1.9TDI ASV 81kw olej
Moderátor: Colommbo
-
arpi666
1.9TDI ASV 81kw olej
Zdravim kazdeho. Moj Seatik ma najazdene 120tisic km kupene v 2005. Od zaciatku tam bol OMV syncom 5w40 ten prestali vyrabat a ako nahrada bola OMV Bixxol special C3 5w30. Kedze ta C3 je midSAPS a ja nemam DPF tak som sa rozhodol ze pouzijem tam klasicky teda bez znizeneho SAPS. Aj ta cena OMV sa mi zda privelka 12eur za liter zato si clovek kupi aj ine viac zname znacky Shell, Castrol, Mobil ..... Motor bubla pekne ale ten olej je strasne saleny ked kontrolujem mierku a utriem to do handricky tak je to cierne ako uhlie znami mavo volve inu znacku a ten je len svy ked sa utrie do handricky. Tak mi to nedalo a nakoniec som si vybral Valvoline synpower 5w40 (splna normu WV 505.00) Je to za polovicnu cenu oproti OMV C3. Precital som si viacej clankov a pisu ze 5W30 je stabilnejsia co sa tyka starnutia a zmene vyskozity. Sam som si spravil test pri -20 a olej 5w30 je ovela tekutejsi nez 5w40. Co si myslite dobre som spravil ci na zimu mam prejst na OMV ci popripade nieco ine, alebo tam naliat 0w40? Este premyslam ze ten Valvoline budem menit kazdych 10tkm namiesto 15tkm a to koli castym studenym startom (cena to dovoluje este aj usetrim).....Dakujem za rady popripade vlastne skusenosti.
Pokud se jedná o klasickou 81kW rotačku, tak potom nevím kde se tam vzalo C3.
Pokud je rok výroby 2005, tak se bude pravděpodobně jednat o PD s normou VW 505.01, což je uvedeno v manuálu.
Pokud jsem to dobře pochopil, tak hadříkovým testem jste zjistil, že je olej černý... a k tomu se se dá jen pogratulovat.
Pokud je rok výroby 2005, tak se bude pravděpodobně jednat o PD s normou VW 505.01, což je uvedeno v manuálu.
Pokud jsem to dobře pochopil, tak hadříkovým testem jste zjistil, že je olej černý... a k tomu se se dá jen pogratulovat.
Naposledy upravil(a) skodovkar dne čtv bře 08, 2012 16:14, celkem upraveno 1 x.
-
arpi666
Je to klasicka rotačka. No neviem preco zacali ako nahradu davat olej C3 ale aj Castrol txt 505.01 bol bez C3 a nahrada je Castrol EDGE TD a uz ma Cskodovkar píše:Pokud se jedná o klasickou 81kW rotačku, tak potom nevím kde se tam vzalo C3.
Takze stym Valvolinom nic nepokazim a hlavne ked budem menit po 10 tkm mozno skor pomozem. A ze je handra cierna viem ze je to u diesla normalne ale mal som uz starsie TDI 66kw a ten nemal az taky spaleny olej a nesmrdel az tak.
Nemůžeš pro motor udělat o moc víc, než použít 5w40 VW500.00, a měnit po 10-ti tkm 
Je fakt, že se dá dobře použít i 5w30 (pro kratší jízdy a malé tepelné zatížení), nebo 5w50 (pro ztišení motoru, a pro event. snížení spotřeby oleje), ale Valvoline SynPower 5w40 je
Je fakt, že se dá dobře použít i 5w30 (pro kratší jízdy a malé tepelné zatížení), nebo 5w50 (pro ztišení motoru, a pro event. snížení spotřeby oleje), ale Valvoline SynPower 5w40 je
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
-
arpi666
Tak to som rad teda ze urobim lepsie pre auto a pre svoj lepsi pocitPitris píše:Nemůžeš pro motor udělat o moc víc, než použít 5w40 VW500.00, a měnit po 10-ti tkm
A olej 0w40 se dá použít, ale "nula" je pro opravdu velké mrazy - jinak stačí "pětka".
např. http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=132 cena -> výkon =
např. http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=132 cena -> výkon =
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
-
arpi666
Tak vymeneny filter a naliaty Valvoline synpower 5w40. Zatial nevidim rozdiel mozno trosilinku stichol ale to stale ked je tam novy olej
Uvidim ci sa zmeni spotreba. A co hovorite na vymenu oleja ked sa olej nevypusta klasicky zo spodku ale sa vysaje cez otvor pre rysku a okolo filtra?? Mne to teraz menili tak a vpohode tam voslo 4litre aj s vymenou filtra na 1.9TDI ASV 81kw a hladina oleja je teste pod max.