svíčky
Moderátor: Colommbo
-
Návštěvník
Re: svíčky
tak Fordáci tvrdí že je tam motor Yamaha časování ventilů VTCI a svíčky tam jsou HR8MCV+ tak to budou Bosch.
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
to s tou Yamahou není pověra ...
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD
Moto-Emergency motoservis
Píšu "produkce" a ne "výroby"...Jezevcik píše:Ford má vlastní produkci?otass píše:Koluje taková pověst, že fordí motory si ze všeho nejlépe rozumí se svíčkami vlastní produkce. Za mě doporučuju jít do Fordu a koupit, co tam patří.
Itall...nebyl bych a priori proti všemu, co předepisuje výrobce, zejména ne proti svíčkám.
-
Návštěvník
Akorát že podíl na vývoji hlavy motoru není totéž, co kompletní zajištění vývoje a výroby motoru ve vlastní režii, ve vlastních kapacitách. Tedy tvrdit, a to teď nijak nevztahuji na citaci shora, že v daném Focusu je motor Yamaha, patří tak snad možná do kategorie zbožných přání.Durex píše:to s tou Yamahou není pověra ...
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
to je taky pravda
a u tohoto jsem se zasmál
a u tohoto jsem se zasmál
Ale díky tomuto přesvědčení to pojede lípNávštěvník píše:v daném Focusu je motor Yamaha, patří tak snad možná do kategorie zbožných přání.
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900,Suzuki SV 650, CFMOTO 800 MTX,Fiat Ducato 2.3 JTD
Na podstatě probíraného tématu to nic nezmění, ale až dodnes jsem byl přesvedčen, že výroba je to samé, co produkce.otass píše: Píšu "produkce" a ne "výroby"...
Toyota Verso 1.8 Valvematic, r. v. 2011
Léto: Shell Helix HX6 10W-40
Zima: Shell Helix Ultra 5W-40
Toyota Corolla Liftback E 11, 1.4 16 V, r. v. 97
Shell Helix HX6 10W-40
Shell Helix HX6 10W-40
-
Návštěvník
Pokud ještě umím česky, tak se jedná o synonyma. S tím, že kdo má rád rádoby učená cizí slova, použije "produkci", kdo upřednostňuje původní české výrazivo, použije "výrobu".otass píše:Píšu "produkce" a ne "výroby"...
-
Návštěvník
Problém je v tom, že sám výrobce nezřídka používá něco jiného, než co sám předepisuje. A Ford rozhodně není výjimkou.otass píše:...nebyl bych a priori proti všemu, co předepisuje výrobce, zejména ne proti svíčkám.
To je to samé, jako když majitelé benzínových Seatů Ibiza první generace, tvrdili, že mají motor Porsche.Návštěvník píše:Akorát že podíl na vývoji hlavy motoru není totéž, co kompletní zajištění vývoje a výroby motoru ve vlastní režii, ve vlastních kapacitách. Tedy tvrdit, a to teď nijak nevztahuji na citaci shora, že v daném Focusu je motor Yamaha, patří tak snad možná do kategorie zbožných přání.Durex píše:to s tou Yamahou není pověra ...
Toyota Verso 1.8 Valvematic, r. v. 2011
Shell Helix HX6 10W-40
Shell Helix HX6 10W-40
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
Není vyjímkou. Ovšem co vede výrobce k tomu,že použije v serii něco jiného,než předepisuje a pak požaduje po servise? Myslím,že to bude cena. Ostatně to může být stejné,jako s olejem. Prvonáplň je taky odlišná oproti předpisu a někdy diametrálně. ( Vyjímkou je převodový olej,nebo alespoň byl) Jednak je to kvůli lepšímu záběhu a taky cena oné náplně ... Se svíčkama by to mohlo být podobné,protože jinak mě logické vysvětlení tohoto stavu nenapadá. A že by někdo zapomněl přepsat manuál ... Třeba návštěvník osvětlí,pokud bude vědět a nebo se mu bude chtít 
-
Návštěvník
Prvo-svíčky bych s prvo-olejem rozhodně nestavěl na jednu úroveň. Napadá mne řada vysvětlení pro několik variant (vím přinejmenším o třech) přístupu výrobce k otázce volby a předpisu (a rád bych to odlišil, neboť to nemusí být to samé) svíček. Jenže by to bylo na dlouhé psaní...
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
Tak to proberem na srazu 
- Durex
- Kontaktovat uživatele:
Je mi jasný,že svíčka je dost důležitý prvek u spalovacího motoru. Taky mi je jasný,že někdy mohu použít jinou svíčku,než předepíšu,protože mi v tom motoru vydrží víc km než to,co mám předepsáno. Na druhou stranu pak ale nechápu,proč bych nepředepsal tu,co tam teda opravdu dám. Ale jak říkám. proberem to ve vinárně teda doufám,že dorazíš 
-
Návštěvník
Konkrétně u Fordu např. proto, že když do čtyřválce dávám ve výrobě dvě a dvě různé svíčky, tak už ani ve značkovém servisu nedokážu zajistit, aby byly namontovány do těch válců, do kterých patří. Logické vysvětlení, ne?Durex píše:...Na druhou stranu pak ale nechápu,proč bych nepředepsal tu,co tam teda opravdu dám...