Niní budu citovat článek ze své knihy Guinness world records 2005.:
Nejvyšší kilometráž.
Nejvyšší počet najetých kilometrů 3 572 342, dosažených v březnu 2004, má na kontě Irvin Gordon( USA) se svým vozem Volvo P-1800s, vyrobeným v roce 1966. Vůz je stále využíván k běžnému provozu a najede ročně přes 160 000 kilometrů.
v podstate ani nie tak spotreba ako emisne normy v europe. De fakto je to prevrtana 4AFE 1.6 + to ma inu RJ a par uprav v sani - teda velmi strucne povedane . Prakticky islo o to , ze svoj max krutak dosiahol tento motor v ovela nizsich otackach ako napr. 1,6. Ale realne tam na spotrebach nejaky vyrazny rozdiel nevidim . aj 1,8 aj 1,6 zeru skoro rovnako. V SZ mas odkaz - tam si vies porovnat aj ine auta s tymto, resp. podobnym motorom. A ber to s rezervou , niektori tam zadavaju blbosti.
Letos corolla pokořila 200000 km. Poslední 3 roky s ní ale najíždim mezi březnem a listopadem jen cca 2,5 tis km. Tak rekord asi neudělám...
O tom volvu byl kdysi i dokument na nějaké televizi.
Co máš za Corollu?Tady je nějaké povídání o tom volvu.
Měl bych tu jeden antirekord.NSU Ro 80.Krásný,reprezentativní a velký vůz,který měl katastrofálně nespolehlivý wankel.Táta mi říkal,že pamatuje,jak se v Německu zdravili jeho řidiči,když se míjeli na silnici.Zdviženým počtem prstů-co prst,to nový motor.To chce asi opravdu trpělivost,neumím si představit borce s otevřenou dlaní.
Všechna čest Mazdě,že to dotáhla tak daleko tam,kde si ostatní vylámali zuby.
Naposledy upravil(a) Jezevcik dne pon říj 31, 2011 19:27, celkem upraveno 1 x.
Už jsem to tu zmiňoval, že s Lagunou mám kliku.Kolem mě, co pozoruju Laguny tak zas tak dobře na tom nejsou.Na to, že jsem jí původně vůbec nechtěl tak mě překvapila.Technickou prošla aníž bych na ní šáhnul, ale je fakt, že už jí začínám hýčkat, protože to, co už holka odlítala, tak si to zaslouží.Zrovna jí mám v servisu, když jsem v neděli přezouval, tak jsem zjistil, že je vyčochtaný kul.čep na řídící spojovačce a je tam malá vůle, ale je, jindy bych na to prděl, ale teď musí být v rychtiku a hlavně si nechávám montovat tažné zařízení, protože jsem omylem dostal vozík za auto (dlouhé vysvětlování).Co se týče investic do oprav, tak musím říct, že jde jen o běžné opotřebení a únava a drobné, neopakující se, poruchy.Asi si klepete na čelo proč si dávám auto do servisu.dělá na tom maník, kterému stopro věřím a hlavně na to nemám čas, teď lítám s Feldou.
Jinak mám zkušenosti s manažerskými auty, které běžně mají přes půl mega a jezdí bez problémů stále.
Já když jsem kupoval VW Transportér, tak jsem si mohl vybrat ze dvou, jenže ten, co jsem si nevybral měl nalítáno 800 tkm a ten můj jen 105 tkm, ten druhý stále jezdí i s původním motorem a co mi ten maník říkal tak má 1,1 mkm a furt s tím lítá všude možně.Podle mě je moc rozhodujících faktorů k dlouhokilometrosti.
Znal jsem i borce, co měl na Olcitu 310 tkm a nemohl si ho vynachválit, že nic jiného nechce, ale jestli ho ještě má to už nevím.
bjukemen: Ty mas ale krasne perly, v dobrom slova zmysle: asi nakrajsi peugeot pininfarina, alfu s najkrajsou prednou maskou a najlepsou olejnickou, a lod od BMW-)))).
(Moj sen bol kedysi takyto: BMW 535. Sedel som v tom prvykrat v zivote a bol som uneseny. Ticho, zrychlenie, komfort ...)
Ak som to uz nepisal, tak zverejnujem, ze moj km nabeh nie je nic extra:
Honda Civic 1,5 VTEC-E, 1997 realnych 252000km, Legend coupe 1991, nerealnych 250000km (+ 50000-100000km). Vsetko relativne bez problemov, len nejake detske a starecke choroby. (Asi najvacsi problem je odchadzajuca - neustale - lambda na Civicu.)
Ak si spomeniem na Zastavu 1100, 1974, tak to doplnim, Tam to bolo nieco okolo 250000km. Prvy majitel, okrem kasne neznicitelne auto. Ak by neodchadzali starnuce veci, tak si to fakt necham. Povodny, neotvoreny motor, vsetko original. S nostalgiou spominam na praskajuce sviky na sedacke pri -30, ale motor na druhu otacku naskocil bez problemov. Priznavam, mal Velfobin-))), a 20 min. sa nahrieval, kym sa dalo pohnut-)))
feroF píše:.....Honda Civic 1,5 VTEC-E.....Asi najvacsi problem je odchadzajuca - neustale - lambda na Civicu....
Zvláštní - já mám lambdu po 220-ti tkm původní..... U těchto modelů - do faceliftu - byl spíš (jako jeden z mála) problém v praskajících výfukových svodech....
Ve firmě máme mimo jiné:
Škoda Octavia 1.6i benzín, rok 2001, 405000 km
Škoda Octavia 1.8T benzín, rok 1998, 350000 km
Škoda Octavia 1,8T benzín, rok 1997, 480000 km
Paradoxní je, že poslední zmiňovaná je na tom jízdím projevem (motor) nejlépe.
Jsou to služební auta, takže se na nich střídají všichni včetně údržbářů se zaprasenýma montérkama a žádný extra servis (řekl bych, že občas ani žádný základní servis...) se těm autům nedává.
Škodovky nemám rád, ale před tímto smekám - asi je pravdou, že se jedničkové Octavie povedli.
Myslím,že Italové mají neoprávněně špatnou pověst a jejich dieselové motory patří k tomu lepšímu.A to jsem srdcem na Japonce.
Pak je tu ještě jeden Itall,který má také pochroumanou pověst a rovněž věřím,že není špatný.
No já mám Japonce v Německém kabátě a to Astru G 1,7DTi 16V. Motor (Isuzu) je celkem dle zkušeností na netu držák mám na něm teď 217 tis km a tipuji že asi ten motor kastli přežije.