Nevím jaký olej použila KIA pro prvonáplň, ale Millers oils EE Longlife ECO 5W30 je se sníženou HTHS viskozitou, což mohlo tu úsporu paliva ovlivnit. Samozřejmě ACEA A1/B1 u NOVÉHO motoru, když ji má povolenou, vůbec nevadí. Millers je kvalitní značka a produkty s nanotechnologií jsou mj. právě na úsporu paliva, protože mají snižovat tření v motoru. A když budeš měnit po 10-ti tkm, bude toSkater 700 píše:Takže mám novú KIA ceed . Pred mesiacom som po 10 tkm vymenil olej za pôvodnú prvonáplň od výroby. Dal som tam Millers oils EE Longlife ECO 5W30....
Millers Oils
Moderátor: Colommbo
Re: Millers Oils
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
-
Autoxxxrady
Oleje se sníženou HTHS viskozitou mají na spotřebu vliv. Proto se vyrábějí. Právě s těmito oleji lze dosáhnout úsporu paliva v řádech procent. Takže to neni nic divného jestli ti spotřeba klesla.
-
skater700
Pred dvoma týždňami som vymenil aj olej do prevodovky. Dal som tam Millers EE Transmission 75w90. Do benzínu dávam Millers Petrol Power ECOMAX. Takže v motore je už všetko od Millers
. A ešte som vymenil aj sviečky. Išli do motora Denso Iridium Power IXUH22I. Motor ide ako švajčiarske hodinky. Pradie si ako mačka po dobrom obede
, Ale čo je pre mňa najhlavnejšie spotreba sa ustálila na 6.2 l/100 km. Nižšie sa už dostať neviem. Nechcem byť zase brzda premávky.. Oproti normovanej spotrebe 7,9 v meste je mojich 6,2 super výsledok. Do akej miery tomu pomáha Millers povedať neviem, ale dôležité je že mi šetrí eurá...

- Colommbo
Možná zbývá jen dodat, když už je tu tolik chvály, o jaké auto a jaký motor se jedná... 
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Valvoline ML 10W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
"Dočetl jsem se, že kouření škodí zdraví. Rozhodl jsem se přestat číst..." W. Churchill
Píšu to furt, dejte si v uživatelském panelu do podpisu svoje auta, ať je jasné VOCOGO. Jinak je to štěk ze tmy...Colommbo píše:Možná zbývá jen dodat, když už je tu tolik chvály, o jaké auto a jaký motor se jedná...
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW "vraník" Valvoline All Climate 5W-40
SMT 890 Motorex Power Synt 4T 10W-50
Shiver 900 Shell Advance Ultra 4T 15W-50,
Versys 650 Motul 5100 5W-40
SMT 890 Motorex Power Synt 4T 10W-50
Shiver 900 Shell Advance Ultra 4T 15W-50,
Versys 650 Motul 5100 5W-40
Zdravím pánové,
nějak jsem se zhlídl v produktech Millers Oils a potřeboval bych se s vámi poradit.
Jde mi o mazání bmw s motorem 2,0d 163k s remapem jednotky na zhruba 200k.
Auto není nijak extrémně zatěžované, používám ho jako daily car. Jezdí převážně delší trasy, garážované, studených startů moc není. Při běžných cestovních rychlostech točí 2500-2600rpm, maximálního výkonu využívám pouze při předjíždění, takže zlomek z celkového nájezdu. Většina ježdění se odehravá do 3000rpm.
Do převodovky a diffu mám připraven EE Transmission 75w90 nanodrive, do nafty (zatím MaxxMotion, chystám se vyzkoušet Optimal diesel) Diesel Power ECOMAX a teď přemýšlím co objednat do motoru.
Pro motor jsou předepsány oleje s normou BMW LongLife 04, když jsem prošel produkci MillersOils vypadly mi tři výrobky které přicházejí v úvahu.
1. EE LONGLIFE C3 5w30 nanodrive
http://www.millersoils.cz/374--ee-longlife-c3-5w30.html
Splňuje normu, a je můj favorit, rád bych vyzkoušel nanodrive v motoru. Ovšem je to 5w30, auto jezdilo s touto specifikací doteď,ale říkám si jestli bych, neměl přejít na 5w40 vzhledem k zvýšenému výkonu?
2. XF LONGLIFE 5w40
http://www.millersoils.cz/383--xf-longlife-5w40.html
Olej opět splňuje LL 04, pokud by byli nějaké připomínky k předchozímu oleji versus zvýšený výkon půjdu do něj.
3. XF LONGLIFE C3 5w30
http://www.millersoils.cz/287--xf-longlife-c3-5w30.html
Norma splněna, ale je ve výběru pouze pro to, že jako jediný mi byl nabídnut on-line mazacím plánem MillersOils. Předpokládám, že důvod proč předchozí dva nebyli v nabídce je pouze neaktuálnost a směrodatné je splnění LL04.
Druhá věc je výměnný interval. Bmw si při mojím ježdění říkají o výměnu oleje mezi 18-20tis. km. Zpravidla měním mezi 13-15tis., podle toho jak mi to vychází časově. Stačí, nebo ještě zkrátit?
nějak jsem se zhlídl v produktech Millers Oils a potřeboval bych se s vámi poradit.
Jde mi o mazání bmw s motorem 2,0d 163k s remapem jednotky na zhruba 200k.
Auto není nijak extrémně zatěžované, používám ho jako daily car. Jezdí převážně delší trasy, garážované, studených startů moc není. Při běžných cestovních rychlostech točí 2500-2600rpm, maximálního výkonu využívám pouze při předjíždění, takže zlomek z celkového nájezdu. Většina ježdění se odehravá do 3000rpm.
Do převodovky a diffu mám připraven EE Transmission 75w90 nanodrive, do nafty (zatím MaxxMotion, chystám se vyzkoušet Optimal diesel) Diesel Power ECOMAX a teď přemýšlím co objednat do motoru.
Pro motor jsou předepsány oleje s normou BMW LongLife 04, když jsem prošel produkci MillersOils vypadly mi tři výrobky které přicházejí v úvahu.
1. EE LONGLIFE C3 5w30 nanodrive
http://www.millersoils.cz/374--ee-longlife-c3-5w30.html
Splňuje normu, a je můj favorit, rád bych vyzkoušel nanodrive v motoru. Ovšem je to 5w30, auto jezdilo s touto specifikací doteď,ale říkám si jestli bych, neměl přejít na 5w40 vzhledem k zvýšenému výkonu?
2. XF LONGLIFE 5w40
http://www.millersoils.cz/383--xf-longlife-5w40.html
Olej opět splňuje LL 04, pokud by byli nějaké připomínky k předchozímu oleji versus zvýšený výkon půjdu do něj.
3. XF LONGLIFE C3 5w30
http://www.millersoils.cz/287--xf-longlife-c3-5w30.html
Norma splněna, ale je ve výběru pouze pro to, že jako jediný mi byl nabídnut on-line mazacím plánem MillersOils. Předpokládám, že důvod proč předchozí dva nebyli v nabídce je pouze neaktuálnost a směrodatné je splnění LL04.
Druhá věc je výměnný interval. Bmw si při mojím ježdění říkají o výměnu oleje mezi 18-20tis. km. Zpravidla měním mezi 13-15tis., podle toho jak mi to vychází časově. Stačí, nebo ještě zkrátit?
Pokud těch 200 koní využíváš jen občas, a motor má spotřebu oleje "v rozumných mezích", (a jeho vyšší cena Ti nevadí), dej klidně EE LONGLIFE C3 5w30 nanodrive. A ten interval 13-15tkm/rok je 
Pokud bys motoru "popustil uzdu" častěji, byl by lepší ten 5w40 s výměnou tak po 10-ti tkm....
Pokud bys motoru "popustil uzdu" častěji, byl by lepší ten 5w40 s výměnou tak po 10-ti tkm....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Díky. Takhle nějak jsem si to myslel. Asi zkusim nanodrive, do výměny mi chybí kolem 7000km, tak si to nechám projít hlavou. Cena mi nevadí, když spočítám ostatní kilometrový náklady, tak rozdíl mezi olejem za dvě stovky nebo za tři je nepodstatný.
-
e1H
Příspěvek byl smazán.
Naposledy upravil(a) e1H dne ned bře 26, 2017 19:29, celkem upraveno 1 x.
-
modelář
A s jakým? Tohle je totiž třeba napřed vyzkoušet na tom konkrétním typu motoru, poněvadž rozdíly mezi těmi prémiovými benzíny z hlediska toho, jak to na ně jede, jsou až nepochopitelně značné!e1H píše:... s nejakým 99+ oktánovým benzínom ...
Pokud použiješ vybraný (viz výše) prémiový benzín, pak jsou to vyhozené peníze.e1H píše:... v mojom turboprdítku (1.2 TSI). Bude cítiť nejaký rozdiel? ...
Fakt se domníváš, že krátkodobé použití něčeho, co představuje pro aktivní vrstvu katu jed, neuškodí? To je jako říct, že např. na benzín s tetraetylolovem přece pojedeš "jen kousek", tak co!e1H píše:Ďalej, pri CVL Turbo píšu "Nevhodné pre dlhodobé použitie v autách s katalyzátorom." A čo krátkodobé, jednorázové použitie?
No, zrovna jsem zkoušel PETROL One shot boost v 2,5l šestiválci při takovým náročnějším ježdění a hladší chod nikdy neměl. Standardně jezdí na MaxxMotion 100.
-
modelář
nebo i svižnější projev? Ptám se proto, že tyto dvě věci nemusejí být vzájemně spojené. Např. můj motor jde na Shell V-Power 100 hladčeji, ovšem na právě zmíněný Maxx Motion 100 svižněji, přitom však "hruběji".redo píše:... hladší chod
Řekl bych i svižněji, ale jsem v hladině pocitů, tak bych nerad dělal závěry. Bylo to kvůli konkrétní akci, teď půjde do nádrže normální Petrol Ecomax, tak uvidím jestli něco poznám.
Celkem co tu čtu i od známého co používá olej s nanodrive tak si ho velice chválí, jen mě štve že nemají olej 5W30 s nanodrive co plní normu VW 507 
-
Jipocar
Selskej rozim mi rika ze kdyz das 505.00 a zaroven C3 coz je pro DPF tak na 15tisic / jeden rok je to uplne cajk a motor ani dpf nepozna ze nemaj 507...