Převodovka

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Flai

Převodovka

Příspěvek od Flai »

Zdravím,je možné aby u manuální převodovky došlo k tomu,že jedna z hřídelí prorazí blok převodovky ?
U mého auto jsem pozoroval značný uník oleje z převodovky,pod autem byla doslova louže.V servise si mysleli první na gufero,ale nejhorší se potvrdilo a udajně je praskly blok :(
De mi o to,že: servis doporučuje výměnu převodovky,musel bych ji někde sehnat :? ale nechce se jim to moc vařit? Myslíte,že by stačilo jen zavařit tu díru :?: Celkově mne od toho odrazuji že muže byt něco pohlé i vevnitř převodovky...Nebo co mohlo zapříčinit prasknutí bloku převodovky? Auto bylo v minulosti silněji havarováno,jedná se o CorsaC 1.2 a poslední rok tam šla špatně zařadit dvojka,no někdy vubec tam nešla. díky.
naatrium (nepř)

Příspěvek od naatrium (nepř) »

Co to je za auto a za motor? Obvykle bývá plechová ucpávka.. Ale i přímo blok převodovky..
skodovkar

Příspěvek od skodovkar »

Prasklé to být může a bylo by to možné i svařit. Nejlepší by bylo, aby to rozhodili a zjistili, jestli zhoršené řazení není pouze kvůli synchronu a jestli praskla skříň v "dobrém" místě (třeba ve volné stěně). Pokud by to bylo v nějakém uložení, tak bych to vyměnil celé. Pokud budou šikovní, tak třeba budou umět přehodit vnitřnosti.
modelář

Příspěvek od modelář »

Já bych si spíše tipnul, že pokud se problém projevil až po delším čase od nehody, dostalo to ránu na citlivé, resp. namáhané místo, které už to nedokázalo ustát. Proto nepředpokládám, že by to v daném místě šlo svařit, přesněji že by tento způsob "opravy" měl dlouhého trvání.
NOVON

Příspěvek od NOVON »

Řěšil bych to výměnou převodovky..Na Corsu nebude problém ji sehnat..Sežente ji a já vám ji vyměním..Garáž mám 3km od Studénky.. :wink:
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
Odpovědět