OMV MaxxMotion a Benzina Verva
Moderátor: Colommbo
-
ARAGON
Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva
Tak to je kulišárna od ÖMV na Slovensku když je celoročně cetanové číslo 51. U nás je to skoro 61 u letní nafty MM a pokud se jedná o Optimal diesel tak asi 55 jednotek. Pro jistotu požádám Čepro o zaslání laboratorních testů pro srovnání s Maxem od kterého mám testy. Zajímá mě taky mazivost Optimalu.
Osobně po přechodu z MM na Optimal nepozoruji žádnou změnu a to ani ve spotřebě. Takže zatím je to z mého pohledu dobrá volba, hlavně když je ta čistá nafta Optimal za velice dobrou cenu oproti MM.
Osobně po přechodu z MM na Optimal nepozoruji žádnou změnu a to ani ve spotřebě. Takže zatím je to z mého pohledu dobrá volba, hlavně když je ta čistá nafta Optimal za velice dobrou cenu oproti MM.
Mě se zase nezdá, že by slovenský Maxx měl celoročně -35°C. To je pro výrobce nákladnější řešení, kdy nafta musí obsahovat více petroleje a zároveň má nižší cetanové číslo, což tomu zpětně odpovídá. Nejsem petrochemik a tak nevím jestli HWO navyšuje CČ...
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW "vraník" Valvoline All Climate 5W-40
SMT 890 Motorex Power Synt 4T 10W-50
Shiver 900 Shell Advance Ultra 4T 15W-50,
Versys 650 Motul 5100 5W-40
-
Pejko
Tak mi to potvrdili priamo z OMV. A tiez, ze to dodavaju ako prvonapln do VW.Mě se zase nezdá, že by slovenský Maxx měl celoročně -35°C. To je pro výrobce nákladnější řešení, kdy nafta musí obsahovat více petroleje a zároveň má nižší cetanové číslo, což tomu zpětně odpovídá. Nejsem petrochemik a tak nevím jestli HWO navyšuje CČ...
Pejko: tak aspoň máš čistou naftu a cetan zvedneš aditivem na nějakých 55 levou zadní...
-
Pejko
Tych -35°C stupnov sa dosahuje specialnym sposobom vyroby, ktory je iny ako pri "standardnych" arktickych naftach (-25 - -32 °C). Vdaka tomu vedia udrzat 51 cetanove cislo. Neviem ako je to s petrolejom, ale predpokladam, ze prave pre ten inych sposob vyroby ho nepotrebuju.rousini píše:Mě se zase nezdá, že by slovenský Maxx měl celoročně -35°C. To je pro výrobce nákladnější řešení, kdy nafta musí obsahovat více petroleje a zároveň má nižší cetanové číslo, což tomu zpětně odpovídá. Nejsem petrochemik a tak nevím jestli HWO navyšuje CČ...
A HVO zvysuje cetanove cislo, vid odkaz na video v mojom prispevku na 11.strane tejto diskusie.
Ahoj Pejko,
vlastne sme si uz na tuto temu pisali- v omv to hadzu na slovensku stranu- ze ona neuznava hvo ako biozložku-tym padom ziadna danova ulava na nu. No skoda- inak by to bola fakt pecka- aj ked by sme si za nu priplatili o daco viac. Hoci v tom zimnom teste naft na SK-nevykazovala zle parametre- aj cetan bol pomerne vysoky- ale boli to blavacke cerpacky-cize to mohol byt aj rakusky produkt.Takto neviem -ak ju pouzivat permanentne -tak zrejme treba pomoct mazivosti,cetanu aditivom-len aby sa neposralo v nej aj to dobre-co este obsahuje. Otázka je: aké suvobec pozitiva maxx- ky v porovnani napr s evom alebo nitro plus okrem ceny??? Cistenie systemu???..alebo..alebo?? 008
vlastne sme si uz na tuto temu pisali- v omv to hadzu na slovensku stranu- ze ona neuznava hvo ako biozložku-tym padom ziadna danova ulava na nu. No skoda- inak by to bola fakt pecka- aj ked by sme si za nu priplatili o daco viac. Hoci v tom zimnom teste naft na SK-nevykazovala zle parametre- aj cetan bol pomerne vysoky- ale boli to blavacke cerpacky-cize to mohol byt aj rakusky produkt.Takto neviem -ak ju pouzivat permanentne -tak zrejme treba pomoct mazivosti,cetanu aditivom-len aby sa neposralo v nej aj to dobre-co este obsahuje. Otázka je: aké suvobec pozitiva maxx- ky v porovnani napr s evom alebo nitro plus okrem ceny??? Cistenie systemu???..alebo..alebo?? 008
Dalsi tankovani: jizda tentokrat hlavne po okreskach, sem tam dalnice, auto zatizeno 4-5 osobama, zadny duchodce styl, zadne jezdeni na spotrebu, spis na cas (jesteze nikde nemeriligabriiel píše:...po meste... ...spotreba by mela byt kolem 8l/100km, palubni hlasil 7,4 a dle tankovani byla 7,01...
P.S.: po natankovani a ujeti dalsich 150 km, opet plny auto, ale tentokrat predpisova jizda, zadny spech - palubni hlasi zatim 5,7.
Ford Focus MKIII TR Easy | 1.0 EcoBoost | 74 kW | 
Ford Galaxy MKIII Titanium | 2.2 TDCi | 147 kW |

-
NOP
Mám podobnou zkušenost, pouze s tím rozdílem, že místo Ecomaxu byl použit Eclipse (stejný výrobce).gabriiel píše:...Pro me Optimal + Ecomax zatim supr kombinace
Vyzkoušeno na Toyotách 93 kW s DPF a bez DPF, HDi 1,6 s DPF a 2,0 bez DPF. O "chlup" lepší akcelerace, tižší chod motoru, úspory cca 0,3 až 0,4 l/100 km. Konečně něco, co (alespoň u mne) po letech zkoušení, pokud se týká úspory PHM, funguje. Ručím si ale pouze za tu Toyotu s DPF, zbytek jsou zprostředkované informace od rodiny.
-
ARAGON
Já se Sorentem 2,5 CRDI 125 Kw a permanentní 4x4 jezdím na Optimal+Vif dlouhodobě za 8,4-8,7 a to je naprosto perfektní spotřeba když je auto 2,2 tuny těžký. Provoz Praha a okolí.
Schvalne jsem zkusil po poslednim tankovani Optimal Dieselu nepridat Millers Ecomaxe. Provoz hlavne po okreskach a dalnice, vetsinou plny auto. Palubni hlasil 6.2, dle tankovani je 6.07.gabriiel píše:...jizda tentokrat hlavne po okreskach, sem tam dalnice, auto zatizeno 4-5 osobama ... Dle palubky spotreba 6,4, dle tankovani 5,8...gabriiel píše:...po meste... ...spotreba by mela byt kolem 8l/100km, palubni hlasil 7,4 a dle tankovani byla 7,01...
Je zajimavy sledovat ty rozdily
Ford Focus MKIII TR Easy | 1.0 EcoBoost | 74 kW | 

-
ARAGON
Tak mám rekord na Optimal a to 7,91 dle tankování na nádrž a to u Sorenta 2,5 Crdi 125 kw permanent 4x4 a pohotovostní váze 2,2 tuny. Provoz Praha a okolí.
-
Pejko
Minuly tyzden som mal cestu do Ciech, a pri tej prilezitosti som konecne vyskusal cesky MaxxMotion diesel. Je to jednoducho parada. My na Slovensku vam len mozeme ticho zavidiet a lutovat, ze "nas" MaxxMotion je bez HVO zlozky (a este veeeelmi dlho bude), pretoze ten rozdiel v prejave motora je evidentny.
OT (sry): a tím asi tak skončil výčet všeho, co tady v banánstánu máme lepší...
Mě teďka s letním EO diesel (+ Ecomax) leze spotřeba nahoru. S Maxxem jsem jezdil loni 5,3l/100km a teď mám 5,8. Možná tomu pomohlo pár delších jízd za vydatných dešťů (valivý odpor), ale až vyjedu nádrž, tak vyzkouším po delší době Maxxe.
Mě teďka s letním EO diesel (+ Ecomax) leze spotřeba nahoru. S Maxxem jsem jezdil loni 5,3l/100km a teď mám 5,8. Možná tomu pomohlo pár delších jízd za vydatných dešťů (valivý odpor), ale až vyjedu nádrž, tak vyzkouším po delší době Maxxe.
Laboruju s Optimalem a MaxxMotionem + oboje MO Ecomax a bavoráckýmu dvoulitru dělá MaxxMotion znatelně líp. Běh klidnější, tišší, reakce ostřejší. Ještě to párkrát otočim.
Optimal jsem bral celkem 4x, 3x v Praze (P9 + P3), 1x Beroun (nepoužil jsem další přísady). Tankování v Praze vždy spíše s horším výsledkem než běžná nafta, na "berounský" Optimal bylo znatelné oživení. Nicméně nafta s biosložkou motor zklidní. Navíc dle PC spotřeba s Optimalem byla vždy o něco vyšší bez ohledu na místo tankování.