BRZDOVÉ KOTOUČE+DESKY-zkušenosti,kombinace,apod..
Moderátor: Colommbo
Re: BRZDOVÉ KOTOUČE+DESKY-zkušenosti,kombinace,apod..
Leju to i do prahů a dutin. Ale bacha voda to umeje.
Škoda Octavia III, 16', 1.4TSI CZDA
Ravenol SSO; N98 + VIF
VW Transporter T4, 91', 2.4D AAB
Shell HX-7 + Ekolube +; D + VIF
Škoda Felicia, 98', 1.9D AEF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Ten Worko vyzerá zaujímavo.
Na túto tému sme už diskutovali:
post220523.html#p220523
Ako už Volfi napísal, problémom sú póry, ktoré hrdza vytvára. Preto je dôležitý prípravok, ktorý má dobré penetračné schopnosti. Aj po pasivácii je však potrebné póry niečím vyplniť a uzavrieť. Farba je hustá, preto natrieť povrch farbou znamená, že to pod ňou bude hrdzavieť ďalej.
V diskusii, na ktorú som dal odkaz vyššie, som spomínal napúšťaciu fermež. Tá má tiež dobré vlastnosti na vyplnenie pórov. Len jej následná polymerizácia trvá dosť dlho.
Spomínaný Brunox má tiež celkom dobré penetračné vlastnosti a práca s ním je rýchlejšia. Na horšie prístupné miesta je vhodný sprej, tu som si všimol aj nejakú alternatívu - MOTIP Presto rust converter, alebo BOLL neutralizácia hrdze. Nemám ale s nimi skúsenosť. Do dutín a na neprístupné miesta som používal Dinitrol ML. Ten som použil aj pod Dinitrol 4941 (postup odporúčaný výrobcom).
Na túto tému sme už diskutovali:
post220523.html#p220523
Ako už Volfi napísal, problémom sú póry, ktoré hrdza vytvára. Preto je dôležitý prípravok, ktorý má dobré penetračné schopnosti. Aj po pasivácii je však potrebné póry niečím vyplniť a uzavrieť. Farba je hustá, preto natrieť povrch farbou znamená, že to pod ňou bude hrdzavieť ďalej.
V diskusii, na ktorú som dal odkaz vyššie, som spomínal napúšťaciu fermež. Tá má tiež dobré vlastnosti na vyplnenie pórov. Len jej následná polymerizácia trvá dosť dlho.
Spomínaný Brunox má tiež celkom dobré penetračné vlastnosti a práca s ním je rýchlejšia. Na horšie prístupné miesta je vhodný sprej, tu som si všimol aj nejakú alternatívu - MOTIP Presto rust converter, alebo BOLL neutralizácia hrdze. Nemám ale s nimi skúsenosť. Do dutín a na neprístupné miesta som používal Dinitrol ML. Ten som použil aj pod Dinitrol 4941 (postup odporúčaný výrobcom).
No ja používam Dinitrol RC900 . Ďalej spomínaný brunox na menej náročné veci.
Ale - je to kurva drahé ten Dinitrol. Hľadám niečo lacnejšie. Bol mi doporučený Bilt Hamper Hydrate 80.
Ale u nás ho má v ponuke len jediný obchod a aj to nedostupné. Zdá sa ale, že je to podobné tomu tvojmu worku. Používaš T- cko alebo black?
Ale - je to kurva drahé ten Dinitrol. Hľadám niečo lacnejšie. Bol mi doporučený Bilt Hamper Hydrate 80.
Ale u nás ho má v ponuke len jediný obchod a aj to nedostupné. Zdá sa ale, že je to podobné tomu tvojmu worku. Používaš T- cko alebo black?
"Věř si čemu chceš, ale nikomu to necpi"
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Shell HX7 10w40

HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
motorovy olej všeho druhu

Měl jsem oba, nevidím v nich rozdíl až na černější barvu.
Škoda Octavia III, 16', 1.4TSI CZDA
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
Ravenol SSO; N98 + VIF
Ravenol VDL; HVO + VIF
ak to niekto myslí trochu vážnejšie s výberom optimálnych dosiek k nejakej "nie-sériovej" aplikácii.. v odkaze popisy charakteristik a vhodnosti použitia množstva konkrétnych dosiek rôznych kategórii
https://www.wunderladenracing.com/blogs ... -pad-guide
https://www.wunderladenracing.com/blogs ... -pad-guide
Zajímavé, byť pro mě je zajímavá jen ta nejslabší kategorie a v té podle mě chybí Ferodo DS2500, které v dávkovatelnosti předčí Yelowstuff, protože jsou, coby semimetaliky, citelně méně stlačitelné.