Sám jsem na tuto naftu přešel z Maxxmotinu od OMV a dlouhodobým subjektivním pozorováním jsem nepozoroval rozdíl, kromě tedy finančního, ehm... V průměru činil rozdíl 3,50 Kč na litr v regionu, kde se pohybuji.
Nicméně koncem léta jsem začal pozorovat rodící se problém a to zvyšování četnosti spouštění regenerací DPF. Z původního intervalu 850 km jsem se "propracoval" na 450 km. Začal jsem pátrat po příčině. Vám je samozřejmě z umístění v sekci jasné, kterým směrem hledat, ale já to tak lehké neměl...
Zmátla mě vlastnost motoru, který je první s měnící se hladinou oleje v závislosti na teplotě motoru. Teplý vs. studený dělá 1/3 na měrce. Tak jsem po kontrolách zvýšené hladiny začal panikařit s přibývajícím olejem v důsledku častých regenerací, než jsem si všiml, že za studena je to OK...
Furt to stejně jelo, stejně žralo, jen často regenerovalo. No a protože už jsem nějaký rok na Maxxe nejezdil, tak jsem nedávno do skoro prázdné nádrže vzal Maxxe a po zkušenosti to zopakoval. A výsledek?
Motor vrní jako kotě, ztichl a sbírá se z menších otáček
Ještě musím vyloučit podezření na letní VIF, který nějak tak jsem v té době začal přidávat do Optimal Dieselu. V současnosti do Maxxe dávám zimní. Při první příležitosti vezmu Optimal a dám zimní VIF. Samozřejmě bude následovat report.
Takže zatím řečnická otázka, není Optimal Diesel po reklamní kampani a získání zákazníků zase jen obyčejné břečka???