Mě anojerome píše:.....a čo sa aj bavime o značkách olejov nikoho ani nenapadlo spomenut Agip.....
Oleje ENI
Moderátor: Colommbo
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
No ved práve rozmýšlam nad tým Eni i-Sint 5W40. Buďto dokúpim 3l Havoline-u 10W40 (7dl mi zostalo z minulého roku = nedolievam ani kvapku
) alebo skúsim ten Eni. Čo som tu čítal tak sú tu aj zástanci teorie čo výmena to zmena značky oleja a zas další čo lejú stale to iste dokola...
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Mazda 3 1.6i GTA 77kw => Valvoline SynPower 5W40 + CHAMPION COF100116S
....to záleží na vkusu každého soudruhajerome píše:.....čo výmena to zmena značky oleja.....
Ne, vážně. Někdo říká, že střídat, jiný, co funguje neměň. Já používám Q8, ale tak po 3 nebo 4 výměnách tam dám vždy na jeden interval taky jinou značku, ale pak zpět ke Q8.
V Tvém případě bych já po zimě koupil Texaco 10w40, a Eni 5w40 nechal pak na zimu
Na stranke Eni su predstavené produkty tejto firmy a dočítal som sa toto:
Mazivá i-Sint professional sú určené najmä
pre profesionálne použitie v automobilových
servisoch, dielňach a predajniach náhradných
dielov. Spĺňajú špecifikácie hlavných európskych
a amerických asociácií automobilových
výrobcov. Použitie týchto mazív by malo byť
vždy doporučené odborníkom v tejto oblasti s
podporou eni.
Vie mi to niekto vysvetliť? Ved ked raz ten olej splna nejaku špecifikáciu tak by mal byť použitý do každeho motora ktoreho vyrobca predpisuje danu specifikaciu.
Tu je to aj v PDF-ku je to na konci: http://travel.eni.com/sk_SK/attachments ... _Final.pdf
Mazivá i-Sint professional sú určené najmä
pre profesionálne použitie v automobilových
dielov. Spĺňajú špecifikácie hlavných európskych
a amerických asociácií automobilových
výrobcov. Použitie týchto mazív by malo byť
vždy doporučené odborníkom v tejto oblasti s
podporou eni.
Vie mi to niekto vysvetliť? Ved ked raz ten olej splna nejaku špecifikáciu tak by mal byť použitý do každeho motora ktoreho vyrobca predpisuje danu specifikaciu.
Tu je to aj v PDF-ku je to na konci: http://travel.eni.com/sk_SK/attachments ... _Final.pdf
Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40 + PURFLUX LS350
Já osobně si myslím, že je to to samé, jako když Ti v návodu k záchodové štětce uvedou, že se nemá používat na čištění zubů, nebo že v mikrovlnce se kočka sušit nesmí. Výrobce se "kryje", protože někteří lidé jsou schopni vymyslet i neuvěřitelnou ptákovinu....a pak se i soudit, když něco "zvorají", ale nebyli varováni. Ono totiž když už někdo ví, že je potřeba dodržet firemní normu, tak třeba už neřeší její další zpřesnění. (Např. když má olej naftovou VW normu, tak třeba už někdo neví, že je VW505.00, 505.01, 506.00, 506.01 a 507.00, a že jsou v nich velké rozdíly). Proto je tam psáno o poradě s odborníkem v této oblasti. Ono i na léčivech je přesně popsáno, na co jsou určena, jak je užívat, ale je tam i že se máš poradit s lékařem, nebo s lékarníkem.....
Tak to netuším, co tím ti "makaróni" myslí
Možná vědí, že ne každý, kdo se živí tím, že mění olej v servisu, tomu i rozumí. Ne - fakt nevím
Ale neřešil bych to - když odpovídají výkonnostní normy (firemní, API, ACEA), olej se dá použít.
Možná vědí, že ne každý, kdo se živí tím, že mění olej v servisu, tomu i rozumí. Ne - fakt nevím
-
jarson
tak som si kupil a uz aj vymenil Agip Professional 5W40.
Kupoval som na linku ktory bol v tomto vlakne vyssie.
No popravde bola hlavne dobra cena.
3x4l tohoto oleja a dva olejove fitre znacky SCT Germany aj s dopravou kurierom spolu za 46€ a nejake centiky.
...aky mam z toho pocit?
balenie je nejake divne. prvu zasielku posielali postou a neprebral som ju ani, lebo balik bol mokry - olej jednoducho vytiekol poštárom pocas prepravy. Fajn, povedal som si , bohvie ako to hadzu , tak sa asi nieco pokazilo, to sa stava.
Druhy pokus dodania uz zvolili radsej kurierom. Tentoraz zasielka v poriadku.
Ale...
...este som sa nestretol s takym chabym balenim pri motorovych olejoch. Vrchnak na bandaske sotva drzal, pretacal sa a stacilo ju nahnut a obsah presakoval. Namatkovo som skontroloval ci to nebolo otvarane , ale vyzera ze nie. Proste aj najlacnejsia limonada v pet flasi ma o 150% lepsi uzaver. O nejakom vytahovacom hrdle ako maju napr Pennasol som uz v tomto pripade ani nesnival.
Etiketa - original v spanielcine , totalne strucna , vyrobene udajne v Barcelone, dalsia etiketa v madarcine (samolepka cez povodnu), este strucnejsia, ocividne tzv.hromadna tlac.
Koniec.
datum vyroby na originale vobec, na madarsom navode rok 2010.
ano, na bandaske je vytlaceny nejaky kod, ale ako ho desifrovat. Este je tam klasicky tercik vylisovany na bandaske , co je datum kedy vyrobili bandasku. To je rok 2011. To vsak nic neznamena , kludne mohli plnit mladsie bandasky starym olejom.
Takze vlastne netusim aky je ten olej starý. Dufam ze je este aspon v zaruke.
Kazdopadne ak mysleli toto absolutne nejasne oznacenie a totalne chatrne balenie v popise na ofi stranke pod frazou :
"pre profesionálne použitie v automobilových
dielov", potom to chapem.
Toto totiz jednoducho nesplna podmienky predaja. Za takto oznaceny vyrobok by totiz predajca v riadnom obchode pravdepodobne dostal pokutu.
No ale odhliadnuc od tohoto, olej vyzera byt OK, nalial som , akurat je skoro ako voda co sa farby tyka, svetly, bez zapachu. Motor ide.
Tak uvidime.
Kupoval som na linku ktory bol v tomto vlakne vyssie.
No popravde bola hlavne dobra cena.
3x4l tohoto oleja a dva olejove fitre znacky SCT Germany aj s dopravou kurierom spolu za 46€ a nejake centiky.
...aky mam z toho pocit?
balenie je nejake divne. prvu zasielku posielali postou a neprebral som ju ani, lebo balik bol mokry - olej jednoducho vytiekol poštárom pocas prepravy. Fajn, povedal som si , bohvie ako to hadzu , tak sa asi nieco pokazilo, to sa stava.
Druhy pokus dodania uz zvolili radsej kurierom. Tentoraz zasielka v poriadku.
Ale...
...este som sa nestretol s takym chabym balenim pri motorovych olejoch. Vrchnak na bandaske sotva drzal, pretacal sa a stacilo ju nahnut a obsah presakoval. Namatkovo som skontroloval ci to nebolo otvarane , ale vyzera ze nie. Proste aj najlacnejsia limonada v pet flasi ma o 150% lepsi uzaver. O nejakom vytahovacom hrdle ako maju napr Pennasol som uz v tomto pripade ani nesnival.
Etiketa - original v spanielcine , totalne strucna , vyrobene udajne v Barcelone, dalsia etiketa v madarcine (samolepka cez povodnu), este strucnejsia, ocividne tzv.hromadna tlac.
Koniec.
datum vyroby na originale vobec, na madarsom navode rok 2010.
ano, na bandaske je vytlaceny nejaky kod, ale ako ho desifrovat. Este je tam klasicky tercik vylisovany na bandaske , co je datum kedy vyrobili bandasku. To je rok 2011. To vsak nic neznamena , kludne mohli plnit mladsie bandasky starym olejom.
Takze vlastne netusim aky je ten olej starý. Dufam ze je este aspon v zaruke.
Kazdopadne ak mysleli toto absolutne nejasne oznacenie a totalne chatrne balenie v popise na ofi stranke pod frazou :
"pre profesionálne použitie v automobilových
dielov", potom to chapem.
Toto totiz jednoducho nesplna podmienky predaja. Za takto oznaceny vyrobok by totiz predajca v riadnom obchode pravdepodobne dostal pokutu.
No ale odhliadnuc od tohoto, olej vyzera byt OK, nalial som , akurat je skoro ako voda co sa farby tyka, svetly, bez zapachu. Motor ide.
Tak uvidime.
Na něčem se cena 46€ za 12litrů musí projevit. Kdoví, jestli je tam vůbec to, co tam má být 
A vůbec za to nemusí být odpovědný výrobce oleje.....
A vůbec za to nemusí být odpovědný výrobce oleje.....
Naposledy upravil(a) Pitris dne úte bře 13, 2012 20:44, celkem upraveno 1 x.
-
jarson
toz to je otazka....
kupoval som to na stranke, ktoru sem vlozil Jerome ( http://www.autorun.sk/index.php?main_pa ... =67_71_113 )
kupoval som to na stranke, ktoru sem vlozil Jerome ( http://www.autorun.sk/index.php?main_pa ... =67_71_113 )
Naposledy upravil(a) jarson dne úte bře 13, 2012 21:44, celkem upraveno 1 x.