentálny prešľap s Hammeritom
Nenapadlo by ma, že bude tento problém. Na obale nič také nie je. Logicky...obvykle sa iba pochvália čomu to odolá. Naopak nie.
Ako si písal vyššie, treba použiť čo je na to určené
Teda ani Alkyton nie je výhradne na brzdy ale funguje. Verzia 2v1 alkyd- uretanovy náter ...okrem iného uvádza aj brzdy avšak súčasne uvádza, že dlhodobý kontakt s brzdou kvapalinou náter rozpúšťa. Ostatne ako všetky alkyd- uretanovy farby.
Jedine ako tak odolné je spomínaný polyuretan alebo 2k epoxydoe nátery.
Takže tajomstvo môjho úspechu je vlastne iba v tom, že používam najprv Brunox. Čo je inhibitor korozie s epoxidovym základom. Takže chráni hlavne on. Samotná farba ( typ) žiaľ nie je úplne presne trafená čo sa ochrany týka .Darmo. Človek sa učí celý život
Nenapadlo by ma, že bude tento problém. Na obale nič také nie je. Logicky...obvykle sa iba pochvália čomu to odolá. Naopak nie.
Ako si písal vyššie, treba použiť čo je na to určené
Jedine ako tak odolné je spomínaný polyuretan alebo 2k epoxydoe nátery.
Takže tajomstvo môjho úspechu je vlastne iba v tom, že používam najprv Brunox. Čo je inhibitor korozie s epoxidovym základom. Takže chráni hlavne on. Samotná farba ( typ) žiaľ nie je úplne presne trafená čo sa ochrany týka .Darmo. Človek sa učí celý život
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Samozřejmě Brunox znám, ale upřímně ho nemám rád. Před X lety byl na internetech vychválen do nebes a od té doby mi připadá, že se hojně používá. Celkově se mi zdá kombinace 1k epoxidu a pasivátoru zvláštní a né moc účinná. Já požívám klasický řídký pasivátor, který je dokonalý v tom, že se nasákne do pórů a pokud člověk dá 2-3 vrstvy, tak má skoro 100% jistotu, že tam fakt žádná koroze nezbyla. Následně na to dávám 2K Epoxidový plnič - pokud se jedná o auto. Tu a tam Brunox, respektive Teroson použiju na místa, které chci pouze zpomalit a zakonzervovat s tím, že se jim pověnuji někdy příště.
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Konkrétne?
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

To je dotaz na co? Na ten Teroson? Pokud ano, tak Teroson VR 625, vyrábí to Henkel.
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Myslel som ten " řidky pasivator"
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40

Hele mám rád české Worko s taninem. Mám ho vždy několik litrů.
Určitě jsou i lepší, před pár lety jsem zkoušel věci od NCH a to mi přišlo extra dobré, ale také extra drahé.
Určitě jsou i lepší, před pár lety jsem zkoušel věci od NCH a to mi přišlo extra dobré, ale také extra drahé.
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Teda...nekolik litri...k tebe sa ani zrzava ženská radšej nepriblížil
No pýtam sa , lebo okrem boja s koróziou nie je veľmi čo riešiť na starých japoncoch, tak ma to zaujíma..
Potrebujem primárne čo najlepšiu prenikaniu / penetreacnu schopnosť. Typický nedostupné miesta , kde to nevieš proste očistiť ak nechceš rozobrať auto do srobky.
No pýtam sa , lebo okrem boja s koróziou nie je veľmi čo riešiť na starých japoncoch, tak ma to zaujíma..
Potrebujem primárne čo najlepšiu prenikaniu / penetreacnu schopnosť. Typický nedostupné miesta , kde to nevieš proste očistiť ak nechceš rozobrať auto do srobky.
Shell HX7 10w40

Shell HX7 10w40