Suřík je opět tady
Moderátor: Colommbo
Suřík je opět tady
bylo
je
je

-
Pkod
jasne, ideální tím suříkem natřít střechu (dřív naprosto běžné) a tou dešťovou vodou potom zalévat na zahrádce.
Suřík zakázali, protože obsahuje olovo ve velice jedovaté formě. Jen blázen by stál o to, mít ho kolem sebe.
Jistě, pro nějaké speciální aplikace asi ano, ale rozhodně ne tak jak je často vidět, totiž bez vrcního nátěru.
Domácí plnění již připravených nátěrových hmot je také docela složitě proveditelné...
Dnes je plno perfektních nátěrových systémů. Třeba PUR základ (případně se zinkem), mezivrstvu PUR plněnou železitou slídou a na to koncovy nátěr. Takovy systém vydrží prakticky totéž (někdy i více), jako ten suříkový. Přiznávám, že je ale potřeba pečlivější příprava povrchu než pro suřík.
Suřík zakázali, protože obsahuje olovo ve velice jedovaté formě. Jen blázen by stál o to, mít ho kolem sebe.
Jistě, pro nějaké speciální aplikace asi ano, ale rozhodně ne tak jak je často vidět, totiž bez vrcního nátěru.
Domácí plnění již připravených nátěrových hmot je také docela složitě proveditelné...
Dnes je plno perfektních nátěrových systémů. Třeba PUR základ (případně se zinkem), mezivrstvu PUR plněnou železitou slídou a na to koncovy nátěr. Takovy systém vydrží prakticky totéž (někdy i více), jako ten suříkový. Přiznávám, že je ale potřeba pečlivější příprava povrchu než pro suřík.
-
Pkod
-
Pavko
superkvalitní základ
já muzu doporučit zikosilikátový základ sice je náročný na prípravu povrchu ale rez zastaví http://shop.pragochema.cz/?p=productsMo ... l-E---5-kg nechci delat reklamu sám používám
-
Tom
Jak tam naliješ odrezovač, už ho odtam nedostaneš, a bude to "hnít" dál; já osobně bych to řešil přípravkem na dutiny / pořádně vystříkat - mám dobrou zkušenost s Valvoline Tectyl ML
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF