Používa niekto z vás LED-ky namiesto žiaroviek? Aké má skúsenosti s políciou a STK? ...mám tak riešené osvetlenie EČ (ŠPZ), 5W klasiky ten plast dosť opaľovali a ten sa rozpadal, tak som sa nasr.l a dal som tam LED-ky s rozptylovým kužeľom - tie sa najviac podobajú na klasiku, takže vidno celú tabuľku a nie len dva pásiky, SMD-čka by boli lepšie, ale vo viacsmerovej W5 verzii boli dosť drahé. Sufitky v interiéri a v kufri mám osadené SMD trojčipmi (svietia o niečo silnejšie ako 5W klasiky). Na obrysové, brzdové (uvažujem aspoň o treťom brzdovom svetle), hmlové, smerovky alebo koncové som sa zatiaľ neodvážil - kvôli polícii a STK. Ono je na všetkých NoName LED-kách uvedené, že je to iba na použitie mimo verejných komunikácií a značkové sú kur.vsky drahé (homologáciu som si však nevšmol).
Dlho som LED-kám odolával, ale vypálila sa mi jedna žiarovka v prístrojovke (je pakáreň a to som rád, že mám Feliciu - určite niekto vie o čom hovorím) a tak som sa odhodlal k výmene za LED - na tých ma policajti, STK a ani poisťovňa snáď nedostanú. Vymením tam 4ks (podsvietenie) + 2ks (kontrolka obrysoviek a tlmených) + 2ks podsvietenie panelu kúrenia - to sú žiarovky, ktoré vlastne svietia non-stop a tak sú prvé v rade na vypálenie. Samozrejme všetky LED-ky mám biele (odhadom 4000 až 5000K) - keď vidím niekomu tie totálne modré nezmysly, tak si pomyslím, čo je to za...
Ináč úspora prúdu nie je zanedbateľná - EČ namiesto 10W iba 1W - 10W/12V=0,833A... ...1W/12V=0,083A... ...0,833A-0,083A=0,75A iba na osvetlení EČ.

...a to nehovorím o opálených päticiach na 2W kontrolkách, alebo spomínaných 5W EČ.
Má teda niekto vlastné skúsenosti s policajtami a STK?