Tak jsem si ten SM pročetl a možná je to pokročilou hodinou, ale nic zázračného jsem tam nezjistil.
Tvrdili, že při povoleném plynu a nad daným penzem otáček se benzín nevstřikuje-pokud jsem to dobře pochopil.
Na konci rádoby profík se chtěl blýsknout tím, že v Š100 lze vypnout motor a ušetřit palivo. Hahá ale to je taky třeba tam hodit neutrál, aby se motor netočil. Elmag. ventil uzavírající přívod paliva se (pokud vím) sériově nemontoval
Teď se mi dostal krátce do ruk Svět motorů 5/2012 - je tam článek na téma "Celoživotní"
Ve zkratce: Celoživotní převodový olej a chladicí kapalina je blbost Tak 5, max. 6let
Pokud jde o převoďák, tak i v převodovce olej "kontaminuje" vzdušná vlhkost a kondenz, (byť pomaleji a v menší míře než motorový), a u chladicí kapaliny ethylenglykol sice zaručí nemrznoucí vlastnosti déle než 5let, ale vyčerpají se antikorozivní a mazivostní aditiva.....
(a to člověk hustoměrem nepozná.....)
Tady ze zkusenosti taky doporucuju co par let vymenu.
Casy litin.hlav a tvrdych hadic typu napr. S 1203,jsou fuc.
A nevadil ani agresor F Stabil.
Ovsem treba i tenkrat uz to vyziralo Liazy.
Po zmene slozeni,hlavne z duvodu S 781,se to zlepsilo,ale i tak se zacalo doporucovat menit po par letech, ale to pak zacal i kapitalizmus.